صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور در همایش ملی سوزن‌دوزی ترکمن

هنرمندان صنایع‌دستی طلایه‌داران دیپلماسی فرهنگ و هنر هستند

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: امروزه دیپلماسی فرهنگ و هنر حرف اول را در دنیا زده و هنرمندان صنایع‌دستی می‌توانند به‌عنوان طلایه‌داران، نقش بسزایی داشته باشند.

به‌گزارش جهانی پرس از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، نخستین کارگاه آموزشی و همایش علمی سه‌روزه سوزن‌دوزی ترکمن روز دوشنبه ۲۷ شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور ۱۰۰ نفر از اساتید دانشگاهی و هنرمندان متخصص این رشته از سراسر کشور، مریم حاجی‌ابراهیمی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گلستان، مریم آق‌آتابای رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گنبدکاووس و پروانه امیریان دبیر رویداد، در دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس آغاز به کار کرد.
در آیین افتتاحیه این رویداد ملی در ارتباطی ویدئویی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ضمن قدردانی از استان گلستان برای میزبانی از این رویداد ملی صنایع‌دستی ابراز امیدواری کرد این همگرایی از شمال تا جنوب و از شرق به غرب کشور به همت هنرمندان غیور صنایع‌دستی تداوم یابد.
مریم جلالی در ادامه این ارتباط ویدیویی بیان کرد: برگزاری چنین همایش‌ها و دوره‌های آموزشی با مشارکت هنرمندان کشور، علاوه بر آموزش، موجب تولید عشق، تولید حس همبستگی، تولید خانواده محور، دانش‌بنیان و انتقال تجربه به نسل‌های آینده خواهد شد.
او گفت: امروزه دیپلماسی فرهنگ و هنر حرف اول را در دنیا زده و هنرمندان صنایع‌دستی می‌توانند به‌عنوان طلایه‌داران، نقش بسزایی داشته باشند.
مهم‌ترین هدف برگزاری کارگاه آموزشی سوزن‌دوزی ترکمن حفظ هویت مردم منطقه و معرفی بهتر این رشته به اساتید و هنرمندان سایر نقاط ایران بوده و ۱۶ نفر از استادکاران بومی این رشته از استان گلستان به‌عنوان مدرس ارائه آموزش به شرکت‌کنندگان را به‌صورت تخصصی بر عهده دارند.
کارگاه‌ها در ۲ بخش تئوری و عملی با عنوان‌های «طراحی و نقوش، تاباندن نخ و سیم‌کشی، سیاه دوزی و الوان دوزی، سفیددوزی و آلاجا و دوخت کورتیکن و چنار» اجرا می‌شود.
این رویداد ملی تا ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ با همکاری جوامع محلی و با نظارت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و همکاری نهادهای آموزشی مانند دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس برای نمایندگان سوزن‌دوز اقوام مختلف ایران‌زمین آغاز به کار کرده است.
 

شناسنامه


کدخبر: ۳۴۴۴۲۹
تاریخ: ۱۴۰۲/۶/۲۸     ساعت: ۱۲ : ۰
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس:       زیرسرویس:
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
  • ٢٣ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 25 2024