به گزارش جهانی پرس از مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ ، سرهنگ علی اصغر شریفی ضمن بیان این خبر گفت: بر اساس آمار کسب شده در 4 ماه نخست سال جاری در تهران ، در حوادث رویداده 40 در صد از عابرین پیاده در تصادفات نقش داشته اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 18درصد کاهش را شاهد بوده ایم که آمار چشم گیری بوده است.
رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، با اشاره به کاهش متوفیان عابرین پیاده در 4 ماه نخست سال جاری گفت: عابرین نسبت به سال گذشته درک بهتری از خطر داشته اند و آگاه تر نسبت به پارسال در خیابان ها قدم می گذارند .
سرهنگ شریفی با بیان اینکه بر اساس آمار ، در این مدت 44 در صد متوفیان تصادفات پایتخت را راکبان موتور و 40 درصد را عابرین پیاده تشکیل داده اند اظهار داشت: علت اصلی این تصادفات در شهر تهران، «عدم توجه به جلو بوده است.»
وی افزود: اکثر این تصادفات در بزرگراه یادگار امام (ره) و آزادگان روی داده و بیشترین زمان وقوع بین ساعت 20 الی 24 بوده است
سرهنگ شریفی همچنین به ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی که مربوط به تردد عابران پیاده در معابر شهری و بزرگراه ها می باشد اشاره داشت و آنها را بیان کرد:
۱ - در محلهایی که پیاده رو وجود دارد از سطح سواره رو استفاده نکنند.
۲ -در محلهایی که پیاده رو وجود ندارد یا در صورت وجود به دلایلی غیرقابل تردد باشد، باید از منتهی الیه سمت چپ سواره رو و عکس جهت حرکت وسایل نقلیه عبور کنند.
۳ - برای گذشتن از عرض راه، تنها از گذرگاههای پیاده، پلهای هوایی و گذرگاههای زیرزمینی مجاز عبور کنند.
۴ - از دویدن، پریدن و ورود ناگهانی به سطح سواره رو خودداری کنند و مراقب حرکت وسایل نقلیه باشند.
۵- از حصار آزادراهها نگذرند و در بزرگراهها و خیابانها از لابه لای درختان و گل بوتههای حاشیه و میانه راه عبور نکنند.
۶ - در تقاطعها با روشن شدن چراغ سبز مقابل خود (چراغ عابر) حرکت کنند و هنگامی که چراغ عابر قرمز بود، عبور نکنند.
۷- از موانع و خط کشی خطوط ویژه، سواره رو خیابانها و میدانها عبور نکنند.
۸- در سواره رو خیابان برای سوار شدن به وسیله نقلیه و همچنین صحبت کردن با راننده یا سرنشینان وسایل نقلیه، یا خرید و فروش توقف نکنند.
۹- در بزرگراهها و خیابانهای اصلی، خارج از گذرگاههای تعیین شده عبور نکنند.
وی خاطر نشان کرد: سن بیشتر متوفیان نیز بین 20 تا 24 سال بوده است. و همچنین 8 درصد از این گروه را 18 تا 26 سال ، 15 در صد را 26 تا 36 و 46 تا 56 سال ، 14در صد را 36 تا 46سال ، و 40 درصد را 33 تا 56 سال تشکیل داده اند.