به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما ، حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای در نشست با مسئولان و کارکنان مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در سراسر کشور که به صورت وبیناری درمراسم روز حفاظت و اطلاعات برگزار شد، طی سخنانی از مجاهدتها و زحمات کارکنان و مسئولان این مرکز به ویژه حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی در خنثیسازی توطئهها و پیشگیری از لغزشها و برخورد با متخلفان و مجرمان، تقدیر به عمل آورد و اظهار کرد: قوه قضاییه در جامعه از جایگاه و مسئولیت رفیع و مهمی برخوردار است؛ به همان میزان، مرکز حفاظت و اطلاعات قوه نیز به سبب نقش و کارکردش در پیشگیری از تخلفات و سالم نگه داشتن دستگاه، دارای جایگاه و مسئولیت مهم و خطیری میباشد.
وی با اشاره به اهمیت به روزرسانی امور در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، گفت: مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه باید روشها، تجهیزات و دانستههایش را به طور مداوم و مستمر بهروزرسانی کند و در ایفای مسئولیتهای خود از فناوریهای نوین بهره بگیرد؛ ما نمیتوانیم به دادهها و تجهیزات قبلی و قدیمی بسنده کنیم چرا که ترفندهای دشمنان و شیطانصفتان نوبهنو در حال تغییر است و ما نیز باید متناسب با این امر حرکت کنیم.
وی با اشاره به پیامدها و تبعاتی که از فساد یک فرد شاغل در یک دستگاه مهم حکومتی نشأت خواهد گرفت، تصریح کرد: بدون تردید همانطور که بارها تاکید شده است اتخاذ شیوههای مختلف صیانتی، پیشگیرانه، ارشاد گونه و انذاری برای جلوگیری از هرگونه تخلف و فساد همکاران قضایی، موضوعی مهم و اولویتدار است، اما باید توجه داشته باشیم که ما نمیتوانیم نگاه یکسانی به فساد یک فرد عادی و یک فرد شاغل در یک دستگاه مهم حکومتی نظیر قوه قضاییه داشته باشیم، چرا که فساد چنین فردی دارای تالیفاسد و اثرات سوء بسیاری است و ممکن است زمینه سلب اعتماد مردم به دستگاه قضایی را فراهم آورد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه ضمن تاکید بر اتخاذ شیوههای مختلف و متکثر صیانتی در جهت سالم نگه داشتن مجموعه قضایی کشور، به تبیین و تشریح مقوله مهم بازنگری در روشهای صیانتی پرداخت و گفت: قطعاً در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، دستورالعملها و بایدها و نبایدهای تعریف شدهای در راستای امر صیانت از مجموعه قضایی کشور وجود دارد؛ این امر فینفسه، نافع و کارآمد است، اما با عنایت به مقتضیات زمان و تطوراتی که حادث میشود، نیاز به روزآمد کردن و بازنگری در روشها و شیوههای صیانتی احساس میشود، تا ضریب وقوع تخلف و فساد در میان همکارن قضایی به کمترین حد ممکن برسد؛ لذا لازم است در جهت نیل به مطلوبترین و اثربخشترین شیوههای صیانتی به یک اجماع نظر دست پیدا کنیم و در جهت عملیاتیسازی آن شیوهها، اقدامات مقتضی را ترتیب دهیم.
وی سرعتعمل در رسیدگی به برخی پروندهها و موضوعات را در عین جامعنگری و مداقه، از ملزومات کار در حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه دانست و گفت: ضرورت دارد پیرامون برخی مسائل و پروندهها که در بین مسئولان و یا افکار عمومی مطرح میشوند، ضمن لحاظ جامعنگری و دقت نظر، نهایت سرعتعمل را در پیگیریها و رسیدگیها به خرج داد تا دغدغه و نگرانیهایی که از حیث آن پروندهها و موضوعات ایجاد میشود، رفع گردد.
وی افزود: بعضاً درخصوص جرائم و تخلفات مختلف از جمله دستگیری افراد جاعل، موضوع و پروندهای در جامعه مطرح میشود، اما از سرانجام آن جرم و احکامی که درخصوص آن صادر میشود، مردم بیاطلاع میمانند؛ همین امر ممکن است ذهن مشغولیهایی را برای مردم ایجاد کند، لذا باید در چارچوب مقدورات قانونی در اطلاعرسانی این قبیل موارد و همچنین تسریع در رسیدگی به آنها اهتمام به خرج داد.
محسنی اژهای در همین راستا تصریح کرد: افرادی که جعل عنوان میکنند و از این طریق به اخاذی از مردم روی میآورند، ضرر و زیان زیادی را به مجموعه تحمیل میکنند لذا برخورد قانونی صورت گرفته با این افراد باید به شیوه مناسب و اثرگذار، علنی و رسانهای شود تا دغدغه و نگرانیهای مردم و مراجعان به دستگاه قضایی مرتفع شود؛ بسیاری از ذهنیتهای ناصواب پیرامون عدلیه، نشئت گرفته از همین جعل عناوین و اخاذیهای بعد از آن است؛ بنابراین نباید در اعلام و بیان برخورد قانونی صورت گرفته با مجرمانی که جعل عنوان و اخاذی میکنند، به یک خبر صرف بسنده کرد.
