به گزارش جهانی پرس، ندا اویسی- چک مداوم قند CGM با ارائه اطلاعات سطح قند خون فرد در تمام طول شبانه روز و البته دسترسی به اطلاعات جامع بیمار، به متخصصان کمک می کند که بتوانند برای هر شخص تنظیمات شخصی میزان مصرف انسولین را تجویز کرده و به این صورت مدیریت دیابت را کاملاً شخصیسازی ساخته و متحول کنند.
CGMها با امکان کنترل دقیق قند خون خطر ابتلا به عوارض مرتبط با بیماری دیابت در افراد کاهش میدهند، با این وجود CGM های فعلی دارای محدودیتهایی هم هستند. استفاده از آنها، یک روش تهاجمی است چرا که نیاز به قرار دادن یک حسگر نازک در زیر پوست فرد دارد. از طرفی هزینه استفاده از آنها نیز بالاست وبه دلیل فاصله زمانی کوتاه برای تعویض، تولید زباله زیادی نیز میکنند.
شرکت سینگولار وینگز مدیکال Singular Wings Medicalدر نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ ، CGM جدیدی را رونمایی کرد که بر خلاف CGM های فعلی غیر تهاجمی بوده و قند خون را با استفاده از سیگنال الکتروکاردیوگرام یا همان ECG/EKG( ای سی جی/ ای کی جی )کنترل میکند.
این حسگر برای اندازهگیری دادههای فیزیولوژیکی مانند ECG ضربان قلب , تنفس و دما توسعه داده شده است. به بیان دیگر، از ECG برای تخمین سطح قند خون نرمال ،بالا و پایین استفاده میکند.
سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که چگونه ریتم قلب و قند خون میتوانند به هم ربط داشته باشند؟
در حقیقت وقتی دستگاه برای تشخیص میزان قند، خون کاربر را در اختیار ندارد؛ چطور میتواند به صورت مداوم قند را چک کند و چقدر میتواند این اندازهگیری دقیق باشد؟
در جواب ابتدا با پاسخ این سوال شروع میکنیم که ECG چیست؟
ECG روشی غیر تهاجمی برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب است که معمولاً برای تشخیص مشکلات ضربان یا آریتمی قلب استفاده میشود،ECG با قرار دادن تعدادی پد کوچک و زدن ژل در اطراف قفسه سینه ، روی بازوها و پاها و دراز کشیدن بیمار حدود یک دقیقه انجامپذیر است. البته امروزه ابزارهای پوشیدنی جایگزینی وجود دارند که میتوانند دائماً ضربان قلب و وجود آریتمی را رصد کنند.
در سال های اخیر،استفاده از ECG درتشخیص ضربان قلب وهمچنین پیشرفت فناوریهای موجود در ابزارهای پوشیدنی مانند ساعت و حلقههای هوشمند محققان را به این فکر انداخت که آیا میتوان از سیگنال ECG برای تست سطح قند خون در افراد دیابتی و سالم هم بهره برد؟
مطالعات نشان داده که قند خون پایین هیپوگلیسمی و قند خون بالا هیپرگلیسمی بر ویژگیهای الکتریکی قلب تاثیر میگذارد و موجب تغییراتی میشود که میتوان آنها را در ECG ها مشاهده کرد.
محققان ازهوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کردند و با توسعه الگوریتم توانستند به الگوریتم پیش بینی دقیق قند خون دست پیدا کنند.
شرکت تایوانی هم از همین فناوری در CGM های غیر تهاجمی خود بهره برده است ؛ اما آنها تأکید میکنند محصول هنوز در حال توسعه است و میزان دقت آن با توجه به اینکه بر پایه هوش مصنوعی بنا شده حدود ۸۰ درصد است و برای تأیید نهایی آن نیاز به یک مرحله اعتبارسنجی نیز وجود دارد.
در این روش ECG کاربر با استفاده از حسگر دستگاه ثبت میشود این حسگر با برنامههای موجود در آی او اس ios یا گوگل پلی مانند health هلث در ارتباط است.
وزن سنسور تنها ۱۵ گرم است و میتواند با بند یا چسب قابل جابجایی روی سینه نصب شود با این توضیح که چسبها، ضد حساسیت و کاملاً سازگار با محیط زیست هستند. CGM دادههای خود را مستقیم به اپ هلث میفرستد و در صورتی که قند خون فرد از محدوده طبیعی خارج شود به او هشدار میدهد.
بر اساس این گزارش که در نیواطلس منتشر شده است، شرکت تایوانی انتظار دارد تا دو سال آینده محصول نهایی خود را وارد بازار کند.