به گزارش جهانی پرس از ایلنا، بازاررسانی سنتی محصولات کشاورزی و غذایی در ایران، هزینههای زیادی بهدلایلی از جمله واسطههای کاذب و هزینه حملونقل ایجاد و در نهایت باعث میشود که محصول تولیدی، با قیمت بسیار بالا بهدست مصرف کننده نهایی برسد که شوربختانه در این میان کمترین سود عاید تولیدکننده شده و هزینههای مضاعفی نیز به مصرف کننده تحمیل خواهد شد؛ در این میان شیوههای سنتی بازاررسانی، معایب دیگری از جمله افزایش ضایعات محصولات، مشکلات زیست محیطی و... را نیز به دنبال دارد.
یکی از راهکارها، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و پیشرو برای برونرفت از این مشکل است که شرکت دانشبنیان «بهروز فناور بینالملل» میتواند نمونه و الگویی برای این کار باشد.
شرکت «بهروز فناور بینالملل»؛ تلاش برای کاهش هزینههای تولیدکننده و مصرف کننده/ رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی/ امکان توزیع و فروش محصولات با کمترین هزینه
مسئولان اهمیت چنین شرکتهایی را مد نظر داشته باشند!
امیررضا ثابتپی، مدیرعامل هلدینگ نامینو، رئیس هیاتمدیره هلدینگ «چابک» و سرمایهگذار اصلی مجموعه «بهروز فناور بینالملل» در مراسم افتتاحیه این شرکت گفت: همکاری ما با مجموعه «بهروز فناور بینالملل» از سال 96 شروع شد که گروهی از نخبگان در قالب یک تیم استارتاپی، ایده راهاندازی این مجموعه را داشتند و برای اجرای کار نیازمند سرمایهگذار بودند و ما هم نیز با این شرط که خود گروه نیز به همکاری با شرکت ادامه دهند، پذیرفتیم در این مجموعه سرمایهگذاری کنیم.
وی با اشاره به برخی مزیتهای این شرکت، عنوان کرد: بهطور مثال در بحث اشتغالزایی، فقط حدود 100 نفر برنامهنویس از بین دانشجویان ارشد و دکترا که جزو نخبگان علمی کشور هستند، در این طرح فعالیت میکنند و این مجموعه توانست مانع مهاجرت این افراد به خارج از کشور شود.
ثابتپی با اشاره به حجم زیاد سرمایهگذاری در این شرکت، توضیح داد: به پول امروز شاید در حدود 2 هزار میلیارد تومان در این طرح سرمایهگذاری انجام شده، این در حالی است که هنوز هم مجموعه به سوددهی کامل نرسیده است و نشان میدهد که بخش دولتی باید چنین مجموعههایی را مورد حمایت مالی قرار دهد.
سرمایهگذار مجموعه «بهروز فناور بینالملل» در اشاره به برخی از مزیتهای دیگر این شرکت، ادامه داد: این شرکت پاسخی است به بزرگترین چالش شرکتهای تولیدی کوچک و اینکه محصولاتشان را چگونه به بازار هدف و مشتریان انتقال دهند؟! چراکه برای چنین شرکتهایی، گاهی هزینه حمل محصولات تا بازار مصرف، از هزینه تولید محصول نیز بیشتر میشود و حتی ارسال محصول به برخی نقاط کشور اصلا بهصرفه نیست؛ لذا مجموعه بهروزرسان توان آن را دارد که این چالش شرکتهای کوچک را حل کند و هزینه حملونقلی که به آنها تحمیل میشود را به کمترین مقدار کاهش و واسطههای کاذب را حذف نماید.
ثابتپی گفت: شرکت «بهروز فناور بینالملل» این امکان را فراهم میکند که کمترین مقدار اجناس شرکتهای تولید کننده خُرد، با کمترین هزینه بهدست مصرفکنندگان برسد و علاوه بر اشتغالزایی مستقیم، به واسطه گرهی که از کار تولیدکنندگان کوچک باز میکند، میتواند باعث رونق آنها در اقصی نقاط کشور و ایجاد تولید و اشتغال بیشتر شود.
وی با بیان اینکه، حال چنین اتفاق مهمی رخ داده و متاسفانه در بین مسئولان کمتر کسی حاضر میشود آن را حمایت کند، گفت: از جمله کسانی که به پیشرفت این مجموعه کمک کرد، آقای مهندس نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی بود که یک انبار بلااستفاده را در اختیار مجموعه قرار داد و ما توانستیم آن را برای فعالیت شرکت، بازسازی و آماده کنیم.
