کد خبر :353492
جوانان موهبت تکرار نشدی جامعه
جوانان ظرفیت‌ها و موهبت‌های تکرار نشدنی در جامعه دارند زیرا سرمایه‌های انسانی هر جامعه تلقی می‌شوند. این فرصت تکرار نشدنی و گذراست. به‌دلیل این‌که جوانی سنی پرفرازونشیب و پر چالش است، اگر آمادگی و توان لازم برای آن‌ها ایجاد نشود خیلی زود از دست می‌رود.

 

به گزارش جهانی پرس- یاشار پوروطن- جامعه‌ای که سرمایه انسانی خود را از دست بدهد خیلی زود دچار مشکلات فراوانی می‌شود. بیکاری جوانان ناشی از فقدان تحصیلات مناسب است. نبودن تعادل بین مهارت‌های کسب ‌شده و فرصت‌های شغلی در بازار کار هم مطرح است. همچنین یکی از مسائل مهمی که در کشورهای درحال‌توسعه وجود دارد این است که جوانان در شرایطی فارغ‌التحصیل می‌شوند که مهارت‌های شغلی مناسبی را دریافت نکرده‌اند.
در کشورهای درحال‌توسعه گروهی که زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی پایین‌تری دارند اغلب از سطح تحصیلات بسیار کمی برخوردارند. به‌همین دلیل میزان بیکاری در این کشورها بسیار بالا است.
اشتغال کامل جوانان آرزوی همه کشورهاست. در کشوری که بین تقاضا و عرضه نیروی کار در بازار، تعادلی وجود نداشته باشد، شاهد بیکاری خواهیم بود. ایران یکی از کشورهایی است که شدیداً دچار معضل بیکاری شده و این روند متاسفانه ادامه دارد.
 همچنین از سوی دیگر فقدان آموزش یکی از اصلی‌ترین دلیل‌هاست. این‌جا به برخی از این دلایل مهم اشاره می‌کنیم:
فقدان آموزش‌های متناسب با نیاز کار
عدم تناسب بین آهنگ رشد جمعیت و فرصت‌های شغلی
اتخاذ سیاست‌های غلط در مدیریت منبع انسانی
عدم توزیع مناسب بین درآمد و امکانات
نوسانات اقتصادی پی‌درپی
عدم جذب نیروی کار در مرکزهای تولیدی و صنعتی
حال موضوع مهم راهکار است حمایت از دانش‌آموزانی که استعداد و انگیزه لازم را برای ادامه تحصیل دارندمهم ترین موضوع است. این کودکان اغلب به‌دلیل فقر و تنگدستی از امکانات تحصیل و پرورش استعداد بازمانده‌اند. این کودکان به‌دلیل فقر مجبور به ورود زودهنگام به بازار کار می‌شوند.

حمایت تحصیلی از دانش آموزان با استعداد و با انگیزه فاقد سرپرست مؤثر.
جلوگیری از ترک تحصیل و جا ماندن از تحصیل دانش آموزان کم بهره.
همکاری و تعامل مستقیم با وزارت آموزش‌وپرورش کشور در اجرای طرح آبا (تفاهم‌نامه همکاری) در جهت بازگرداندن کودکان کار به چرخه تحصیل.
برگزاری دوره ها و جلسات مشاوره در جهت هدایت تحصیلی با استفاده از اساتید و مشاورین مجرب برای دانش آموزان در مقطع نهم. این کار باهدف ایجاد بستر مناسب برای مهارت‌آموزی و اشتغال دانش آموزان در آینده انجام می‌شود.
هدایت دانش آموزان علاقه مند و مستعد به سمت رشته‌های فنی مهندسی و رشته‌های حرفه‌ای.
شناسایی استعدادها و مدارس استاندارد
تقبل هزینه‌های حین تحصیل در این رشته‌ها مانند تهیه ابزارآلات و ادوات فنی و مهندسی
کمک به تغییر رویکرد و دیدگاه فرهنگی خانواده‌های محرومان.
برگزاری دوره‌هایی در جهت مهارت‌آموزی و اشتغال‌زایی.
برگزاری جلسات کارآفرینی و اشتغال زایی با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و امکانات بومی مناطق مختلف.
برگزاری کلاس ها و کارگاههای ماهانه آموزشی با محوریت کارآفرینی.

عموماً جرم‌های زیادی در سراسر دنیا توسط افراد بیکار صورت می‌گیرد. آن‌هایی که در فقر و تنگدستی به‌سر می‌برند بیشتر در معرض ارتکاب جرم قرار دارند. وقتی نرخ بیکاری افزایش پیدا کند، جرم و جنایت نیز افزایش پیدا می‌کند. افرادی که دچار بیکاری هستند نسبت به بقیه مقبولیت اجتماعی کمتری داشته و بیشتر از دیگران دچار جرم‌های نظیر خفت گیری، آدم‌ربایی و دزدی می‌شوند.
بنابراین مهم ترین موضوع راهکار برای رفع بیکاری و ایجاد اشغال در کشور برای جوانان است.