صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش

یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نمی‌رسد

وزیر جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر رعایت اخلاقیات در مصارف محصولات کشاورزی اظهار کرد:حدود یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف‌کننده نهایی و اصلی نمی‌رسد و تبدیل به ضایعات می‌شوند.

به گزارش جهانی پرس از ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در اولین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا، اظهار کرد:  علما دین را با دو عنصر عقلانیت و اخلاق تعریف می‌کنند. اخلاق ۵۰ درصد دین است که عدالت و کرامت را در بر می‌گیرد. همایش امروز بسیار گسترده است و فرهنگ، اقتصاد، معیشت و امنیت را در بر می‌گیرد و پرداختن نظامات اخلاقی در این حوزه از ضروریات است.

وی افزود: اگر بخواهیم بررسی کنیم که در یک جامعه با بخش کشاورزی، اخلاق مدارانه رفتار می‌شود یا نه باید پایداری محیط زیست، پایداری منابع تولید و منابعی را که در اختیار دارد و استفاده می‌کند را مورد بررسی قرار دهیم. ما متاسفانه از منابع آب و خاک خود به خوبی استفاده نکرده‌ایم و این درحالیست که باید حتی در مصرف نعمت‌هایی که به وفور وجود دارند نیز صرفه‌جو باشیم. در ملل پیشرفته دیگر از ۴۵ درصد منابع تجدید شونده خود استفاده می‌کنند. با وجود وفور نعمت شاهد صرفه‌جویی در میان آن‌ها هستیم اما ما در کشور خودمان از ۸۰ درصد منابع تجدید شونده استفاده می‌کنیم بنابراین عملکرد اخلاقی نداریم و تا عدالت اجتماعی فاصله بسیاری داریم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما نباید تمام وظایف را بر دوش کشاورز بیندازیم. کشاورز نیز در جامعه حقوقی دارد که باید رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد. شاید بخشی از شرایط موجود ناشی از همین کم توجهی به رعایت اخلاق در حوزه برخورد اجتماعی و عادلانه با کشاورزان و فعالان این بخش باشد. تغییرات اقلیمی در دنیا نشان‌دهنده عدم رعایت اخلاق در این حوزه است. 

وی تاکید کرد: ما باید در زمینه مصرف نیز اخلاق مدارانه رفتار کنیم چراکه حدود یک سوم محصولات کشلاورزی به دست مصرف‌کننده نهایی و اصلی نمی‌رسد و تبدیل به ضایعات می‌شوند. در مهمانی‌ها و برنامه‌هایی که برگزار می‌شود اسراف‌هایی صورت می‌گیرد که با رعایت اخلاق در این حوزه بخش زیادی از ضایعات کاهش می‌یابد. در کشور ما به‌طور مثال یک سوم شکر مورد نیاز کشور و حدود  ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور وارد می‌شود و وقتی میزان مصرف را بررسی می‌کنیم، شاهد این هستیم که حدود یک و نیم برابر بیش از آن چه که در سند ملی امنیت غذایی ذکر شده مصرف می‌شود که اگر با استانداردهای جهانی بررسی کنیم شاید این میزان دو برابر شود.

نوری قزلجه در پایان گفت: از طرفی نیز برای واردات آن محصول باید ارز تهیه کنیم و این یک هزینه ملی برای جامعه است و از سویی نیز خانوار هزینه را متحمل می‌شود و بر فرض اگر باید یک کیلو از یک محصول مصرف کند، یک و نیم کیلو مصرف می‌کند و این علاوه بر اینکه هدررفت هزینه خانوار را به همراه دارد، مصرف بیش از حد این مواد بیماری‌هایی همچون دیابت و بیماری‌های قلب و عروقی را برای خانوار به همراه خواهد داشت.

شناسنامه


کدخبر: ۳۶۷۰۷۷
تاریخ: ۱۴۰۳/۷/۳۰     ساعت: ۱۴ : ۲
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
  • ١٩ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 21 2024