صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
پيوندها
بانک صادرات
هواپيمايي قشم
بيمه پارسيان
ايران خودرو
بانک گردشگري
بانک ملي
کوير موتور
لاماري
کوير موتور

کمبود ویتامین B۱۲ چه آسیبی به بدن وارد می‌کند؟

کمبود ویتامین B۱۲ در کسانی که دچار مشکلات گوارشی بوده یا داروهای اسید معده دریافت می‌کنند و همچنین در کسانی که رژیم‌های گیاهی را انتخاب کرده‌اند، شایع است. اما کمبود این ویتامین چه آسیبی به بدن وارد می‌کند؟

به گزارش جهانی پرس از ایسنا،‌ ویتامین B۱۲ یکی از ضروری‌ترین ویتامین‌ها برای سلامت کلی بدن است و در تولید سلول‌های سالم و حفظ عملکرد مناسب اعصاب نقش دارد. از این رو مهم است که هرفردی به خصوص زنان به مقادیر کافی این ویتامین را از طریق رژیم غذایی دریافت کنند. با این حال از هشت حقیقت مهم در مورد فقر ویتامین B۱۲ نباید چشم پوشی کرد:

_ فقر ویتامین B۱۲ با خستگی مدام در ارتباط است: اگرچه ویتامین B۱۲ در تولید سلول‌های خونی و حمایت از عملکرد اعصاب موثر است اما نقش مهمی نیز در تبدیل مواد مغذی به انرژی دارد. اگر شما مدام احساس خستگی و ضعف می‌کنید، وقت آن رسیده که ویتامینB۱۲ بیشتری را از راه رژیم غذایی دریافت کنید. فراموش نکنید که محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز و تخم مرغ، بوقلمون، مرغ، ماهی و شیر بیشترین میزان ویتامین B۱۲ را دارند.

_ گیاه‌خواران آسیب پذیرتر هستند: بیشترین میزان ویتامین B۱۲ در محصولات حیوانی یافت می‌شود و کسانی که تابع رژیم‌های غذایی گیاهی هستند، برای جلوگیری از ابتلا به فقر ویتامین B۱۲ باید مکمل‌های این ویتامین را دریافت کنند. خستگی و سرگیجه‌های مداوم از علائم اصلی فقر ویتامین B۱۲ در گیاه خواران است.

_ بزرگسالان سالمند در معرض خطر هستند: هر کسی در هر سنی می‌تواند دچار فقر ویتامین B۱۲ شود اما مشکلات جدی سلامتی در صورت فقر این ویتامین زمانی بیشتر می‌شود که شما بیش از ۵۰ سال سن داشته باشید. در صورت تشدید مشکل و عدم جبران فقر ویتامین B۱۲ از طریق غذا در بزرگسالان، بنا به توصیه پزشک شاید نیاز به تزریق این ویتامین و یا استفاده از مکمل‌ها باشد.

_ داروهای سوزش سر دل مقصر فقر ویتامین B۱۲ هستند: این داروها از آنجا که تولید اسید معده را سرکوب می‌کنند، جذب ویتامین B۱۲ را سخت‌تر می‌کند. اگر داروهای تجویزی برای سوزش سر دل مصرف می‌کنید و علائمی از قبیل ضعف، سرگیجه یا خستگی دارید، با پزشک‌تان درباره احتمال کمبود ویتامین B۱۲ مشورت کنید. مصرف منظم مکمل‌های این ویتامین می‌تواند بر غلبه بر این شرایط کمک کند.

_ ممکن است فقر ویتامین B۱۲ با دمانس اشتباه گرفته شود: نشانه‌های کمبود این ویتامین اغلب مشابه زوال عقل است، از قبیل از دست دادن حافظه، گیجی، مشکلات تفکر و استدلال و همین مساله تشخیص کمبود ویتامین از زوال عقل را مشکل می‌کند به خصوص افرد مسن که در معرض خطر هر دو این‌ها هستند و غالبا شرایطشان با هم تداخل دارد. ۷۵ تا ۹۰ درصد افراد دچار کمبود ویتامین B۱۲ عوارض عصبی مانند زوال عقل دارند. ولی حتی کاهش B۱۲ در افراد جوان هم به طور تیپیک علایم زوال عقل را نشان می‌دهد.

_ زنان بیشترین نیاز به ویتامین B۱۲ را دارند: هرکسی به این ویتامین نیاز دارد اما افراد خاصی مانند سالمندان و زنان باید بیشترین میزان ویتامین B۱۲ را دریافت کنند. میزان نیاز روزانه زنان به خصوص زنان باردار به این ویتامین ۲.۸ میکروگرم است در حالی که این میزان برای مردان ۲.۴ میکروگرم است.

_ کمبود ویتامین B۱۲ باعث آسیب دائمی می‌شود: کمبود ویتامین B۱۲ که سال‌ها ادامه داشته باشد، تشدید می‌شود و می‌تواند آسیب عصبی غیرقابل بازگشت را ایجاد کند. از دست دادن حافظه، گیجی، ناتوانی در تمرکز، آسیب‌های عصبی، بی‌خوابی، اختلال در نعوظ حتی مشکلات روده و کنترل مثانه از دیگر عوارض کمبود طولانی مدت B۱۲ است. بسیاری از این عوارض در صورت تشخیص سریع و درمان می‌تواند معکوس شود.

_ ممکن است کودکان هم به کمبود ویتامین B۱۲ مبتلا شوند: کمبود ویتامینB۱۲ در کودکان جدی است و می‌تواند با علائمی نظیر کم خونی، مشکلات حرکتی، مشکل رسیدن به نقاط عطف رشد و اختلال رشد همراه باشد که ممکن است منجر به مرگ شود. کمبود ویتامین B۱۲ در نوزادان نادر است اما می‌تواند رخ دهد البته اگر کودکی تغذیه بدون غذاهای حیوانی داشته باشد یا اگر شیر مادری که گیاهخوار است را بخورد یا بعد از دوران نوزادی همچنان فقط شیر مادرش را بخورد. بر طبق یک مطالعه که مصرف مکمل‌هایB۱۲ توسط مادران در دوران بارداری می‌تواند از پیش آمدن این مشکل برای نوزادان جلوگیری کند.

شناسنامه


کدخبر: ۳۴۹۲۲۰
تاریخ: ۱۴۰۲/۱۰/۱۶     ساعت: ۱۰ : ۳
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اجتماعی       زیرسرویس: اجتماعی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر
  • ٢٥ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 27 2024