رییس اصلح برای فوتبال کیست؟
این روزها، تمامی موضوعات فوتبال در رسانهها و مجامع تحت تأثیر انتخابات اسفند ماه قرار گرفته است. هر حرکتی از سوی کاندیداها به شدت رصد میشود و مهمترین سوال این است که چه کسی با چه شرایطی صلاحیت نشستن بر صندلی هدایت فدراسیون را دارد.
به گزارش جهانی پرس، غلامحسین زمانآبادی کارشناس ارشدورزش- نگاهی به فرآیند انتخابات و شاخصهای ریاست بر فدراسیونهای جهانی میتواند چراغ راه رأیدهندگان آینده باشد. بر اساس تجربه چندین ساله و محدودیتهای افراد ثبتنامشده، به برخی از این شاخصها اشاره میشود:
1. *داشتن حداقل یک برنامه پنجساله توسعه*:
روال توسعه همهجانبه، به ویژه در ورزش و فوتبال، بر اساس برنامههای پنجساله است. رئیس فدراسیون باید با ارائه حداقل یک برنامه پنجساله نشان دهد که نقشه راه مدیریتش چگونه است و افراد به چه چیزی رأی خواهند داد.
2. *قدرت ارتباطات وسیع*:
توانایی برقراری ارتباطات مؤثر با گروههای اجتماعی و داشتن پشتوانه سیاسی و مقبولیت در برابر نیروهای نظارتی، از موارد ضروری برای رئیس فدراسیون است.
3. *قدرت جذب مالی*:
کسی که در مصدر ریاست فدراسیون قرار میگیرد، باید توان جذب منابع مالی متعدد، از جمله اسپانسرهای تجاری و حق پخش تلویزیونی را داشته باشد تا بتواند پرداختهای میلیاردی حقوق و هزینههای تیمهای ملی را تأمین کند.
4. *اشراف مدیریتی*:
توان مدیریتی، قاطعیت در تصمیمات، شناخت کافی از قوانین و مقررات داخلی و خارجی، تجربه اداره مجموعههای فوتبالی و توان کار گروهی از جمله شاخصهای مدیریتی است که باید در رئیس فدراسیون وجود داشته باشد.
5. *دیپلماسی فوتبال (فوتلماسی)*:
رئیس فدراسیون باید توانایی برقراری ارتباطات خارجی و سیاسی را داشته باشد و بتواند به عنوان سفیر حسن نیت و حلال مشکلات روابط سیاسی عمل کند.
6. *شفافیت و پاسخگویی*:
گردش مالی هزاران میلیاردی و نیاز به مراقبت از عدم فساد، نیازمند رئیس مقتدر، دست پاک و پاسخگو با عملکرد شفاف است.
7. *پشتوانهسازی*:
داشتن برنامهای برای پشتوانهسازی عمومی، از جمله شناسایی استعدادها و آگاهی به علم روز، ضروری است.
به نظر شما، از بین این پنج نفر، کدام یک از آنها واجد بیشترین شرایط فوق هستند؟