صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد:

پرستاری در مسیر رشد و تعالی

معاون پرستاری وزارت بهداشت، با تاکید بر ضرورت توجه به حقوق مردم و ارتقای کیفیت خدمات پرستاری، خواستار حمایت بیشتر از قشر خدوم پرستاری شد.

به گزارش جهانی پرس از وبدا، دکتر عباس عبادی، در نشست هم ‌اندیشی تخصصی موضوعات پرستاری که با حضور اعضای بورد پرستاری، رییس سازمان نظام پرستاری، روسای انجمن ‌های علمی پرستاری، مدیران پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی خراسان و تعدادی از اعضای جوان هیات علمی دانشگاه‌ های علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: باید در کنار مسائل صنفی، صدای ذینفعان جامعه پرستاری نیز شنیده شود و مردم نیز جزئی از ذینفعان هستند.

وی افزود: در حال حاضر ۶ انجمن در حوزه پرستاری وجود دارد. هر سازمانی که ایجاد می‌شود در پاسخ به یک نیاز شکل می‌گیرد و سازمان‌ها یک دوره ابتدایی و یک دوره بلوغ دارند و اگر به درستی پرورش نیابند، ممکن است یک دوره افول نیز داشته باشند. برخی از سیستم‌ها و سازمان‌ها نیز جایگزین می ‌شوند؛ برای مثال بسیاری از سازمان‌ های بزرگ در دهه‌ های گذشته وجود داشته که اکنون اثری از آنها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: پرستاری و مراقبت کردن نیز یک سیستم فطری بود که زمانی که جوامع بشری بزرگ ‌تر شد، به یک خدمت اجتماعی تبدیل شد و از ۱۰۸ سال گذشته که حرفه پرستاری به صورت آکادمیک رشد کرد، شاهد تحولات بزرگی بوده است.

دکتر عبادی در ادامه گفت: بخشی از فراز و فرودها و تحولات فرصتی برای توجه به حرفه پرستاری ایجاد کرده است، به طوریکه در دوران دفاع مقدس حمایت ‌های خوبی از پرستاران صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: تشکیل وزارت بهداشت فرصتی ایجاد کرد که جهش بزرگی در پذیرش این رشته رخ دهد و اعضای پرستاری در کنار سایر گروه‌ های سلامت به عنوان یک حرفه مستقل فعالیت کردند. همچنین در ۶ سال گذشته در دوران پاندمی کرونا حرفه پرستاری بیشتر دیده شد و رونق پیدا کرد. گاهی اوقات نیز فشارهای زیادی از سوی ساختارهای رسمی به این حرفه وارد می‌ شد تا پرستاری محدود شود، اما رخدادهای مختلف باعث دیده شدن زحمات این قشر شد.

دکتر عبادی ادامه داد: تشکیل انجمن پرستاری در دهه ۷۰ و تشکیل سازمان نظام پرستاری در دهه ۸۰ و پس از آن تشکیل انجمن‌ های علمی پرستاری کمک کرد تا حرفه پرستاری رشد قابل توجهی داشته باشد و تعدد کنگره‌ های برگزار شده در حوزه پرستاری باعث شد تا حرفه آموزشی پرستاری قوام یابد و سرعت رشد علمی و آموزشی ما نسبت به عرصه‌ های دیگر بیشتر شود. بیشترین تعداد مجلات مربوط به انجمن علمی پرستاری بود و بنابراین از فرصت حضور اساتید در وزارت بهداشت بیشترین استفاده صورت گرفت.

وی یادآور شد: ارتباط با مجامع بین ‌المللی به شکل انفرادی و مراکز تحقیقاتی و حضور دکتر نجاتیان در این عرصه کمک کرد تا همکاری ما با انجمن‌ های علمی قوام یابد و استفاده از ظرفیت این انجمن‌ ها در توانمندسازی همکاران از دیگر دستاوردهای جدی و کلیدی در حوزه پرستاری بوده است.

