صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
عضو صنف سراجان تهران:

حضور اتباع غیرقانونی، تولیدکننده ایرانی را زمین‌گیر کرده‌ است

عضو صنف سراجان تهران از فعالیت اتباع غیرقانونی در بازار کیف و مشکلاتی که برای فعالان این حوزه اقتصادی ایجاد کرده است انتقاد کرد.

ابوذر عشقی عضو صنف سراجان تهران که حدود 40 سال تولیدکننده کیف است در گفت‌وگو با جهانی پرس درباره فعالیت اتباع در این حرفه اظهار داشت: قوانینی درخصوص حضور اتباع خارجی و فعالیت های اقتصادی در هر کشور وجود دارد همانطور که در این خصوص کشور ما نیز دارای قوانین خاصی است، اما متاسفانه سالهاست که در صنف سراجی شاهد هستیم که قوانین مربوط به به کارگیری اتباع و برخورد با اتباع غیرقانونی اجرا نمی‌شود.
وی در ادامه گفت: طبق قانون در هر کشور 3 تا 4 درصد اتباع خارجی که هستند می‌توانند بر اساس قوانین آن کشور مشغول به کار شوند اما متاسفانه این موضوع در کشورمان رشد بیشتری داشته و شاید به 20 درصد ورود اتباع غیرقانونی هم رسیده باشد، عددی که گفته می شود بالغ بر 13 تا 14 میلیون نفر می‌شود. این اتباع غیرقانونی در طی سالهای گذشته در همه صنوف وارد شده و مشغول هستند اما به عنوان یکی از فعالان بازا سراجی کشور می گویم که حضور اتباع غیرقانونی در صنف ما فراتر از میزان طبیعی است. این موضوع بدون توجه به قوانین جهوری اسلامی ایران رخ داده و تولیدکننده ایرانی را زمین‌گیر کرده‌ است.

در ادامه عضو صنف سراجان تهران یادآور شد: با اینکه ما انرژی، نان، ارز و... سوبسید پرداخت می‌کنیم اما اتباع غیرقانونی در ایران هیچ حق. تردد، دارایی، عوارض و مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و بدون هیچ‌یک از این موارد به راحتی در ایران زندگی می‌کنند. به همین دلیل هم ضربه زیادی به کشور ما وارد کرده‌اند.
وی ادامه داد: با وجود مشکلات اقتصادی که باتوجه به بیانات مقام معظم رهبری تحت عنوان «جنگ اقتصادی» یاد می‌شود، ارز کشور ما روز به روز در حالی خارج شدن است. ما از مسئولان می‌خواهیم که به تولیدکنندگان که درگیر جنگ اقتصادی هستند، بیندیشند و به مشکلات اقتصادی ما توجه کنند.
عشقی تاکید کرد: ما اول با کارگران ایرانی که هموطن و همشهری ما بودند، کار می‌کردیم ولی متاسفانه از وقتی اتباع وارد کشور شدند، کارگر ایرانی توان کار را از دست داد چراکه آنها خرج چندانی ندارند و هرکجا وارد شوند همانجا غذایشان را می‌خورند و همانجا هم می‌خوابند. کارگران ایرانی همه پیک موتوری شده‌اند و یا به اعتیاد رو آورده‌اند یا به شهرستان‌ها برگشته‌اند و ما کارگری که به درد صنف ما بخورد نداریم چون از روز اول پایه‌گذاری درستی شکل نگرفت و قوانین اجرا نشد و همه بی‌ضوابط وارد کشور و مخصوصا صنف سراجان شدند.

وی افزود: برای اثبات این انتقاد کافی است که در چهارراه سیروس یا خیابان مصطفی خمینی قدم بزنید تا ببینید که ما با چه وضعیتی از اتباع مواجهیم.
عشقی تاکید کرد: خوب است آقای پزشکیان رئیس جمهور کشورمان که می‌خواهد صدای مردم باشد صدای صنف سراجان هم باشد و حرف ما را هم بشنود. کل فعالان این صنف دغدغه‌هایی دارند که با ورود دولت حل و رفع می‌شود.
وی اذعان کرد: شاید اولین عامل برای ورود بی‌حد اتباع به صنف سراجان، فعالان این حوزه باشند چون ما قوانین را نمی‌دانستیم و بالادستی ما باید ما را منع می‌کرد. از روز اول هموطنان ما بودند که به اتباع جا و شغل دادند و اگر قانون همان زمان اجرا می‌شد، کل دغدغه‌ها از میان می‌رفت. در صف نانوایی، از میان 20 نفر حاضر در صف 15 نفر اتباع هستند.
عشقی درباره اقدامات اتحادیه سراجان تشریح کرد: اعضای صنف یک یا دو ماه یکبار به هیئت مدیره اتحادیه رجوع کردیم. اتحادیه هم تلاش زیادی کرده و از استانداری گرفته تا فرمانداری، سپاه، قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی که ارگان‌های ذی‌ربط بودند، حکم گرفته است ولی قانون اجرا نشده است. اتحادیه به همه جا چنگ می‌اندازد ولی همیشه ما با بن‌بست مواجه می‌شویم. متاسفانه مشکل پیش آمده همچون برخی از چالش‌های کشور، به قانون رسیده ولی اجرا نشده است و این هموطنان ما در تمام اصناف رنجانده است.
وی خاطرنشان کرد: ما با کارکردن اتباع مشکلی نداریم اما حرف ما این است که آنها باید در چارچوب قانون کار کنند. ماده های 120 و 121 و 181 قانون کار ایران به چرایی و چگونگی حضور اتباع بیگانه در بازار کار کشورمان اشاره کرده است و ما انتظار داریم طبق این ماده قانون ها رفتار شود.
عضو صنف سراجان تهران گفت: ما صرفا خواستار اجرای قوانین هستیم و تا به امروز نسبت به شرایط موجود چند باری هم هم اعتراض کرده‌ایم.حتی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردیم، به اتاق اصناف رفتیم از وزارت کار حق‌خواهی کرده‌ایم ولی هیچکس صدای ما را نشنیده است.
 ما کشورمان، قوانینش و نظام جمهوری اسلامی را دوست داریم و پای‌بند به عقاید کشورمان هستیم و صرفا اعتراض و انتقاد ما در چارچوب اجرای قانون است زیرا قانون ما قانون خوبی است ولی اجرا نمی‌شود.
وی تاکید کرد: ما از مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، وزارت کار درخواستمان این است که مشکل صنف ما را رفع کنند.
 

شناسنامه


کدخبر: ۳۷۰۵۳۹
تاریخ: ۱۴۰۳/۱۲/۶     ساعت: ۲۱ : ۱۲
امتیاز به این خبر:
  • 2
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
  • ٢٦ شعبان ١٤٤٦
  • Feb 25 2025