دولت، شورای شهر و شهرداری تهران در برابر مقابله با آلودگی هوا چه میکنند؟
چرا تعطیلی مدارس و ادارات تنها تدبیر و راهکاردولت در مقابله با آلودگی هواست؟
به گزارش جهانی پرس- عبدالرسول جوادی بالاجاده- سالهاست که شهرهای بزرگ و صنعتی کشور درگیر مشکل زیست محیطی به نام" آلودگی هوا "دست و پنجه نرم میکند.
مجلس شورای اسلامی برای مقابله با این مشکل " قانون هوای پاک"را تصویب و ابلاغ و بیش از 26 دستگاه ماموریت اجرای این قانون را یافتند .
آنچه که مهم است این است که اقدامات زیر ساختی و اثر گذار در مقابله با این مشکل در دولت از گذشته تا کنون بعمل نیامده است .
علیرغم قانون قوی،مناسب و گره گشای " هوای پاک "و تعریف ماموریت دستگاهها، متاسفانه اقدامی عملی از سوی متولیان اجرای قانون بعمل نیامده است .
و عملا تنها راهکار اجرایی و مهندسی مقابله با آلودگی هوا را مدیران دستگاه های اجرایی کشور فقط و فقط" تعطیلی مدارس،مراکز ورزشی و آموزشی و ادارات" را در پیش گرفتند.
سوال اینجاست؟
چرا قوه قضائیه برخورد قانونی با مدیران، مسئولان و دستگاههای اجرایی متولی که قانون هوای پاک را اجرا نمیکنند برخورد قانونی نمیکند؟
چرا مجلس شورای اسلامی بر حسب تخصیص اعتبارات مرتبط با محیط زیست و هوای پاک نظارتی بر چگونگی مصرف منابع ندارد ؟
چرا دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور نظارت عملی و برخوردهای قانونی با دستگاه های مقصر بعمل نمی آورد؟
شهرداری تهران و شهرهای بزرگ با عدم اجرای قانون هوای پاک موجب بروز مشکلات اساسی در محیط زیست،درمان و خسارت سنگینی که به بخش تولید کشور از باب تعطیلی کارگاه های تولیدی شده است.
چرادر شهر تهران و شهرهای بزرگ خودروهای فرسوده حتی در ناوگان عمومی شهری اتوبوس،تاکس و ون که عمر بالایی دارند نوسازی نمیشود؟
چرا موتورسیکلتهای پر مصرف با سوخت های جایگزین برقی نوسازی نمیشوند؟
چرا تمهیدات لازم برای انتقال کارخانه ها و کارگاههای تولیدی که اثر گذار در افرایش تولید آلایندگی هوا هستند به مناطق دیگر فراهم آورده نمیشود؟
کدام دستگاه دولت پاسخگوی حجم بالای بیماران قلبی،تنفسی و هزینه های بالای درمان جامعه که با عاملیت هوای آلوده و سربی شهرهای بزرگ و صنعتی ایجاد میشود را پاسخگو هستند.؟
این که تدبیر و راهکار نیست 40 مدیر دور میز استانداری بنشینند و همینکه شاخص آلودگی هوا در مرز هشدار ببینند تصمیم به اعلام تعطیلی کنند.
این تصمیم که این همه مدیر،جلسه، ستاد،سازمان و تشکیلات نمیخواهد.
چرا اقدام عملی برای قانون هوای پاک بعمل نمیاد؟
چرا مجلس شورای اسلامی نظارت بهینه بر عملکرد دستگاهها ندارد ؟
این همه خودروهای فرسوده ناوگان عمومی شهر تهران و شهرهای بزرگ،تردد کامیونها در سطح شهر،ناکافی بودن ناوگان حملونقل قطار شهری، عدم پاسخگویی و ازدحام مسافرین در ایستگاه های اتوبوسهای شهری و عدم توسعه فضای سبز در مناطق مرکزی و جنوب شهر تهران و دهها عناوین دیگر خود گواه بر افزایش آلودگی هوا در تهران و کلان شهرها نمی باشد ؟
پس شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران چه عملکردی دارند؟
چرا تنها راهکار اجرایی از برون رفت مقطعی این مشکل زیست محیطی، تعطیلی مدارس و ادارات باید باشد؟
آیا اقداماتی در سالهای پس از ابلاغ قانون هوای پاک در جهت کاهش آلودگی هوا از سوی دستگاهها بعمل آمد؟
در مقابل چه منابعی از کشور صرف این قانون شده است که هیچ عایده ای برای کشور و مردم نداشته است ؟
رئیس جمهور/ رئیس مجلس شورای اسلامی
برای اعلام تعطیلی نیاز به این همه شورا، ستاد،جلسه و ...نیست / برای اجرای دقیق این قانون راهکاری پیدا و اجرایی کنید؟