به گزارش جهانی پرس از پایگاه اطلاع رسانی حج، سازمان حج و زیارت اعلام کرد در نظر دارد ثبتنام مقدماتی (پیش ثبت نام) از افراد واجد شرایط تشرف به حجتمتع سال ۱۴۰۳ خورشیدی (۱۴۴۵ هـ. قمری) را در آینده نزدیک، آغاز کند.
بر این اساس به اطلاع متقاضیان میرساند، بر مبنای پیشبینی صورت گرفته و بر حسب ظرفیت تخصیصی به جمهوری اسلامی ایران، همه دارندگان قبوض ودیعه گذاری حج تمتع تا تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۸۵، دارندگان قبوض ودیعه گذاری حج تمتع تا تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، دارندگان قبوض ودیعه گذاری تا تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۸۶ و همه دارندگان قبوض ودیعه گذاری از تاریخ یکم مرداد ۱۳۸۶ به صورت روزشمار و صرفاً تا تکمیل ظرفیت تخصیص یافته به هر استان، در اولویت اعزام به حج تمتع سال آینده قرار دارند؛ بنابراین لازم است واجدان شرایط تشرف به این سفر ، از هم اکنون ضمن انجام برنامهریزی لازم و بروزرسانی اطلاعات خود در سامانه reserve.haj.ir برای اخذ کدرهگیری و تکمیل مدارک خود، به ویژه تهیه گذرنامه دارای اعتبار اقدام کنند.
تذکرات مهم:
افرادی که در کاروانهای حج سال ۱۳۹۹ نامنویسی و وجوه مربوط را واریز کردهاند، اما به دلیل لغو سفر حج در آن سال و سالهای پس از آن موفق به تشرف نشده و تاکنون نیز انصراف ندادهاند، نیازی به انجام پیش ثبت نام ندارند و همزمان با اعلام ثبت نام قطعی، به صورت مستقیم امکان نامنویسی در کاروانها را خواهند داشت.
همه ودیعهگذاران حج تمتع باید قبل از انجام امور ثبتنام، به سامانه reserve.haj.ir مراجعه و نسبت به تکمیل اطلاعات و اخذ کد رهگیری اقدام کنند، در غیر اینصورت امکان ادامه فرایند ثبت نام را نخواهند داشت.
مقاضیان اعزام برای سفر حج تمتع سال ۱۴۰۳ باید گذرنامه حداقل با اعتبار ۱۴۰۳/۰۹/۲۰ داشته باشند.
اطلاعیه تکمیلی درباره زمان و نحوه انجام پیش ثبت نام، روز یکشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲ از طریق پایگاههای خبری سازمان حج و زیارت و همچنین رسانههای دیداری و شنیداری منتشر خواهد شد.
گفتنی است؛ سال ۱۴۰۲ عربستان پس از سه سال توقف، حج تمتع را بدون در نظر گرفتن محدودیت کرونایی برگزار کرد و یک میلیون و ۸۴۵ هزار و ۴۵ زائر از ۱۰۰ کشور جهان حاجی شدند؛ در حالی که سعودیها اعلام کرده بودند در حج تمتع سال جاری بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شرکت میکنند.
یکی از دلایل کاهش ۶۵۰ هزار نفری تعداد حجاج ۱۴۰۲، افزایش هزینه حج تمتع برای زائران برخی کشورها بود که در این زمینه زائران مصری با انصراف حدود ۴۰ درصدی، در صدر قرار داشتند. زائرانی از کشورهای امارات و ترکیه هم با همه سهمیه به حج تمتع امسال نرفتند.
ایران هم که نه تنها پس از برقراری روابط سیاسی با عربستان، بلکه قبل از آن هم درخواست افزایش سهمیه حج داده بود، سهمیه اش ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر بود که از این تعداد نیز ۹ نفر انصراف دادند.