به گزارش جهانی پرس _حامد منیری دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت در این گفتگو ضمن معرفی طرح تبلیغی و ترویجی منظومه جشنوارههای تبیین افزود: این طرح در دولت سیزدهم و از دیماه سال ۱۴۰۰ در دفتر تبلیغ و ترویج قرآن و عترت کلید خورده است.
وی منظومه جشنواره تبیین را مجموعه از جشنوارههای برگزار شده، در حال برگزاری و پیش بینی شده در حوزه قرآن و عترت در سراسر کشور تعریف کرد و افزود: این جشنوارهها با هر عنوانی باید بر پایه هنر باشد، بر اساس فرموده مقام معظم رهبری تبیین باید بر پایه هنر و رسانه انجام شود.
منیری دلیل مهم و اساسی نامگذاری این منظومه را برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرد و ادامه داد: بحث بودجه و پیشبینی اعتبار برای منظومه جشنوارههای تبیین است و بنا به فرموده ایشان باید در مدیریت منابع عمیق، فعال و هوشیار باشیم.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت اولین رویکرد و کارکرد منظومه را مدیریت بودجه و اعتبار در جشنوارههای مختلف قرآنی درسراسر کشور اعلام کرد و افزود: در موضوعات هنری و قرآنی، باید کمال دقت و امانتداری در بودجه بیتالمال صورت پذیرد، با حساسیت در حال رصد منابع و بودجه در اختیار معاونت در سراسر کشور هستیم.
منیری ادامه داد: شاخصهایی که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه فرضیه قطعی و فوری جهاد تبیین است و با آیات قرآنی تطبیق میکند، آنها را کلید زدهایم و وارد جشنوارههای قرآنی می شود.
وی عملکرد جشنواره منظومه تببین را به مثابه یک سامانه هوشمند دانست و ادامه داد: این جشنواره باید امضایی یا تاسیسی باشد، امضایی بودن یعنی جشنوارههایی که برگزار میشده در چهارچوب تبیین میگنجد و ادامه خواهد داشت.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت افزود: با توجه به وجود ۶۰ رشته هنری موجود، ممکن است عناوین جدید در رشتههای مختلف هنری توسط ادارات کل استانی با موضوعات انقلابی و فرمایشات مقام معظم رهبری در حوادث زنده تحول آفرین تاریخ با پایه و ریشه آیات قرآنی کار شود که در قالب این طرح قرار میگیرد.
وی با تشریح مدل درنظر گرفته شده برای این منظومه گفت: در مرکز این مدل خورشید به عنوان ستاره پرنور و قطبی با عنوان تبیین مشخص شده است و میتواند اطراف خود را که همان استانها هستند نور افشانی کند.
منیری از رونمایی فراخوان جشنواره رشته هنری قصه گویی در خراسان رضوی در روزهای اخیر خبر داد و افزود: سابقه برگزاری برخی از جشنوارههای همانند آواها و نغمات آیینی سردار دلها در استان کرمان که منجر به کشف نخبه انقلابی شد، در سالهای گذشته وجود دارد.
وی با اشاره به برگزاری برخی از جشنوارهها در سالهای گذشته افزود: براساس مدل طراحی شده در موضوعات مختلف هنری همانند ایده پردازی نقاشی، داستانک، عکس، موشن گرافیکی، نمایش و... در بیش از ۵۰ تا ۶۰ رشته هنری جشنوارههایی برای اجرا در سراسر کشور و حتی به صورت بینالمللی درنظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت از ابلاغ شاخصهای منظومه تبیین به استانها در دو سال اخیر خبرداد و گفت: سه شاخص مهم عبارتند از پیوست رسانهای جشنوارهها، استفاده از ظرفیت مؤسسههای مردمی و قرآنی، دبیران اجرایی یا علمی از میان نخبگان جوان انقلابی شناخته شده در سطح استان، ملی یا بینالمللی باشند.
منیری ادامه داد: استانهایی که پاسخ درست داده و درمسیر منظومه در حال حرکت بودهاند، برنامه آنها در منظومه قرار گرفته است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که اتفاقات خوبی در حوزه تبیین واقعیتهای انقلاب اسلامی و اسلام سرفراز انجام شود.