صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش

درآمد‌های نجومی اینفلوئنسر‌ها در تور مالیاتی



روزنامه قدس و پایگاه خبری قدس آنلاین در مطلبی با عنوان درآمد‌های نجومی اینفلوئنسر‌ها در تور مالیاتی، به صورت میدانی زوایای پیدا و پنهان دریافت مالیات از بلاگر‌ها را بررسی کرده و در این خصوص با مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور به گفتگو پرداختند.

به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما به نقل از  سانه مالیاتی ایران، «اینفلوئنسر‌ها در تور مالیاتی» خبری بود که برخی از رسانه‌های داخلی به بهانه سخنان سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور که خبر از شناسایی ۱۲۳ اینفلوئنسر و بلاگر با گردش مالی ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان داده بود، منتشر کردند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در این خبر اعلام کرده بود سازمان مالیاتی در حال رسیدگی به پرونده حساب اینفلوئنسرهاست و این مالیات مربوط به سال ۱۴۰۰ است. به‌صورت کلی بلاگری یکی از مشاغلی است که با فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه اینستاگرام رواج یافته و از مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. شاید از خود بپرسید آیا واقعاً بلاگر‌ها باید مالیات پرداخت کنند، مگر درآمد آنان چه میزان است؟

از ۲۵۰ هزار تا ۷۰ میلیون تومان؛ هزینه یک استوری!

با کمی گشت و گذار در این پیام‌رسان پرمخاطب و پرس‌وجو با یک صفحه کاری از تعدادی از این بلاگر‌ها دریافتم «ن. ک» که در حوزه نوشتن روزمرگی‌هایش فعالیت دارد و ۷۴۳ هزار نفر صفحه او را دنبال می‌کنند، برای یک استوری بنرِ ۲۴ساعته ۵ میلیون تومان، برای یک استوری به‌همراه گویش ۶ میلیون تومان، برای دو استوری توضیحی یا معرفی ۹ میلیون تومان، برای استوری سریالی (سه تگ و یک پیش استوری) ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و برای یک تبلیغات حضوری ۲۳میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند.

همچنین «ن. گ» هم با ۳۹۸ هزار دنبال‌کننده در زمینه طنز فعالیت دارد که برای هر تک استوری با بنر ۳ میلیون تومان، هر تک استوری با اجرای بلاگر ۵ میلیون تومان، دو استوری بنر با سفارش‌دهنده ۵میلیون تومان، دو استوری با اجرای بلاگر ۹ میلیون تومان، ۳ استوری با اجرای بلاگر مطابق محصول یا حرفه مشتری ۱۳میلیون تومان، پست دائم طنز به همراه کپشن، آیدی کامل مشتری، تگ و هشتگ به همراه یک استوری همراه با اجرای بلاگر ۲۰ میلیون تومان، در صورت تمایل برای تبلیغ حضوری در شهر گرگان (۳ استوری) ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کند.

«ن. ب» هم از دیگر بلاگر‌هایی است که در حوزه نوشتن روزمرگی فعالیت دارد و ۳۱۳ هزار نفر وی را دنبال می‌کنند. برای تبلیغ سه استوری ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تبلیغات سریالی (۵ تا ۶ استوری) ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تبلیغ پست ۳۵ میلیون تومان، دو استوری سلفی ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تک بنر ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و تبلیغ حضوری (۵ تا ۷ استوری) ۴۰ میلیون تومان دریافت می‌کند.

بلاگر صفحه «ب. ک» هم که در حوزه آشپزی فعالیت و ۱/۷۶ هزار دنبال‌کننده دارد به ما گفت: برای تک بنر ۲۵۰ هزار تومان، برای یک پیش و دو استوری بنر ۴۰۰ هزار تومان، یک پیش و دو استوری با صدای مشتری ۴۵۰ هزار تومان، آشپزی و سه پیش و سه تگ ۹۰۰ هزار تومان، معرفی محصول در منزل مشتری دو پیش و سه تگ ۶۰۰ هزار تومان، استوری سریالی (دو الی سه پیش و چهار تگ) ۷۵۰ هزار تومان، معرفی به صورت حضوری ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و به همراه تگ ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند.

همان گونه که مشاهده می‌کنید هرچه تعداد دنبال‌کننده‌ها افزایش می‌یابد هزینه دریافت تبلیغات هم به‌صورت نجومی و غیرمنطقی بالا می‌رود و بسیاری از بلاگر‌ها تنها با استوری و پست از زندگی شخصیشان و یا اصطلاحاً با یک «روم تور» (اتاق گردی) پول‌های نجومی به‌جیب می‌زنند. به‌صورت کلی مبلغی که بابت هر استوری از مشتری دریافت می‌شود بسته به‌تعداد افرادی که آنان را دنبال می‌کنند متفاوت و از ۲۵۰ هزار تومان آغاز و گاهی تا ۷۰ میلیون تومان که توسط یک بیوتی بلاگر دریافت می‌شود، متفاوت است.

حال پرسش اینجاست چرا در شرایطی که کارگران و کارمندان با وجود دریافت حقوق ناچیز مالیات پرداخت می‌کنند و اتفاقاً کمترین تخلف را در پرداخت دارند، از بلاگر‌هایی که فعالیتشان نه‌تن‌ها هیچ ارزش افزوده‌ای برای جامعه ندارد که اتفاقاً اثرات مخرب بسیار دارد، مالیات دریافت نشود؟!

