توسعه مراکز، تکثیر شیوهها سیاست اصلی کانون در سالهای آینده است
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: توسعه مراکز و تکثیر شیوههای فعالیت سیاست راهبردی آینده کانون است که بهسمت آن حرکت میکنیم.
به گزارش جهانی پرس از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی روز ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ در آیین پایانی گردهمآیی مدیران کل کانون سراسر کشور در تهران در این زمینه، توسعه مراکز را با اولویت مراکز سیار شهری و روستایی خواسته نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری عنوان کرد و از مدیران کانون خواست تا این کار را به عنوان یکی از افقهای پیش رو و مصداقِ کاری جدی در دستور کار قرار دهند و تمامی ظرفیتهای استانها و خیران را برای این توسعه بهکار بگیرند.
او در عین حال توصیه کرد که کار ساخت مراکز، با توجه به حفظ و افزایش کیفیت فعالیتها و رعایت استانداردهایی -که مسئولان کانون تبیین خواهند کرد- صورت خواهد گرفت.
کانون پرورش فکری در حال حاضر دارای حدود ۱۰۴۰ مرکز فرهنگی هنری ثابت، سیار شهری و روستایی و کتابخانه پستی در سراسر کشور است در حالی که این عدد بر اساس نیازهای جمعیت ۱۸ میلیونی کودکان و نوجوانان ایرانی -که در محدوده سنی فعالیتهای کانون قرار دارند- بسیار ناچیز است.
مدیرعامل کانون در این گردهمآیی پس از تاکید بر ضرورت توسعه مراکز کانون یادآور شد که توسعه با تکثیر متفاوت است و ما میتوانیم شیوههای اجرای بسیاری از فعالیتهای کانون مانند ترویج کتاب، کتابخوانی، قصهگویی و... را با استفاده از آموزش در جامعه تکثیر کنیم و این تجربههایمان را با دیگر سازمانها و نهادها به اشتراک بگذاریم.
علامتی در همین حال نگاهی هم به مشکلات، عقبماندگیها و نیازهای مراکز باسابقه کانون انداخت و توضیح داد که به دلیل فرسودگی بسیاری از کتابخانههای کانون، طرح شادابسازی مراکز را اجرا میکنیم که این شادابسازی فقط به حوزه عمرانی و بازسازی فیزیکی برنمیگردد و استانداردسازی فعالیتها و توجه بیشتر به مربیان کانون نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل کانون چندین بار در این سخنرانی بر اهمیت توجه بیشتر به مربیان کانون تاکید کرد و گفت: در کانون به افقهای بلند نگاه میاندازیم و برنامهریزی میکنیم. کانون ظرفیتهای بسیاری برای انجام کارهای بزرگ دارد اگر همه عناصر یک کار، استاندارد و قوی باشند، توانمان را بالا ببریم، برای مربیان دل بسوزانیم و برای یک هدف مشترک کار کنیم به نتیجه خواهیم رسید.
او ادامه داد: اگر میبینیم کام برخی از مربیان تلخ است، احیانا کمکار شدهاند، نگاه منفی دارند و شاید به ما اعتماد نداشته باشند دلیلش این است که روی آنها سرمایهگذاری و تمرکز نکردهایم بازوی تحقق آنچه در ذهن دارید مربیان هستند و باید به همه آنها چه موافق چه مخالف توجه کنیم همه بیایند و بگویند و شما هم بپذیرید. ملاک ما تربیت بچههاست و در این راه باید روی کادرسازی و تربیت مربیان بهویژه تربیت معنوی و کشف استعدادهای آنان نیز کار کنیم. کانون محل تحقق همه ایدهها و آرزوهاست.
علامتی شفافیت، صداقت، توجیه و اقناع مربیان را برای تحقق سیاستهای کلان کانون ضروری دانست و گفت باید با جدیت سیاستهای سهگانه نوجوانمحوری، مخاطبمحوری و مرکزمحوری را پیگیری کنیم تا کانون، در کانون توجهات قرار بگیرد.
مدیرعامل به مدیران کانون استانهای کشور یادآور شد که شما مسئول حل مسایل کودکان و نوجوانان در استانهای خود هستید و باید بروید و همه موانع را از سر راه بردارید. حجم کار بسیار زیاد است و نباید پروژههای بزرگ باعث شود -چه در ستاد چه در استانها- از دیگر فعالیتها و برنامههای اساسی غافل شویم. ما باید به آموزشهای پایه، گسترش و تقویت انجمنها و حرکت از سمت شکلدهی «مراکز الگو» به سمت ایجاد «مراکز پیشرو» -که از فضای روز جامعه جلوتر هستند– بیشتر توجه کنیم.
او به تغییر دولت و روی کار آمدن رییس جمهوری جدید نیز اشاره کرد و گفت: هدف مشترک و نقطه کانونی ما تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری از کانون پرورش فکری است. دولت آقای پزشکیان نیز دولتی است که رهبری از آن حمایت کردهاند و ما هم برای این دولت آرزوی موفقیت و سربلندی داریم و همگی در تمامی سطوح به دولت کمک میکنیم.
علامتی همچنین در بخشی از سخنانش به اهمیت موضوع غزه و کودکان مظلوم آن اشاره کرد و از مدیران کانون خواست کارهای بیشتری در حوزه فعالیت و تولیدات کانون برای این کودکان انجام دهند.
مدیرعامل کانون در این سخنرانی با بیان احادیثی از نهجالبلاغه حضرت علی(ع) توصیه کرد که همه کارها باید برای خدا انجام شود و اگر این اتفاق بیفتد و هرکسی رابطه خودش را با خداوند درست کند و به خود مراقبتی و محاسبه کارها توجه داشته باشد آنگاه هم خدا حافظ و نگهبان او خواهد بود هم حرفهایش برای مردم باورپذیر میشود و میتواند بر قلب مردم مدیریت کند. کانون پرورش فکری مکان و عرصه بسیار خوبی برای تهذیب نفس است.
معرفی استانهای برگزیده کانون از سوی معاونتهای تولید، فرهنگی، توسعه و مدیریت منابع و کانون زبان ایران بخشی از برنامه آیین پایانی گردهمآیی مدیران کل کانون بود.
گردهمآیی مدیران کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور روزهای ۱۶ تا ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ در تهران برگزار شد.