ترمیم بافت های نرم و سخت با چاپگر سه بعدی
مستند علمی «رهاورد» شنبه ۲۰ آبان، با دکتر مجید عابدی کارشناس تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان امیدآفرینان در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران درباره تولید چاپگرهای سه بعدی زیستی برای ترمیم و پیوند بافت های نرم و سخت آسیب دیده بدن گفت و گو می کند.
به گزارش جهانی پرس از شبکه رادیویی ایران، مریم بانو فطرتی تهیه کننده مستند علمی «رهاورد» بیان کرد: دانشمندان روشی را برای تولید بافتهای متنوع سخت و نرم بدن در یک زمان با استفاده از چاپگر سه بعدی ابداع کردهاند.
وی ادامه داد: مزیت این فناوری سرعت و دقت بالای آن است که موجب میشود بتوان در عرض چند دقیقه بافتهای آسیب دیده را با استفاده از محصول تولید شده با چاپگر سه بعدی بازسازی کرد.
فطرتی افزود: پیش از این چاپ زیستی سلولهای زنده و تولید بافتهایی برای پوست، ارگانهای مختلف بدن و استخوانها ممکن شده بود. اما مداوای جراحاتی که مستلزم جایگزینی همزمان چندین نوع بافت نرم و سخت بودهاند تا به حال ممکن نبوده است.
این تهیه کننده رادیویی تصریح کرد: از همین رو برای کسب اطلاعات بیشتر در برنامه روز شنبه 20 آبان با دکتر مجید عابدی کارشناس تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان امیدآفرینان در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گفت و گو خواهیم کرد.
گفتنی است «رهاورد» به تهیه کنندگی مریم بانو فطرتی و گزارشگری نوید دانشور شنبه و سه شنبه ساعت 13:30 از رادیو ایران پخش می شود.