بهره برداری از طرحهای هوشمندسازی اندازه گیری در انبار نفت ری
طرحهای مربوط به نصب باسکولها و شمارشگر (میتر)های هوشمند برای افزایش نظارت بر بارگیری فرآوردههای نفتی در انبار نفت ری به بهره برداری رسید.
به گزارش جهانی پرس _مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ، پس از بازدید از انبار نفت ری، در گفتوگو با صداوسیما گفت: انبار نفت ری یکی از مهمترین انبارهای استراتژیک کشور و بزرگترین انبار تأمین کننده سوخت در استان تهران و برخی استانهای همجوار است.
کرامت ویس کرمی با اشاره به در حال اجرا بودن طرحهای متعدد نوسازی تأسیسات، ساختمانها و نصب سامانههای اندازه گیری در مسیر تحویل فرآوردههای نفتی به وسایل حمل و نقل، افزود: یک ساختمان عملیاتی برای توزیع بار میان رانندگان کامیونهای نفتکش به بهره برداری رسید. محل قبلی توزیع بار فاصله زیادی تا انبار نفت ری داشت که اکنون شرایط بسیار مناسب تری برای رانندگان و توزیع بار از جنب انبار نفت ری فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین با اشاره به نوسازی ساختمان کنترل کیفیت و صدور انبار نفت ری تأکید کرد: این ساختمانها قدیمی و فرسوده بودند و بالای ۶۰ سال قدمت داشتند.
وی همچنین به طرح دیگری که در انبار نفت ری به بهره برداری رسیده است، اشاره کرد و گفت: دو دستگاه باسکول هوشمند در ورودی و خروجی انبار نفت نصب شده است. این باسکولها برای اندازه گیری وزن نفتکشها هستند که در ابتدای ورود با وزن خالی و در زمان خروج با وزن فرآورده بارگیری شده مقایسه میشود. تفاوت دو عدد در زمان ورود و خروج با لیتراژ و تناژ فرآوردهای که تحویل داده شده، تطابق داده میشود.
ویس کرمی ادامه داد: نصب باسکولها با این هدف انجام شده که به جای روشهای اندازه گیریهای دستی، اندازه گیری دقیق انجام شود و بر مبنای وزن واقعی که تحویل نفتکش شده، فرآورده را از انبار خارج کنند.
وی همچنین درباره طرح هوشمندسازی اندازه گیری در مسیر تحویل نفت کوره به مخزندارهای ریلی در انبار نفت ری اظهار کرد: هر روز ۱۰۰ دستگاه مخزندار راه آهن حدود ۶ میلیون لیتر نفت کوره را از انبار نفت ری منتقل میکنند که روش اندازه گیری آنها دستی و سنتی بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: هر جا که دست در کار باشد، امکان خطا وجود دارد؛ بنابراین، سه دستگاه میتر (شمارشگر هوشمند فرآورده) را در این بخش نصب کردیم که انتقال نفت کوره به مخزندارهایی که در مسیر ریلی قرار میگیرند، به صورت دقیق و فلوسنجی باشد.
بهره برداری از سیستمهای پایش لحظهای همه انبارهای نفت تا پایان سال آینده
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به تکالیف قانون بودجه ۱۴۰۳ و قانون برنامه هفتم درباره الزامی بودن نصب سیستمهای پایش لحظهای (میترینگ و دیپچینگ) در صنعت نفت، گفت: برنامه ریزی شده که در مبادی ورودی به انبارهای نفت که فرآورده از پالایشگاهها و خطوط لوله تحویل گرفته میشود و همچنین در مبادی خروجی که فرآوردهها به کامیونهای نفتکش جادهای و مخزندارهای ریلی تحویل داده میشود، حتما میتر نصب شود.
ویس کرمی تاکید کرد: تعداد زیادی از انبارهای نفت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در حوزه نفتکشهای جادهای به میتر مجهز شدهاند و در مابقی نقاط که هنوز به میتر مجهز نشدهاند، امیدواریم که تا پایان سال ۱۴۰۴ طبق قانون برنامه هفتم، بتوانیم همه انبارها را مجهز کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی افزود: همه مخازن انبارهای نفت نیز باید به سامانههای اندازه گیری مخازن به صورت دیجیتالی و الکترونیکی یعنی صحت سنج و دماسنج مجهز باشند که برنامههای آن تعریف شده است. همچنین جایگاههای عرضه سوخت باید سیستمهای دیسپچینگ داشته باشند که اطلاعات مربوط به مخازن زیرزمینی آنها به سیستم دیسپچینگ شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منتقل و در آن جا پایش شود.
ویس کرمی همچنین درباره پلمب هوشمند نفتکشهای جادهای نیز اظهار کرد: کارهای پژوهشی مربوط به پلمب هوشمند نفتکشهای جادهای تعریف شده و یک نمونه را به سامانه پلمب هوشمند مجهز کردهایم. نواقصی که داشته برطرف شده و به محض نهایی شدن این طرح، میتوانیم پلمبهای سیم بکسلی فعلی را با پلمبهای هوشمند برای دریچههای بارگیری و تخلیه نفتکشهای جادهای، تعویض کنیم و در مسیر نیز، قابلیت ردیابی داشته باشد.