کد خبر :357176
شرایط و ضوابط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان
رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران گفت: تنها برخی از رستوران‌های دارای شرایط خاص فعالیت در ماه مبارک رمضان که دارای مجوز از اداره اماکن هستند می‌توانند در طول روز با حفظ شئونات ماه رمضان فعالیت کنند و مابقی رستوران‌ها بعد از افطار باید به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

به گزارش جهانی پرس، حسن فهمیده در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که شرایط و ضوابط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان و ایام عید به چه صورت خواهد بود؟ گفت: برخی از رستوران‌ها را که در مناطق اسکان مسافران نوروزی، مسیر عبور و مرور آنها یا مکان‌های حساس مانند بیمارستان‌ها بود شناسایی و به اداره اماکن معرفی کردیم تا مجوز فعالیت آنها در این ایام صادر شود.

وی افزود: نظارت بر رستوران‌ها از ابتدای ماه رمضان و در ایام عید انجام خواهد شد. در مراکز پرتردد و مهم بازرسان اتحادیه مستقر خواهند بود تا به شکایت مسافران و شهروندان رسیدگی کنند.

رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران اضافه کرد: در اتحادیه نیز شیفت رسیدگی به شکایات نیز داریم. همچنین سامانه "رسابان" نیز قابلیت ثبت آنلاین شکایات را دارد.

وی تصریح کرد: فقط رستوران‌های دارای شرایط خاص فعالیت در ماه مبارک رمضان که دارای مجوز از اداره اماکن هستند، می‌توانند در طول روز با حفظ شئونات ماه رمضان فعالیت کنند و مابقی رستوران‌ها بعد از افطار باید به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

فهمیده در ادامه به ضوابط و شرایط فعالیت رستوران‌ها در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: این ضوابط شامل پوشاندن کامل شیشه‌ها به طوری که فضای سالن از بیرون قابل رویت نباشد، رعایت حجاب و عفاف، جلوگیری از انتشار بو و عرضه خوراک‌های دودزا، جلوگیری از تجمع مشتریان بیرون از واحد صنفی، جلوگیری از تجمع پیک بیرون از واحد صنفی، عدم انتشار تصویر خوراکی در فضای مجازی، ممنوعیت استعمال و عرضه دخانیات، جلوگیری از استعمال دخانیات توسط پیک بیرون از واحد صنفی، ممنوعیت روزه‌خواری متصدیان و کارکنان واحد و عرضه خوراک بیرون بر در کیسه‌های غیرشفاف است.

وی عنوان کرد: تلاش می‌کنیم که شئون ماه رمضان حفظ شود و از مسافران نوروزی هم به درستی پذیرایی شود.

فهمیده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا کباب، ‌ جوجه‌کباب، چلوخورش و... قیمت‌ مصوب دارند؟ گفـت: امکان تعیین قیمت مصوب در این بخش وجود ندارد، زیرا قیمت غذاها در هر رستوران بر اساس منطقه، هزینه سربار و اوزان مواد غذایی متفاوت است.

وی در ادامه گفت: بر اساس یک چارچوب مشخص که با فرمول هزینه سربار به علاوه هزینه مواد اولیه ضرب در ۲۰ درصد سود به دست می‌آید قیمت‌ها بررسی می‌شود و اگر رستوران‌ها این فرمول را رعایت کنند منوی قیمتی آنها تایید می شود.

رئیس اتحادیه رستوران و چلوکباب تهران در پایان گفت: بر منوی رستوران ها نظارت داریم تا خارج از چارچوب تعیین شده نباشد.