شرکت «بهروز فناور بینالملل»؛ تلاش برای کاهش هزینههای تولیدکننده و مصرف کننده/ رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی/ امکان توزیع و فروش محصولات با کمترین هزینه
لذتبخشترین موسیقی، صدای تولید است
سیدعلیرضا بنیهاشمی، رئیس خانه صنعتکاران نیز در این مراسم با بیان اینکه توفیق ارزشمندی شامل حال ما شد که در این برنامه حضور داریم، گفت: اگر خداوند روزیدهنده است، تولیدکنندگان و کارآفرینانی مانند آقای ثابتپی، دست خداوند بر روی زمین هستند که با تولید و اشتغالزایی، توزیع روزی خداوند بین بندگان او را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه مجموعه «بهروز فناور بینالملل» تلفیقی خردمندانه از تجربه و جوانگرایی است که قطعا باعث میشوند آینده درخشانی برای این مجموعه رقم بخورد، گفت: با هوش و ذکاوت تیم مدیریتی و اجرایی این شرکت، یک مجموعه دانشبنیان ایجاد شده که یک خلاء جدی در زمینه پخش و توزیع کالا تا رسیدن به دست مصرفکننده و حذف واسطههای اضافه را پاسخ میدهد و ما نیز قول میدهیم که در حد توان، پشتیبان این طرح باشیم تا این مجموعه به سوددهی مناسب برسد.
رئیس خانه صنعتکاران با اشاره به اهمیت تولید، گفت: بهترین موسیقی، صدای ماشینآلات کارخانهها هستند که در کنار خندهها و هیاهوی کارکنان آن به گوش میرسد و طنین آن لذتبخشترین موسیقی است؛ لذا کنار همدیگر خواهیم بود و با همدلی و همفکری موانع موجود در مسیر را مرتفع میکنیم.
شرکت «بهروز فناور بینالملل»؛ تلاش برای کاهش هزینههای تولیدکننده و مصرف کننده/ رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی/ امکان توزیع و فروش محصولات با کمترین هزینه
اهمیت علم و دانش در ایجاد ثروت و قدرت
سیدعلی خانمحمدی، رئیس قرارگاه گشت ارشاد مدیران نیز در مراسم افتتاحیه شرکت «بهروز فناور بینالملل» با بیان اینکه امروز بالاترین قدرت در دنیا علم است و علم میتواند برای کشور پول و سرمایه ایجاد کند، گفت: اقتصاد دانشبنیان یعنی اقتصادی که پایهاش علم و تکنولوژی باشد و فناوری مهمترین وسیلهای است که در اختیار اقتصاد قرار دارد تا اقتصاد هر لحظه توسط فناوری بهروزرسانی شود.
خانمحمدی ادامه داد: حملونقل در دنیا هزینههای بالایی دارد و امکان اینکه بنگاهها و واحدهای تولیدی کوچک، بخواهند محصولاتشان را به اقصینقاط دنیا صادر کنند، وجود ندارد و این یک چالش جدی برای آنها محسوب میشود که شرکت «بهروز فناور بینالملل» سعی در رفع این چالش دارد.
وی افزود: در کشور ما استفاده مناسبی از فناوری صورت نگرفته و ظرفیتهای زیادی در زمینههای مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، معادن، کشاورزی و ... وجود دارد که با استفاده از فناوری میتوان به بهرهبرداری بهتر از این ظرفیتها کمک کرد.
خانمحمدی گفت: یکی از مواردی که نیاز است برای ارتقای آن استفاده مناسبی از تکنولوژی صورت گیرد، همین بحث حمل و نقل کالا است که از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باعث صرفهجویی در هزینههای تولیدکننده و مصرفکننده خواهد شد.
رئیس قرارگاه گشت ارشاد مدیران شرح داد: امروز در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان بهخوبی استفاده شود که یکی از مهمترین چالشهای شرکتهای دانشبنیان، کمبود نقدینگی است و اگر سرمایه در اختیار نخبگان قرار گیرد، اتفاقات بسیار خوبی رقم خواهد خورد.
خانمحمدی در ادامه گفت: حکمرانی کشور در مسائل اقتصادی، حکمرانی صحیحی است و مشکلات ما ناشی از عدم توجه به نگاه حکمرانی است؛ چراکه اگر توجه داشته باشیم، یک دهه است که شعارهای سال حول مسائل اقتصادی میچرخد، اما مسئولان مختلفی که باید به این مسائل عمل کنند، در کار خود کوتاهی کردهاند.
شرکت «بهروز فناور بینالملل»؛ تلاش برای کاهش هزینههای تولیدکننده و مصرف کننده/ رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی/ امکان توزیع و فروش محصولات با کمترین هزینه
استفاده از دانش برای پیشبرد اهداف
فارس پورنصرالهی، مدیرعامل شرکت «تات پخش» نیز با بیان اینکه در شرایط تحریمی، حضور سرمایهگذاران در عرصه اقتصاد، کار ارزشمندی است که امثال آقای ثابتپی این کار را انجام دادهاند، گفت: امثال ثابتپی با وجود همه مشکلات، ثابت قدم ایستادهاند و چون اهداف ایشان در راستای اعتلای کشور است، امیدواریم که بتوانیم در کنار ایشان برای کشورمان مثمرثمر باشیم.