بررسی مالیات بلاگر‌ها درنهایت تا انتهای سال به‌نتیجه می‌رسد

مهدی موحدی‌بک‌نظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفتگو با قدس در این خصوص می‌گوید: مجموع تراکنش‌های واریزی برای ۱۲۳ اینفلوئنسر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳/۲هزار میلیارد تومان بوده است که از این تعداد ۲۳ نفرشان ۱۷ میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند. وی ادامه داد: پرونده‌ها در حال رسیدگی و ارزیابی توسط مأموران ماست و اسناد و مدارکی از این بلاگر‌ها طلب شده که باید ارائه دهند و پس از ارائه این اسناد، مالیات تشخیصی آنان را اعلام می‌کنیم.

موحدی‌بک‌نظر با بیان اینکه زمانی که بخش قابل‌توجهی از بررسی‌های ما در خصوص پرونده مالیاتی بلاگر‌ها به پایان رسید طی گزارشی اعلام می‌کنیم، تصریح کرد: احتمالاً بررسی‌ها در نهایت تا پایان سال به‌نتیجه می‌رسد. سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به‌این پرسش که برنامه سازمان برای دریافت این مالیات‌ها چیست که به عاقبت مالیات خانه‌های خالی و یا مالیات پزشکان دچار نشود، خاطرنشان کرد: اطلاعات خانه‌های خالی در دست سازمان امور مالیاتی نیست، بلکه وزارت راه و شهرسازی باید این اطلاعات را در اختیار سازمان بگذارد تا ما طبق این اطلاعات مالیات را وصول کنیم، اما در موضوع بلاگر‌ها اطلاعات در اختیار ماست و ما این اسناد را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم، بنابراین مشکلی در این زمینه وجود ندارد. ما در یک زمان‌بندی این کار را انجام می‌دهیم و پس از دریافت اظهارنامه تا یک سال فرصت رسیدگی داریم.

وی افزود: نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد این است‌که این‌گونه نیست چنانچه اطلاعاتی در یک برهه به‌دست ما برسد، تنها براساس همان اطلاعات قبلی مالیات دریافت کنیم، بلکه در صورت دریافت اطلاعات جدید از حساب‌های بانکی و غیره، این اطلاعات جدید هم مشمول پرداخت مالیات می‌شوند.

میزان معافیت بلاگر‌ها برای سال۱۴۰۱، حدود ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

موحدی‌بک‌نظر درباره میزان معافیت‌های مالیاتی این گروه ضمن بیان اینکه این افراد هم مشمول همان میزان معافیتی هستند که سایر مشاغل از آن برخوردارند، گفت: به‌طور مثال طبق اعلام مجلس معافیت این افراد برای سال۱۴۰۱ حدود ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص فرمول این معافیت مالیاتی بیان کرد: میزان درآمد در ضریب سود فعالیت، ضرب می‌شود و به‌میزان مالیات که رسیدیم، مالیات پایه از آن کسر و هرآنچه باقی می‌ماند در نرخ‌های موضوع ماده۱۳۱ مشمول مالیات می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مالیات گفته شده از بلاگر‌ها برای سال ۱۴۰۰ است و همین برنامه برای سال۱۴۰۱ هم در حال طی شدن است، اظهار کرد: این مالیات برای تمامی افرادی است که صاحب درآمد باشند، فرقی نمی‌کند این درآمد را از چه طریقی کسب می‌کنند، چنانچه شناسایی شوند از آنان مالیات دریافت می‌شود و به سال ۱۴۰۰ هم محدود نمی‌شود.

موحدی‌بک‌نظر در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای ۵۵۰ بلاگر که بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده دارند پرونده تشکیل دادیم که ممکن است این تعداد افزایش یابد.

میزان درآمد بلاگر‌ها به‌راحتی قابل احصاست

حسین جبرئیلی، کارشناس امور مالیاتی درخصوص ضرورت دریافت مالیات از بلاگر‌ها نیز به خبرنگار ما می‌گوید: طبق قانون یک مالیات‌های مستقیم، تمام اشخاصی که در ایران به‌کسب درآمد می‌پردازند ملزم به پرداخت مالیات هستند و موظف‌اند خوداظهاری کنند، اما متأسفانه بیشتر افراد خوداظهاری نمی‌کنند و مأموران مالیاتی خود مجبور به‌دنبال کردن آنان هستند.

وی بیان کرد: طبق قانون، تمامی بلاگر‌هایی که بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده دارند و از محل تبلیغات کسب درآمد می‌کنند باید مالیات پرداخت کنند، متأسفانه این افراد سال‌ها مالیات پرداخت نمی‌کردند و این در حالی بود که به‌دلیل درآمد بسیار بالایی که کسب می‌کنند همچون دیگر مشاغل باید مالیات پرداخت می‌کردند.

جبرئیلی ضمن تأکید بر اینکه میزان درآمد این افراد به‌راحتی قابل احصاست، خاطرنشان کرد: ممیزان مالیاتی باتوجه به نرم‌افزا‌های پیشرفته‌ای که سازمان امور مالیاتی به‌آن‌ها مجهز شده به‌راحتی و تنها با کد ملی می‌توانند به حساب بلاگر‌ها و خانواده آنان دسترسی پیدا کنند، بنابراین راهی برای فرار وجود ندارد. این کارشناس امور مالیاتی تأکید کرد: دولت نباید منتظر خوداظهاری این افراد باشند، چون خوداظهاری نمی‌کنند، بلکه باید ممیزان خود را در راستای اجرای عدالت مالیاتی ملزم به‌پیگیری کند.

شناسنامه


کدخبر: ۳۴۳۵۴۲
تاریخ: ۱۴۰۲/۵/۲۵     ساعت: ۱۵ : ۵۶
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
  • ١ جمادي الثانيه ١٤٤٦
  • Dec 03 2024