به گزارش جهانی پرس از ادارهکل روابط عمومی سازمان سینمایی؛ محمد خزاعی این جلسه را تداوم جلسات کمیسیون اقتصادی سازمان سینمایی با دستگاه ها و مراکز مختلف اجرایی برای رونق اقتصاد سینما عنوان کرد و افزود: این دومین جلسه در این زمینه است در جلسه قبلی با آقای خاندوزی وزیر اقتصادی و دارایی به نتایج خوبی از جمله: ساده سازی تکالیف مالیاتی سینماگران، تجمیع پرونده ها در یک اداره کل و تشکیل کارگروه مشترک سینما و مالیات رسیده ایم و در این جلسه ضمن پیگیری مباحث کارشناسی فیمابین، به دنبال رسیدن به زبان مشترک و ایجاد راهکارهای تخصصی و عملیاتی جهت تسهیل فرآیند مالیات ستانی از یک طرف و ایجاد رضایت بین سینماگران از سوی دیگر هستیم.
در این نشست که جمعی از سینماگران، تهیهکنندگان و فعالان حوزه سینما حضور داشتند محمد خزاعی با تقدیر از تجمیع و تمرکز رسیدگی به پرونده های مالیاتی سینماگران در حوزه مالیاتی مرکز تهران گفت: تشکیل کارگروه مشترک مالیاتی سینما به منظور هماهنگی، رفع موانع و رسیدگی به مسائل خرد و کلان در حوزه مالیاتی می تواند به هر دو طرف برای رسیدن به یک دیدگاه مشترک کمک کند.
وی افزود: معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی منحصر به حوزه فرهنگ و هنر کشور ما نمیشود بلکه بسیاری از کشورهایی که حتی صاحب صنعت سینما نیستند با ایجاد بستر های تشویقی ، معافیت ها و وامهای ارزان قیمت در جهت احیا و رونق این صنعت مهم و تاثیرگذار تلاش کرده اند .رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد:کشور ما از نیروی انسانی متخصص و متعهد بسیار خوبی در حوزه سینما و هنر برخوردار است اما از لحاظ حمایتهای اقتصادی حوزه فرهنگ و هنر مظلوم است و نگاه برنامهریزان بودجه باید به حوزه فرهنگ و هنر مهربانانهتر باشد.
به گفته وی توسعه فرهنگی کشور به مثابه توسعه اقتصادی و نظامی یک ضرورت است و نباید از آن غفلت کرد . امروز سینماگران درخواست معافیت مالیاتی صرف ندارند بلکه نیاز به درک متقابل به خاطر نوع کار و خاص بودن شغل خود دارند.
خزاعی با بیان اینکه کار در حوزه هنر مداوم نبوده و به شکل فصلی است و بیکار مفرط در آن به چشم می خورد تاکید کرد ضروری است در زمان تصمیمگیری برای اخذ مالیات در این مسائل توجه شود .
وی ادامه داد: در قانون مالیات 1401 تفاسیر مختلفی وجود دارد که قرار شد شفاف سازی لازم انجام شود و به مراکز مالیاتی ابلاغ شود.
سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی در این نشست مشترک ضمن شنیدن صحبت ها و مطالبات مدیران سینمایی و سینماگران، با تشریح نقش مالیات در توسعه زیرساخت های اقتصادی کشور و بیان موارد هزینه کرد عوارض مالیات بر ارزش افزوده از جمله به شهرداری ها، نظام سلامت و توسعه ورزش همگانی، گفت: از پیگیری جهت تصویب قانون و تخصیص بخشی از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه زیرساخت های فرهنگی کشور استقبال می کنیم.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از عملیاتی شدن سه اقدام مهم در راستای همکاری با سینماگران خبر داد و گفت: در اولین اقدام، برای تسهیل انجام تکالیف سینماگران، پرونده آنها را در یک اداره کل تجمیع کردیم و دیگر اینکه کارگروهی جهت پیگیری مطالبات و بررسی فنی و تخصصی مالیات آنها بین سازمان امور مالیاتی و سازمان سینمایی تشکیل شد و سومین اقدام مهمی که در دست انجام هست، آمادگی نظام مالیاتی برای آموزش تکالیف مالیاتی سینماگران به این مودیان است.
سبحانیان، نظام مالیاتی را شریک مودیان مالیاتی دانست و بیان داشت: ما خود را مقابل کسب و کارها نمیدانیم بلکه در کنارشان هستیم، زیرا طبق قانون در سود آنها سهیم هستیم و طبیعتا هر چه قدر فعالین اقتصادی و مودیان ما درآمد و سود بیشتری داشته باشند مالیات بیشتری پرداخت خواهند کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی یکی از چالشهای مهم اقتصاد کشور را حوزه معافیت های مالیاتی دانست و گفت: برخی از معافیتها صرفا با رایزنیها در قوانین مالیاتی درج شده است و دولت در لایحه برنامه هفتم پیشنهاد حذف این معافیت ها و عادلانه تر شدن مالیات ستانی در کشور را داده است.