وی ادامه داد: اگر از علم و دانش در جهت اهداف سازمان استفاده نکنیم، قطعاً محکوم به شکست خواهیم بود؛ لذا ما این مجموعه دانشبنیان را راهاندازی کردیم و از ظرفیت نحبگان برای پیشبرد کار استفاده میکنیم و امیدواریم مسئولان کمک کنند تا این مجموعه بتواند با ظرفیت مناسبی فعالیت کند و شرایط اشتغال برای افراد بیشتری بهویژه جوانان و نخبگان فراهم شود.
شرکت «بهروز فناور بینالملل»؛ تلاش برای کاهش هزینههای تولیدکننده و مصرف کننده/ رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی/ امکان توزیع و فروش محصولات با کمترین هزینه
«بهروز رسان فناور بینالملل» یکی از حلقههای مهم زنجیره توسعه محصولات کشاورزی
رامین امینی زارع، مشاور معاون اقتصادی و برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی نیز در مراسم افتتاحییه شرکت «بهروز فناور بینالملل» گفت: برای این مجموعه که یکی از بخشهای مهم زنجیره توسعه محصولات کشاورزی و غذا است، آرزوی موفقیت و توسعه آن را دارم؛ امیدواریم این مجموعه هرچه کاملتر بتواند در خدمت کشور عزیزمان قرار بگیرد و هرجا که بتوانیم در خدمت امنیت غذایی کشور و تولیدکنندگان خواهیم بود.
شرکت «بهروز فناور بینالملل»؛ تلاش برای کاهش هزینههای تولیدکننده و مصرف کننده/ رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی/ امکان توزیع و فروش محصولات با کمترین هزینه
چرا مسئولان با تولید ضدیت دارند؟!
محسن نقاشی، دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی، یکی دیگر از سخنرانان مراسم افتتاحیه شرکت «بهروز فناور بینالملل» نیز گفت: آقای ثابتپی یکی از افراد بسیار میهندوست و میهنپرست است که امیدواریم مسئولان نیز در میهندوستی از امثال ایشان الگو بگیرند و اگر اینگونه باشد، بسیاری از مشکلات مملکت رفع خواهد شد؛ هنگامی که افرادی به این شکل برای تولید و اشتغال در کشور هزینه میکنند، روا نیست مسئولان نسبت به این موضوع بیتفاوت باشند.
نقاشی ادامه داد: بسیاری از مسئولان ممکن است دلسوز و در پی انجام کار باشند، اما تخصص لازم را ندارند و بهتر است که در تصمیمگیریها از نظرات کارشناسان و فعالان کمک بگیرند.
وی با گلایه از موانع ایجاد شده بر سر راه تولید، گفت: در بسیاری از ادارات، سنگاندازیهای زیادی جلوی پای تولیدکنندهها صورت میگیرد و موانع جدی بر سر راه آنها قرار میدهند و متاسفانه در برخی از ادارات، ضدیت عجیبی با تولیدکنندگان صورت میگیرد که خواهش داریم متولیان امر در رفع این مشکلات کمک نمایند.
رفع دغدغه لجستیک صنایع غذایی
بنابر این گزارش، تاسیس این شرکت با ایده «راهکار لجستیک اشتراکی هوشمند» در سال 1395 منجر به راهاندازی یک سیستم استارتاپی شده است که در راستای آسانتر کردن خرید مواد غذایی، پخش و توزیع آن با روشهای پخش سنتی و آنلاین قدم برمیدارد.
خرید و فروش محصولات غذایی از طریق اپلیکیشن، سایت و همچنین سیستم صندوق فروشگاهی صورت میگیرد و تیم توسعه دهنده زنجیره فروش که شامل 200 نفر است، از این سامانه پشتیبانی میکنند.
مجموعههایی که با شرکت کار میکنند، توانایی انتخاب خدمات مختلف از جمله انبارش، پردازش، توزیع، فروش، مارکتینگ و دیتا (اطلاعات) را دارند؛ در این فروشگاه زنجیرهای مجازی، به تولیدکنندگان کمک میشود که همیشه از موجودی شلف خود در فروشگاهها آگاهی داشته و وضعیت محصولات خود را پس از تولید آنلاین رصد کنند و همچنین این مجموعه با ایجاد زنجیره سرد (سردخانهها و ماشینهای یخچالدار) به تولیدکنندگان مواد غذایی این اطمینان را میدهد تا خیالشان از سلامت و تازگی محصولات خود در زنجیره تامین راحت باشد.چنین کسب و کارهایی قابلیت توسعه به همه محصولات مانند میوه و سبزیجات، محصولات پروتئینی و حتی دارو را دارند.