۱۴۰۳/۱۰/۲۶

یک راهکار اساسی برای حل معضل ناترازی برق

یکی از چالش های مهم کشور مساله ناترازی های انرژی است. در میان این ناترازی ها ناترازی برق موضوعی حاد و جدی است. در حالی که در پاییز و زمستان امسال هم شاهد قطعی برق بودیم این روند برای تابستان سال آینده تشدید می شود.در چنین شرایطی استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیر یک راهکار اساسی برای حل معضل ناترازی برق است.

به گزارش جهانی پرس، علی اکبر سمیعی- روزنامه نگار- بر اساس برنامه‌ریزی شده قرار است ظرفیت تولید تجدیدپذیرها تا پایان سال به ۱۸۰۰ مگاوات و تا پایان سال آینده به ۴۸۰۰ مگاوات افزایش یابد، همچنین تا پایان دولت چهاردهم احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته که از این میزان ۲۵ هزار مگاوات خورشیدی و ۵۰۰۰ مگاوات بادی است.
بر اساس آخرین آمار توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، میزان برق تولید شده از منابع پاک تا پایان آذرماه سال جاری به ۱۶۹ میلیون‌کیلووات‌ ساعت رسیده که موجب شده از انتشار ۹۴ هزار تن گاز گلخانه‌ای و همچنین ۰.۷ هزار تن آلاینده‌های محلی تا پایان مهرماه جلوگیری شود. علاوه بر این تولید این میزان انرژی تجدیدپذیر باعث صرفه‌جویی ۳۷ میلیون لیتری آب در ماه مذکور شده و علاوه بر این، صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی به میزان ۴۶ میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی را محقق کرده است.
در حال حاضر تعداد مولدهای تجدیدپذیر مختص مشترکین (محدود به ظرفیت انشعاب) تا پایان آذرماه به ۲۶ هزار و ۴۴۰ واحد با مجموع ظرفیت ۲۲۶.۶۸ مگاوات رسیده است.
همچنین از سهمم انواع نیروگاه‌هاهای تجدیدپذیر از ۱۵۲۰.۵۲ مگاوات برق تجدیدپذیر کشور ت انرژی خورشیدی کشور ۶۰ درصد مختص به انرژی‌های خورشیدی بوده که سهم تولید  ۷۸۱.۷۶ مگاواتی داشته است.
علاوه بر این انرژی بادی با تولید ۳۷۶.۳ مگاوات سهم ۲۹ درصدی در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر دارد، بعد از آن نیروگاهای برق آبی کوچک با تولید ۱۰۴.۰۴ سهم هشت درصدی و نیروگاه‌های زیست‌توده با تولید ۲۲.۱۳ مگاوات سهم دو درصدی و توربین‌های استنباطی با تولید ۹.۶ درصدی سهم یک درصدی در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر دارد. 
با توجه به آنچه بیان شد به نظر می رسد استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیر دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک الزام است.