«رویای خیس»؛ ماجرای غافلگیرانه یک خانواده
محمد احمدی که این روزها نمایش «رویای خیس» نوشته مهدی صالحیار را در تماشاخانه ماه حوزه هنری روی صحنه دارد گفت: این اثر با استفاده از اصل غافلگیری به وقایعی اشاره دارد که برای یک خانواده در کلبهای در شمال رخ میدهد و رازی فاش میشود.
به گزارش جهانی پرس، ناهید منصوری- خبرنگار، محمد احمدی کارگردان نمایش «رویای خیس» با اشاره به اینکه سابقه همکاری در سالهای گذشته با مهدی صالحیار نویسنده «رویای خیس» را داشته گفت: از آنجا که با ذهنیت هم به عنوان نویسنده و کارگردان آشنا هستیم متن اولیه «رویای خیس» را با تعامل هم تغییر دادیم و سعی کردیم فضا را عوض کنیم تا روایت در «رویای خیس» به گونهای باشد که گره قصه برای تماشاگر و کاراکترها به صورت همزمان باز شود.
وی درباره مضمون نمایشهای «رویای خیس» ادامه داد: «رویای خیس» یک قصه اجتماعی دارد که برای یک خانواده در کلبه جنگلی در شمال اتفاق میافتد و با گذشت زمان متوجه میشویم وقایع موجود ریشه در گذشته خانواده دارد و رازی که سالها پدر و مادر خانواده حفظ کردهاند، فاش میشود.
کارگردان «رویای خیس» تاکید کرد: معضلات و مشکلاتی که نسل جوان و خانوادهها با آن مواجه هستند از جمله مهاجرت جوانان از موضوعات مطرح شده در این نمایش است. همچنین فاصله گرفتن از روایت خطی که در کارگردانی هم به آن توجه ویژه داشتهام از جمله ویژگیهای این اثر محسوب میشود.
وی درباره شکل اجرایی و طراحی «رویای خیس» نیز تشریح کرد: باتوجه به اینکه اتفاق در یک لوکیشن و در یک مکان ثابت رخ میدهد، سعی کردهایم از تکنیکهایی چون نورپردازی و فاصلهگذاری برای انتقال روایت و تغییر ریتم استفاده کنیم. از آنجا که نمایش کاملا واقعگرایانه و رئالیستی است از نورپردازی خاصی برای این جنس از روایت استفاده شده است.
احمدی افزود: آهنگسازی اثر را محمد رشیدی و طراحی صحنه آن را میثم نویریان برعهده داشته و در برخی از موقعیتهای اجرا، موسیقی بر اساس صحنه آماده شده است. ما سعی کردهایم «رویای خیس» ریتم و ضربآهنگ مناسبی داشته باشد و ریتم نمایش، تماشاگر را طی ۵۵ دقیقه زمان اجرا، با خود همراه کند. همچنین در موسیقی از سازهای جهانی و ایرانی استفاده شده و افکتها متناسب با فضای یک شب بارانی در کلبه است.
وی با بیان اینکه در طراحیها تلاش شد تا فضای کار مینیمالیستی و موجز باشد گفت: در «رویای خیس» اصل غافلگیری توامان برای مخاطب و کاراکترها اتفاق میافتد. این غافلگیری به لحاظ اتفاقات درون قصه رخ میدهد و هم اجراگر و کاراکترهای نمایش و هم بیننده اثر را شگفتزده میکند. گاه قصه به گونهای است که مخاطب میداند کاراکتر منفی و اتفاق پیش رو چیست و اما در«رویای خیس» همه چیز همزمان با هم پیش میرود.
«رویای خیس»؛ ماجرای غافلگیرانه یک خانواده
وی با اشاره به گستردگی دامنه مخاطبان و رنج سنی تماشاگران این نمایش اظهار کرد: بازخورد مخاطبان طی این روزها خوب بوده است و چه تماشاگرانی که با خرید بلیت به تماشای اثر نشستند در سایت تیوال نظر خود را مطرح کردهاند و چه مخاطبانی که در صفحه گروه به ابراز نظر پرداختهاند، از دیدن نمایش «رویای خیس» راضی بودهاند.
کارگردان نمایش «رویای خیس» با یادآوری اینکه زمان نمایش ۵۵ دقیقه است و اجرای اثر تا سه شنبه ۱۵ آبان ماه ادامه خواهد داشت عنوان کرد: هنوز تمدید مدت زمان اجرای نمایش قطعی نشده است اما با مشخص شدن بازه زمانی طولانیتر قطعا در قالب خبر اعلام خواهد شد همچنین در صورت عدم تمدید اجرای نمایش تمایل داریم که مخاطبان بیشتری هر شب به تماشای اثر بنشینند.
وی ادامه داد: در نمایش «رویای خیس» که تا ۱۵ آبان ماه هر شب از ساعت ۱۹ در تماشاخانه ماه به روی صحنه میرود، علی حیدری، فریده گرمساری، سیما پورسالاری، علی وقاری و دریا نوری به ایفای نقش میپردازند. همچنین سایر عوامل نمایش عبارتند از: طراح صحنه: میثم نویریان، آهنگساز: محمد رشیدی، دستیار کارگردان: دانیال محمدی، مهدی قنبری و المیرا رضی زاده، نوازنده تار: رضا رزاقی، طراح پوستر: داوود آریا نژاد، عکاس و فیلمبردار: امین سروری، مدیر صحنه: مرتضی بهادر، مدیر روابط عمومی: مسعود همتیان و مدیر سالن: صمد خانی.