به گزارش جهانی پرس، ناهید منصوری- خبرنگار، نمایشنامه نمایش«همه مادران ما» نوشته مصطفی موتورچی است که با کارگردانی کارگردانان استانی به مادرانی میپردازد که به حضرت زهرا (س) الگو گرفتهاند. این نمایشدر دنیای دراماتیکی که درنمایشنامه ایجاد شده به ابعاد زندگی حضرت زهرا (س) و ما به ازای آن در شخصیتهای معاصر از جمله مرضیه حدیدچی و همسر شهید جهاندیده پرداخته است. موتورچی در این اثر ضمن اشاره به بانوان تاریخ اسلام از جمله «ام وهب» و نگاهی که به جانفشانی فرزندش در رکاب امام حسین (ع) داشته، از جهانبینی شخصیتهای ملی گفته است، بانوانی که در گوشه و کنار کشور برای دفاع از خاک و سرزمین خود قدعلم کردند و با رشادتهایشان تاثیراتی ماندگار در تاریخ ایران رقم زدند. در بخشی از این نمایش به مخاطب نشان داده میشود که همسر شهید جهاندیده دیالوگی داشته و گفته است «نتانیاهوی کثیف بداند که من حتی انتظار برگشت پیکر شهیدم را هم نداشتم» و این دیالوگ برای ما بسیار آشناست و کلام «ام وهب» را یادآوری میکند که ایشان هم از فاطمه زهرا (س) الگوبرداری کرده است.
به گفته مصطفی موتورچی، برخی از استانها با هماهنگی وی، تغییراتی در متن این نمایش ایجاد کردهاند تا بتوانند قهرمانان بومی منطقه خود را به نسل جوان معرفی کنند. این اتفاق در لرستان با اضافه کردن کاراکتر «قدم خیر قلاوند» و در چهارمحال بختیاری با شخصیت «بیبی مریم» پیش رفته است.
موتورچی معتقد است، این نمایش جای تکمیل شدن دارد و اگرچه امروز در قالب 40 دقیقه اجرا میشود اما به قدری زنان مقاوم و پیشرو در جغرافیای جهان اسلام وجود دارد که میتوان داستان زندگی بانوان بیشماری را که برگرفته از زندگی حضرت زهرا (س) است را به نمایش «همه مادران ما» اضافه کرد.
او میگوید: در جای جای استانها بانوان و مادران طرازی را میتوان یافت که در کنار مادری و همسری دلیرزنانی هستند که به جنگ فکری یا فیزیکی رفتهاند و هرجا که اسلام نیاز داشته پایکار بوده و به حضرت زهرا (س) اقتدا کردهاند.
بر همین اساس در این نمایش تاسی از حضرت زهرا توسط بانوان ایرانی در لایههای زیرین نمایشنامه به مخاطب نشان داده میشود و تماشاگران ضمن مرور تاریخ و دیدن بخشهایی چون جهاد حضرت زهرا(س) در خطبه فدک به نمونههای امروزی بانوانی که با زبان و کلام و مقاومت خود جهاد کردهاند را شاهد هستیم.
مخاطب نمایش «همه مادران ما» بارقههایی از دریای کرامت حضرت زهرا (س) را که تا قرن 21 ادامه پیدا کرده را شاهدند تا الگوی بانوی مقاومت نهادینه شود و عرض ارادتی به مادران باشد.