صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
پيوندها
بانک صادرات
هواپيمايي قشم
بيمه پارسيان
ايران خودرو
بانک گردشگري
بانک ملي
کوير موتور
لاماري
کوير موتور

توسعه اقتصاد دیجیتال کشور در گروی فیبر نوری

همزمان با رشد فناوری‌های جدید در دنیا ماهیت بسیاری از کسب‌وکارها در ایران هم از سنتی به مدرن تغییر یافته و از آن با نام اقتصاد دیجیتال یاد می‌شود و طبق بررسی‌ها و اعلام مسئولان اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیاده‌سازی شود و به نرخ رشد و توسعه خوبی برسد، به زیرساخت‌های فیبرنوری نیاز است.

به گزارش جهانی پرس از ایسنا، امروزه اقتصاد دیجیتال یک موضوع راهبردی در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و در حال‌ توسعه دنیا به شمار می‌رود و تنها محدود به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست بلکه اقتصاد دیجیتال توانمندساز همه بخش‌های کشور برای اهداف توسعه‌ای و پیشرفت و رشد تولید خالص ملی است.

نکته مهم این است اقتصاد دیجیتال با به‌کارگیری ابزارهای دیجیتال مانند اینترنت، دستگاه‌های هوشمند و فناوری‌های نوین نظیر بلاکچین، اینترنت اشیاء، فضای ذخیره‌سازی و محاسبات ابری و هوش مصنوعی رویه‌های مرسوم را متحول ساخته است.

به اعتقاد کارشناسان عامل اصلی ایجاد ثروت در اقتصاد دیجیتال، سرمایه‌های فکری و غیرملموس است. در اقتصادی که تولید و بهره‌برداری از دانش یکی از معیارهای مهم برای رقابت بین سازمان‌ها به شمار می‌رود، طبیعی است که اطلاعات و دانش در هسته‌ همه‌ فعالیت‌ها قرار بگیرد؛ بر این اساس اقتصاد دیجیتال ذاتا اقتصادی دانش‌محور است و در آن بخش قابل توجهی از ارزش‌آفرینی، مرهون سرمایه‌های فکری و غیرفیزیکی است.

 افزایش بهره‌وری، ایجاد اشتغال و کاهش هزینه‌ها از جمله مزیت‌های مهمی است که برای این حوزه در نظر گرفته شده است. اما در کنار مزیت‌های گفته شده از آن جایی که چند سالی است به اقتصاد دیجیتال در کشور همانند سایر کشورها توجه شده، اما تحقق این موضوع به ملزوماتی نیاز دارد؛ پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌و کارها یکی از لازمه‌های توسعه اقتصاد دیجیتال است، موضوعی که مسئولان هم به آن اشاره و مهم می‌دانند.

پروژه فیبرنوری منازل و کسب‌و کارها یکی از تکالیف وزارت ارتباطات در بحث شبکه ملی اطلاعات اجرا می‌شود و وزارت ارتباطات در این پروژه مکلف به ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری در سراسر کشور شده است.

در این باره نماینده ویژه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیاده‌سازی شود و به یک نرخ رشد و توسعه خوبی برسد، نیاز به زیرساخت‌های فیبرنوری است. علاوه بر آن اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیاده سازی شود و به یک نرخ رشد و توسعه خوبی برسد نیاز به زیرساخت‌های فیبرنوری وجود دارد.

در همین رابطه عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- پیشتر با اشاره بندهای قانونی پیش بینی شده در قانون برنامه هفتم برای توسعه اقتصاد دیجیتال تأکید کرد که باید با تمام ظرفیت برای برطرف کردن موانع اقتصاد دیجیتال تلاش کنیم.

او همچنین تاکید کرده که به همین منظور جلسات کمیسیون راهبری به صورت جدی و منظم باید برگزار شود و چالش‌های احصا شده‌ی حوزه اقتصاد دیجیتال در دستور کار قرار گیرد تا این حوزه به جایگاه شایسته خود در کشور برسد.

بنابراین با بررسی‌های انجام شده از ابتدای دولت و مشورت با متخصصان و فعالان صنعت ارتباطات این نتیجه حاصل شده است که تنها راه حل ریشه‌ای مشکل ارتباطات کشور از جمله اقتصاد دیجیتال و تحقق سهم ۱۵ درصدی آن، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها است.

شناسنامه


کدخبر: ۳۵۸۱۵۵
تاریخ: ۱۴۰۳/۲/۳     ساعت: ۹ : ۰
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: فناوری       زیرسرویس: فناوری
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
  • ٢١ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 23 2024