وی با اشاره به مقوله مهم صیانت از خودِ مجموعه حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه گفت: همانطور که به سبب شأن قوه قضاییه چنانچه تنها یک لکه بر لوح آن بنشیند، آثار سوئی عارض میگردد، طبعاً این امر در مورد مرکز حفاظت و اطلاعات به سبب شأن صیانتی و مراقبتی آن، صادق است و خداییناکرده کوچکترین آسیبی در این مجموعه، سبب مخدوش شدن اعتماد به کل دستگاه میشود.
وی به مسئولان مرکز حفاظت و اطلاعات توصیه کرد که نسبت به اثرگذاری هر چه بیشتر شیوههای ارشادات، تذکرات و انذارهای خود در جهت پیشگیری از وقوع تخلفات و جرائم در دستگاه قضایی، اهتمام جدی داشته باشند و در موارد مقتضی در این راستا روشهای متنوعی را به کار گیرند و حتی در صورت نیاز برای جلوگیری از لغزش همکاران، بصورت فردی، تذکراتی را به آنها ارائه دهند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به مقوله ضرورت نظارت مستمر مدیران بر زیرمجموعههای خود اشاره کرد و گفت: نظارت دائمی مدیران بر زیرمجموعههایشان واجد اثرات صیانتی بالایی میباشد و از وقوع بسیاری از آسیبها و لغزشها جلوگیری به عمل میآورد.
وی در ادامه توصیههایی مهم و کاربردی درخصوص مقوله مهم حفظ اسرار دستگاه و مردم و شیوههای طبقهبندی آنها را خطاب به مسئولان و کارکنان مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه مطرح کرد و گفت: شما در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه باید در عمل و زبان به مجموعه کارکنان دستگاه قضایی ثابت کنید که خیرخواه آنها هستید و چنانچه در مواردی به حکم قانون و ضرورت، مبادرت به مؤاخذه آنها نیز میکنید، این امر در جهت منافع خود کارکنان است.
وی مسئولان و کارکنان مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه را به شیوههای مختلف نفوذ دشمنان و شیاطین توجه داد و خطاب به آنها تاکید کرد که برای پیشگیری از لغزش همکاران قضایی، روشهای مختلف نفوذ دشمنان و عناصر شیطان صفت را برای آنها و خانوادههایشان تبیین و تشریح کنید. گاهی لازم است به همکار قضایی درخصوص رفتوآمدها و نشست و برخاستهایی که دارد و ممکن است بواسطه این قبیل امور خداییناکرده دچار لغزش شود، هشدار و انذار داد.
محسنیاژهای در ادامه ضمن تشریح برخی بسترهای شکلگیری مفاسد، گفت: از جمله بسترهای شکلگیری فساد، بیانضباطی است؛ وقتی بیانضباطی حاکم شد، احتمال وقوع فساد نیز بالا میرود؛ لذا مجموع مدیران قوه قضاییه در همراهی با مرکز حفاظت و اطلاعات، هر کجا بیانضباطی مشاهده کردند باید تذکرات لازم را برای رفع آن ارائه دهند؛ حال این بیانضباطی میتواند در تنظیم قراردادها و برنامهها و رفتوآمدها باشد، یا در مقولاتی نظیر نحوه ضبط وسایل متهمان، گردآوری اوراق پرونده و یا شئون دیگر باشد.
رئیس عدلیه در پایان خطاب به مسئولان و کارکنان مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه دستور داد تا سازوکاری را برای اعمال جنبههای حمایتی و صیانتی بیشتر در قبال نیروهای بازنشسته دستگاه قضا، تدوین و عملیاتی سازند.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه طی سخنانی اظهار داشت: «پیگیری مسئله محور امور حفاظتی»، «صیانت و نگهبانی از دادههای اطلاعاتی دستگاه قضا» و «پیشگیری از شکل گیری بسترهای فساد زا»، از رویکردهای اصلی مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه طی دو سال گذشته بوده است.
وی ضمن اشاره به برگزاری بیش از ۸۰% از جلسات دادرسی به صورت الکترونیک در سال گذشته، بیان داشت: حسب رصد نظارتی از جمله منافع بر گزاری جلسات دادرسی الکترونیک میتوان به مواردی نظیر «پیشگیری از آلوده شدن خانوادههای مرتبط با اصحاب دعوی به مفاسد مالی، اقتصادی و اخلاقی»، «جلوگیری ازاعمال نفوذ مفسدان، دلالها و کارچاق کن ها»، «جلوگیری ازهدررفت هزاران میلیارد تومان ازبودجه بیت المال» و «پیشگیری از فرارها وبرخوردهای فیزیکی در خیابان» اشاره کرد.
این مقام عالی قضایی در ادامه ضمن تأکید بررویکرد این مرکز مبنی بر صیانت و پیشگیری از بروز هر گونه فساد در درون دستگاه قضائی افزود: در سال گذشته اقدامات مؤثر صیانتی برای کارکنان دستگاه قضائی و مرتبطین شامل وکلاء، کارشناسان، هیئتهای داوری و ... صورت گرفته که بسیار قابل توجه است ودراین بین نیز با کارکنان و مرتبطان متخلف و کارچاق کنها به صورت جدی برخورد و ضمن تشکیل پرونده در مراجع ذی الصلاح جهت رسیدگی به تخلفات انتظامی و غیر انتظامی آنها اقدام شده است.
عبداللهی در پایان با اشاره به ضرورت تکریم ارباب رجوع بعنوان یکی ازراهبردهای اصلی این مرکزعنوان کرد: همکاران ما درمرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در سال ۱۴۰۱ بیش از ۶۰ هزار مورد از مراجعات حضوری مردمی در اقصی نقاط کشور را پاسخگو بودند.