به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما از سازمان ملی استاندارد ایران؛ در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی میرساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فرآوردههای مورد نظر را از منظر ویژگیهای کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوط را پایش، کنترل و نظارت میکند.
براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، فرآوردههایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب میشود.
اطلاعیه سازمان ملی استاندارد میافزاید: باسیلوس سرئوس، نوعی باکتری گرم مثبت هوازی اسپوردار مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته میتواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. اسپور این باکتری در گرم کردنهای مکرر غذا، زنده مانده و مجدد تکثیر میشود؛ لذا توصیه میشود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید. البته احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فراورده ماکارونی خام وجود ندارد.
سازمان استاندارد با توجه به اجباری بودن فراورده ماکارونی پیشنهاد کرد، در هنگام خرید و مصرف این دسته از فراوردهها به تاریخ تولید و انقضای درج شده برروی برچسب محصول دقت شود و از خرید فرآوردههای فاقد نشان ملی استاندارد با کد ده رقمی و یا خرید فرآوردههای فاقد بسته بندی (فله) خودداری شود.
سازمان استاندارد به مصرف کنندگان توصیه کرد، برای اطمینان از محصولات خریداری شده، کد ده رقمی زیر نشان استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال نمایند تا از اعتبار و اصالت پروانه نشان ملی استاندارد ایران اطمینان حاصل نمایند و در صورت مشاهده هرگونه مغایرت به ادارات کل استاندارد استان مربوطه مراجعه یا از طریق سامانه ۱۵۱۷ یا درگاه اینترنتی سازمان به نشانی www.inso.gov.ir اعلام نمایند تا اقدام لازم به عمل آید.