زیست نادر ابراهیمی برای کودکان و نوجوانان امروز هم جذاب است
مدیرعامل کانون پرورش فکری معتقد است زیست زندهیاد نادر ابراهیمی میتواند برای کودکان و نوجوانان امروز هم جذابیت داشته باشد در صورتی که چنین نویسندههایی را به بچهها به درستی معرفی کنیم.
به گزارش جهانی پرس از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی در آیین رونمایی از شش اثر چاپ اول زندهیاد نادر ابراهیمی که با حضور فرزانه منصوری همسر این نویسنده صاحبنام و گروهی از معاونان و مدیران کانون برگزار شد با تبریک انتشار این آثار و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: زندهیاد ابراهیمی شخصی پر کار و پر مشغله بوده است. زیست مرحوم ابراهیمی از آن رو میتواند برای بچهها جذاب باشد که او در دوران زندگی خود کسی است که هم تعمیرکار ماشین و کارگر چاپخانه بوده سپس میآید حسابداری میکند و تحویلدار بانک میشود، در روزنامه فعالیت میکند، به حجره فرشفروشی میرود، مترجمی و ویراستاری و کتابفروشی میکند.
وی ادامه داد: اگر کودک و نوجوان ما بداند این کتابها توسط چنین نویسندهای نوشته شده است حتما برایش جذاب خواهد بود. این کاری است که ما باید در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام دهیم.
علامتی در ادامه بیان کرد: انتشار آثار نویسندگان بزرگ در کانون پرورش فکری، از کانون چهره ویژهای ساخته است و این سرمایه، طی چندین دهه شکل گرفته که باید تلاش کنیم این سرمایه حفظ شود.
وی افزود: کانون باید محل انتشار آثار بزرگترین نویسندگان و بهترین آثار باشد و این بهدرستی راهبرد ما در مدیریت انتشارات کانون محسوب میشود.
مدیرعامل کانون تصریح کرد: به جریان نشر در کانون پرورش فکری نباید به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد بلکه نشر کانون باید بهسمت تولیدات تراز و خطشکن در عرصههای بزرگ حوزه تولید محتوا حرکت کند. کانون باید دست به کارهای بزرگ بزند که دیگر ناشران امکان یا توان و یا فرصت انجام آن را ندارند، درواقع تولید کانون باید مبنای تولید و حرکت سایر ناشران باشد. این از سیاستهایی است که ما در کانون به عنوان یک شاخص دنبال آن هستیم و برایش برنامهریزی میکنیم.
علامتی با بیان اینکه انتشارات کانون پرورش فکری فقط یک ناشر نیست گفت: باید با استفاده از ظرفیتهای دیگر مانند معاونت فرهنگی، معاونت تولید و حوزه رسانه یک حرکت امتداددار در حوزه کتاب کودک و نوجوان رقم بزنیم.
وی بیان کرد: در اینباره چند سرفصل مهم وجود دارد؛ اول آشنا کردن کودکان و نوجوانان با آثار خوب. در این زمینه انتشارات و مجموعه کلان کانون باید همه تلاش خود را به کار ببندند بچهها در سراسر کشور با آثار خوب آشنا شوند.
مدیرعامل کانون ادامه داد: مورد بعد اینکه کانون باید نویسندگان برجسته و خوب را به بچهها وصل کند. ما نمیگوییم نویسندگان را به بچهها معرفی کنید، بلکه مطالبه ما وصل نویسندگان به بچهها و وصل بچهها به نویسندگان است.
علامتی اظهار کرد: در کانون برنامههای فرهنگی متنوعی داریم که با محوریت کتاب انجام میشود؛ مثل برنامه دوپنجره. در این برنامه بچهها کتاب یک نویسنده را میخوانند و با حضور آن نویسنده به نقد و بررسی کتاب میپردازند. وقتی یک کودک و یا یک نوجوان به جریان فکری یک نویسنده وصل شود دیگر در برابر موجهای ضد فرهنگی مصون خواهد بود. این شیوه کاری کانون باید فراگیر شود و در سطح آموزش و پرورش و هر جایی که کودک و نوجوان حضور دارد برسد.
وی افزود: این کاری است که کانون و یا انتشارات باید برنامهریزی داشته باشد و به سمت آن حرکت کند. این اتفاق باید در سطح مدارس بیفتد ما هم امکان همکاری در این زمینه را داریم .
مدیرعامل کانون با اشاره به اینکه نگاهها به کتاب، یک جریان مستمر و پیوسته فرهنگی با طول موجهای مختلف است بیان کرد: با کتاب باید جشنواره و مسابقه برگزار کرد، بازی طراحی کرد. کتاب باید یک جریان عظیم فرهنگی باشد و بچهها در این موجهای فرهنگی غوطهور شوند و شناگری فرهنگی را بیاموزند.
علامتی ادامه داد: کانون پرورش فکری و انتشارات باید در حوزه تصویرگری کتاب هم گام جدی بردارد. ما در کانون برای تصویرگری فقط یک مصرفکننده عمده بودهایم. اما چه نقشی در حمایت و پشتیبانی در حوزه تصویرگری داشتهایم؟ جشنواره نقاشی را در قالب هنرهای تجسمی برگزار میکنیم اما در حوزه تصویرگری کتاب کودک، فاقد راهبرد و برنامه هستیم.
وی گفت: از مدیریت آفرینشهای ادبی و هنری میخواهم تصویرگری کتاب کودک و نوجوان را به عنوان یک شاخه جدید فعالیتی در کانون فعال کنند و روی آن برنامهریزی داشته باشند. ما تصویرگران جوانی داریم که نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند. همان جریان فرهنگی که در حوزه نویسندگان عرض کردم در حوزه تصویرگری هم باید اتفاق بیفتد.
مدیرعامل کانون با بیان این سؤال که چرا بچهها خیلی با تصویرگران مرتبط نیستند؟ ادامه داد: تصویرگری را از یک کالای اقتصادی به سمت یک فعالیت هویتساز و جریانساز فرهنگی پیش ببریم و انتشارات و مدیریت آفرینشهای ادبی و هنری در این زمینه ورود داشته باشند.
در پایان این آیین با حضور حامد علامتی مدیرعامل و تعدادی از مدیران کانون، فرزانه منصوری همسر زندهیاد نادر ابراهیمی و تصویرگران کتابهای تازه منتشر شده، از شش اثر چاپ اول نادر ابراهیمی رونمایی شد در حالی که از درگذشت این نویسنده شاخص بیش از پانزده سال گذشته است.
براساس این خبر کتابهای «قصهی دو کبوتر»، «قصهی زندگی یک برگ»، «پنجرههای دنیای کوچک من»، «ما ارمنیهای این آب و خاکیم»، «یک گوشهی ساکت جنگل» و «این باغ بزرگ باور نکردنی» عنوان آثار چاپ نشده از زندهیاد ابراهیمی بود که در این آیین رونمایی شد.
یادآوری میشود از نادر ابراهیمی پیش از این نیز کتابهای «کلاغها»، «بزی که گم شد»، «قصهی گلهای قالی»، «پهلوان پهلوانان» و «عبدالرزاق پهلوان» از سوی انتشارات کانون پرورش فکری منتشر شده است.