در نشست «تاملی بر مفاد لایحه قانون شرح وظایف وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی» مطرح شد
پژوهش، حفظ و احیا و آموزش سه پایه اصلی میراثفرهنگی
مهدی حجت در نشست «تاملی بر مفاد لایحه قانون شرح وظایف وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی» گفت: فعالیتهای مربوط به میراثفرهنگی مرتبط به تمامی ارگانهای کشور است.
به گزارش جهانی پرس از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، سلسله نشستهای تخصصی میراثفرهنگی با موضوع «تاملی بر مفاد لایحه قانون شرح وظایف وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی» با حضور مهدی حجت، جلیل گلشن و سیاوش صابری صبح امروز دوشنبه ۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران برگزار شد.
مهدی حجت، معمار معاصر ایران و از بنیانگذاران سازمان میراثفرهنگی در ابتدا به تشریح سبقه تاسیس سازمان میراثفرهنگی و تبدیل آن به وزارتخانه پرداخت و مجموعه فعالیتهای مربوط به میراثفرهنگی را مرتبط به تمامی ارگانهای کشور عنوان کرد.
او پژوهش، حفظ و احیا، معرفی و آموزش را سه پایه اصلی میراثفرهنگی عنوان کرد و افزود: ابتدا باید پژوهش کنیم که چه داریم، سپس آنچه داریم را حفظ و احیا کنیم و در آخر معرفی و آموزش دهیم. این عناصر باید با یکدیگر پیوند یابند، از یکدیگر گسسته نباشند و ساختار وزارتخانه نیز بر این اساس شکل بگیرد.
حجت با اشاره به لایحه قانون شرح وظایف وزارتخانه از مجلس شورای اسلامی، بر اعمال تغییرات و ساماندهی آن بر اساس ساختاری منسجم و پیوسته و سپس نگارش شرح وظایف تاکید کرد.
در ادامه جلیل گلشن، پیشکسوت باستانشناسی به وجود انسجام در برنامههای معاونت پژوهش، معاونت حفظ و احیا، معاونت آموزش و معرفی در گذشته و نبود این انسجام در زمان کنونی اشاره کرد.
سیاوش صابر، پژوهشگر معماری و مرمت بناهای تاریخی با بیان اینکه اساسنامه میراثفرهنگی در آینده تبدیل به میراثفرهنگی خواهد شد و مورد استفاده نسلهای آینده قرار خواهد گرفت، ادبیات به کار رفته در اساسنامه، انسجام و پیوستگی، متناقض نبودن قوانین را در نگارش آن حائز اهمیت دانست.
او با بیان اینکه هدف آگاهی، خرد و اندیشه است، بر ضرورت تعیین درست هدف منطبق با جایگاه ایران و مشخص کردن وظایف براساس آن تاکید کرد.