کد خبر :359900
فارابی باید ضرورت‌های حوزه نشر را با جدیت پیگیری کند
حجت الاسلام سید علی اصغر تقوی مدرس دانشگاه، نویسنده کتب سینمایی و منتقد فیلم درباره حضور بنیاد سینمایی فارابی در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: از حضور درخشان فارابی در نمایشگاه کتاب امسال بسیار خرسند شدم. این اولین بار است که این بنیاد سینمایی با این حجم از کتاب، در نمایشگاه حضور پیدا می‌کند و امیدوارم با حضور مدیران جدید به همین روند حرکتی خود ادامه دهد.

به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، این نویسنده کتب سینمایی درباره نقش حمایتی فارابی در حوزه کتاب تاکید کرد: ماهیت فارابی در کنار حمایت‌های علمی_پژوهشی می‌تواند نشر کتاب هم باشد، موقعیتی که می‌تواند عملکرد بسیار خوبی را از خود به یادگار بگذارد.

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت کلی کتاب‌های سینمایی تخصصی در بازار نشر، اظهار کرد: ارزیابی من از کتب سینمایی در حوزه نشر سینما خیلی خوب نیست و آن را اقناع کننده و متناسب با سینمای روز جهان نمی‌بینم. برای مثال در گذشته که به دنبال کتاب در حوزه تصویر و صدا بودم نمی‌توانستم پیدا کنم و این نشان دهنده این است که کتاب از تحولات روز و فناوری روز عقب مانده و حرفی برای گفتن ندارد، بنابراین ما باید ضرورت‌ها را پیدا کنیم، اما وقتی برای این مهم نهادی وجود دارد، باید سیاست‌گذاری شود و بررسی‌ها انجام گیرد تا به دنبال آن، ضرورت‌ها با جدیت پیگیری شود.

این منتقد حوزه سینما در مورد کتب دانشگاهی حوزه هنر هفتم نیز با تاکید بر اینکه باید منابع آموزشی بروز شود، افزود: به واسطه برگزاری جشنواره‌های سینمایی و جریان‌هایی که به‌وجود می‌آورند، ضرورت‌ها را باید مورد پژوهش و بررسی قرار دهیم و به نشر برسانیم. همچنین لازم است منابع آموزشی را پیدا کنیم که این امر نیاز به تکنولوژی روز دارد تا از دانش سینمایی دنیا نیز استفاده کرده باشیم.

تقوی درباره نقش فارابی در عرصه انتشار کتب مرجع سینمایی اظهار کرد: در حوزه آموزش، منابع آموزشی جایی باید تهیه شود که دارای سیستم آموزشی باشد که من درباره وجود این تشکیلات در بنیاد سینمایی فارابی بی‌اطلاع هستم که چقدر است. البته فراموش نکنیم که این موضوع،  متصل به پژوهشگاه‌های دانشگاهی است و به نوعی از وظایف آن‌ها شمرده می‌شود.

او ادامه داد: ما باید جایی را پیدا کنیم که ماموریت آن نشر کتاب‌های تخصصی سینمایی باشد مثلاً فارابی باید این ماموریت را ایجاد کند وگرنه ماموریت مخصوص آن این نیست یا می‌تواند جایی را پیدا کند که وظیفه‌اش این باشد و با هم مشترکاً به این امر بپردازند.

تقوی در مورد اینکه جای چه کتبی در این میان خالی‌ست، گفت: چیزی که فیلمسازها در وهله اول سراغ آن می‌روند، تکنیک است، به همین خاطر ما باید توجه‌مان به انتشار مباحث تکنیکال باشد. همچنین لازم است تا آرای نظری و پژوهشی نیز مکتوب شوند.

غرفه انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با میزبانی از موسسات زیر مجموعه سازمان سینمایی، با عرضه بیش از 120 عنوان کتاب سینمایی و رونمایی از 20 عنوان کتاب تازه انتشار یافته در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داشت.