وی تصریح کرد: در سال های اخیر که بنده در معاونت پرستاری وزارت بهداشت حضور داشتم، تب مطالبات صنفی داغ بود، عقب‌ ماندگی های معیشتی در حوزه پرستاری و عقب ‌ماندگی در حوزه سیاستگذاری به حدی بود که ادبیات غالب ما در سال ‌های گذشته، دفاع از منافع صنف بود و در این موضع قرار گرفتیم که پرستاران گروهی هستند که مورد ظلم واقع شده‌ اند و کمتر دیده می ‌شوند و در حق آنها اجحاف شده است و به تدریج، رنگ و بوی حقوق مردم از منظر صنف کمرنگ به نظر رسید و به فراموشی سپرده شد. بنابراین، ما تلاش کردیم که در معاونت پرستاری یک گفتمان خاموش شده را احیا کنیم و تلاش بر این شد که جنبه اخلاقی، معنوی و ایثار پرستاری پررنگ تر شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در این دوره در معاونت پرستاری بیش از پیش بر حقوق مردم تاکید داشتیم، عنوان کرد: جامعه پرستاری فقط به فکر خود نیست و مشکلات مردم نیز جزوی از دغدغه ماست و اگر از بابت مشکلات معیشتی و صنفی پرستاران گلایه می ‌کنیم، برای این است که بتوانیم خدمات باکیفیت و ایمن را به مردم ارائه دهیم. اگر پرستار انگیزه، دانش و مهارت کافی نداشته باشد، نمی‌تواند خدمات باکیفیت به مردم ارائه دهد و اگر پرستاران در این حرفه وضعیت معیشتی خوبی نداشته باشند، وارد حرفه دیگری می ‌شوند و در این میان مردم آسیب می ‌بینند.

دکتر عبادی با اشاره به رایزنی با مجلس برای تصویب قانون جامع پرستاری، گفت: خوشبختانه در جلسه ای که با آقای دکتر قالیباف داشتیم، ایشان از این موضوع دفاع کردند و موضوع پرستاری در قانون برنامه هفتم توسعه وارد و مقرر شد که این قانون تحت عنوان قانون جامع سلامت در سال اول برنامه به تصویب رسد. تدوین این قانون نیز برای دفاع از حقوق مردم و ارائه خدمات باکیفیت پرستاری به آنها صورت گرفته است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به ورود نسل‌ های جدید به عرصه پرستاری، تصریح کرد: ما با نسل مطالبه‌ گری مواجه شدیم که شاید تقدم مطالبات و منافع فردی شان بر منافع گروهی اولویت پیدا کرده است و این عامل در کنار سایر عوامل مطالبات گروه‌های صنفی پرستاری را افزایش داده است.

دکتر عبادی در پایان، یکی از دغدغه های معاونت پرستاری را ایجاد تغییر و تحولاتی در برنامه‌ های درسی، شاخص‌ های محیط‌ های علمی، جذب اعضای هیات علمی و مربیان به منظور بهبود کیفیت خدمات پرستاران، از سوی بورد پرستاری عنوان و اظهار کرد: در معاونت پرستاری در سال‌ های گذشته سعی داشتیم که بر اساس موضوعاتی که ماموریت ما در وزارت بهداشت بود، برخی از پایان ‌نامه‌ هایی که مربوط به حوزه سیاستگذاری در پرستاری بود را شناسایی کنیم؛ در این زمینه همکارانی را دور یکدیگر جمع کردیم تا این پایان ‌نامه‌ ها تهیه شود و پیرو آن، گروه آینده پرستاری را تشکیل دادیم و در حوزه مدیریت و سیاستگذاری از نقطه نظرات آنان بهره مند شدیم.

شناسنامه


کدخبر: ۳۶۵۵۱۳
تاریخ: ۱۴۰۳/۵/۲۱     ساعت: ۱۰ : ۵
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: فناوری       زیرسرویس: فناوری
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
  • ٢١ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 23 2024