به گزارش جهانی پرس از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، در ابتدای این مراسم با نمایش کلیپ یادوارهای از هنرمندان درگذشته «آتیلا پسیانی» و «داریوش مهرجویی» و کشتهشدگان فاجعه غزه «هاشم میرزاخانی» مدیرعامل موسسه سینما شهر سخنرانی کرد و گفت: او با یادی از هنرمندان درگذشته ، محکوم کردن فاجعه غزه و خیر مقدمگویی به تمام مدعوین این مراسم از حضار خواست تا پایان این مراسم همراه باشند.
به آینده سینمای ایران امیدوارم
در ادامه این مراسم محمدمهدی اسماعیلی در آیین رونمایی «زیرساختهای نوین سینمای ایران» گفت: این روزها حالمان به خاطر اتفاقات غزه خوب نیست و جنایتی که شب گذشته رخ داد چهره سیاه اسرائیل را بیشتر از پیش به تصویر کشید. خوشحالیم که مسیر انحلال این رژیم به سرعت در حال پیشروی است. همچنین درگذشت بزرگان سینمای ایران «داریوش مهرجویی» و «آتیلا پسیانی» را نیز تسلیت میگویم.
وی با اشاره به اینکه هدفمان در این دولت عدالت فرهنگی بوده، افزود: تمام تلاشمان را کردهایم که این مکان بهرهمندی از سینما را برای همه مردم فراهم کنیم ، حوزه سینما پر جاذبه ترین هنر است، هرچند که برخی با ظهور رسانهها پایان کار سالن سینما را اعلام کردند، اما در کشورمان هنوز هم تماشای فیلم در سالنهای سینما معنا پیدا میکند. در دو سال گذشته ساخت سالن سینما پیشرفت خوبی داشته؛ هرچند که هنوز با استاندارد جهانی فاصله داریم. در کشور چین 83 هزار و کشور ترکیه ۶ هزار و کشور فیلپین ۱۰۰هزار سالن سینما وجود دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه صنعت سینما باید تقویت شود، ادامه داد: البته که آمار فروش سینما در بهترین حالت خود قرار دارد، گفتن این نکته لازم است که باید در برخی از موارد بهتر عمل کنیم. مخاطب این روزها سینما را تنها محلی برای نمایش فیلم نمیداند؛ این مکان محلی فرهنگی و اجتماعی و محلی برای بروز احساسات و عواطف مردم است. بنای این دولت بر تقویت سینما است در همین هفتههای اخیر 227 سالن سینما توسط سازمان سینمایی در شهرستان چارویماق به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: ظرفیت سینمای ایران جای رشد بیشتری دارد. برنامه ما رونق حوزه فرهنگ و هنر است. شرایط باید طوری باشد که عوامل فنی و حرفه ای و سینماداران از وضعیت اقتصادی راضی باشند و برنامه داریم این وضعیت را تقویت کنیم و برای این موضوع با فنآوریهای نو این عرصه را پیش می بریم.
اسماعیلی یادآور شد: در دولت حمایت کافی از صنعت سینما وجود دارد. اخیرا جشن مهر سینما را برگزار کردیم و در آن وزارت فرهنگ بیشترین همکاری را با سینما داشتند. در دولت آقای رئیسی هیچ موردی از سینما مطالبه نداشتیم مگر اینکه همکاری لازم را کردند. مشکلی در حمایت از صنعت سینما نداریم و سینما در بهترین دوره خود است. سازمان سینمایی راسا، سینماساز نیست ولی تجهیزات و فناوری و مجوزهای آن را فراهم میکند و جریان توزیع فیلم را تقویت خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه مسیر توسعه طولانی است، ادامه داد: از مرحله نگارش داستان و تا مراحل پیش تولید و مراحل نمایش و پخش و ... دوستان من همکاری های لازم را می کنند. خوشبختانه، مدیران و گروهی که برای رسیدگی به امور سینما گذاشتیم از جنس همین صنعت هستند و میتوانند گشایش کار را انجام دهند. به روند پیش رو و آینده سینمای ایران امیدوارم.
اسماعیلی اضافه کرد: عزم جدی ما در دولت بر این است که بتوانیم این هنر فاخر و مردمی را گسترش دهیم و امکان بروز استعدادهای نو و کشف ظرفیت های تازه را پدید آوریم. صنعت سینما متعلق به گروه و شخص نیست، متعلق به همه مردم ایران است. ما فیلم می سازیم تا با مردم صحبت کنیم و مردم دوست داشته باشند. ما باید شادی مردم را دوست داشته باشیم. سینما در ایران باید امیدآفرین باشد. جوانان و مخاطبان باید با دیدن آثار سینمایی حس افتخار و امیدواری به آینده پیدا کنند. محور کار ما تولید محتواست در این بیشتر در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. چراغ سینمای ایران با همت شما روشن نگه داشته شده و برای شما آرزوی موفقیت دارم.