تصمیم نهایی با بازیکنان است
آلودگی هوا ریسک ابتلا به اوتیسم را در کودکان افزایش میدهد
آلایندههایی که یک زن باردار در معرض آنها قرار میگیرد، میتواند بر رشد مغز جنین تأثیر بگذارد.
به گزارش خبرنگار علموفناوری جهانیپرس- هانیه حیدری؛ نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که آلایندههای موجود در هوا میتواند ریسک ابتلا به اوتیسم را در کودکان افزایش دهد.
بر اساس یافتههای یک مطالعه جدید، قرار گرفتن یک زن باردار در معرض آلایندههای معمولی هوا میتواند تأثیر شدیدی بر مغز جنین در دورههای بحرانی رشد داشته باشد.
به گفته پژوهشگران، بروز انواع مختلف اختلالات عصبی از جمله اوتیسم در کودکان میتواند ارتباط مستقیمی با آلایندهها داشته باشد. طبق این پژوهش که در ژورنال «برین مدیسن» منتشر شده است، آلایندههای بسیار کوچکی به نام «ذرات ریز» و اکسیدهای نیتروژن بیشترین اثر را روی مغز کودکان دارند. برخی از این آلایندهها بهصورت طبیعی در جو وجود دارند؛ اما از مصرف سوخت فسیلی وسایل حملونقل نیز وارد هوا میشوند.
ژنهای برخی افراد نشان میدهد که احتمال ابتلا به اختلال عصبی و رشدی در آنها بیشتر است. محققان بر این باورند که 80 درصد موارد اتیسم ارثی هستند.
به گفته گروه تحقیقاتی، آلایندههای هوا از جفت عبور کرده و بر رشد مغز جنین تأثیر میگذارد. این آلایندهها از سه روش انتقال پیامهای شیمیایی میان اعصاب، واکنشهای شیمیایی و سیستم هورمونی میتوانند روند بدن را مختل کنند.
حدود یک تا 1.5 درصد از جمعیت جهان از اختلال اتیسم رنج میبرند با این حال دلیل ابتلا به این اختلال عصبی هنوز برای محققان روشن نیست. گروهی از دانشمندان بر این باورند که ژنتیک در ابتلا به اتیسم نقش دارد در حالی که گروه دیگر معتقدند که عوامل محیطی نقش پررنگتری در ابتلا به این بیماری ایفا میکند.