جشنواره فرهنگی بلوط در دانشگاه تهران برگزار شد
ششمین جشنواره فرهنگی بلوط با تجلیل از چند چهرهی پرافتخار قوم لُر و اجرای موسیقی لری به روایت سه گروه، در سالن فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش جهانی پرس، جشنواره فرهنگی بلوط ششمین دوره خود را پنجشنبه 21 دی 1402 در سالن فردوسی دانشگاه تهران و با استقبال علاقهمندان به فرهنگ و هنر قوم لُر برگزار کرد.
در این برنامه سه گروه موسیقی از مناطق لرنشین به اجرای برنامه پرداختند. مهدی امیریان از استان کهگیلویه و بویر احمد، محسن جلیل آزاد از چهارمحال بختیاری و گروه موسیقی هانای با خوانندگی بردیا مهر آرا؛ سه گروهی بودند که هر یک، بخشهایی از موسیقی مردمان لُر را روایت کردند.
در بخشهایی از این مراسم روشن سلیمانی و سالم پوراحمد اشعار عاشقانه و حماسیِ لری را روایت کردند.
همچنین در این مراسم چند تن از مفاخر قوم لُر مورد تجلیل قرار گرفتند که اسامی و حوزه فعالیت آنها به این شرح است:
سعید انصاریان(اقدمات عملی در بازآوری جنگل های زاگرس با کاشت گسترده و مراقبت پیوسته از بلوط)، دکتر رضا جباری(فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب و انجام حداقل 20 عمل رایگان در هر ماه برای لرتباران نیازمند)، علی فروتن(بازیگر سینما و تئاتر)، فاطمه گودرزی(بازیگر سینما و تئاتر)، آزیتا ترکاشوند(بازیگر سینما و تئاتر)، سوگل طهماسبی(بازیگر سینما و تئاتر)، علیرضا استکی(سرمربی تیم ملی بوکس)، مهندس محمد حسین علیمرادیان، مسعود عبدی، مهندس محمد چگینی، اردشیر صالح پور، علی رضا اوسیوند بازیگر سینما و تلویزیون.
تنها سخنران این برنامه دکتر سید حمید پورمحمدی گلسفیدی معاون وقت امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور بود. او در صحبتهایش به قدمت قوم لر و افتخاراتی که این قوم بزرگ در ایران داشته و نیز از بلوط و استفاده از نماد آن در برخی پولهای دنیا به دلیل توجه ویژه به این درخت ارزشمند و نماد ایستادگی و مقاومت اشاره کرد.
جشنوارههایی مانند جشنواره فرهنگی بلوط با هدف ایجاد و ارتقاء حس زیبای فرهنگی، فرصتی است برای حفظ و حراست از تاریخ، سنتها، مراسم و فرهنگ اقوام و بستری برای اقوام مختلف است تا با یکدیگر آشنا شوند و ارتباطات فرهنگی و اجتماعی و هویت ملی خود را تقویت کنند و از تنوع فرهنگی و اجتماعی کشور خود بهره ببرند.
انتهای پیام/