به گزارش خبرنگار علموفناوری جهانیپرس- هانیه حیدری، یک تیم تحقیقاتی کشف کردهاند که بیماران مبتلا به آلرژیهای ناشی از بو، کلنیهای قارچی متفاوتی در بینی خود دارند.
در فصل پاییز و زمستان بسیاری از افراد درگیر آبریزش بینی هستند؛ اما برای برخی افراد آبریزش بینی یکی از عوارض جانبی آلرژی است که در تمام سال با آن دستوپنجه نرم میکنند. تخمین زده میشود که 25 تا 40 درصد از مردم سراسر جهان از رینیت آلرژیک رنج میبرند؛ وضعیتی که باعث التهاب غشاهای مخاطی بینی میشود.
شاید این فکر که در بینی ما گونههای قارچی وجود دارد، چندشآور باشد؛ اما قارچها بخشی از میکوبیوم بینی انسان هستند؛ میکروارگانیسمهای قارچی در سراسر سوراخهای بینی و سینوسهای ما یافت میشوند.
میکروارگانیسمهای قارچی بخش کوچکی از میکروبیوم بزرگتری هستند که در بدن انسان وجود دارد. باغوحش رنگارنگی از ارگانیسمهای میکروسکوپی در بدن ما زندگی میکنند که نقشهای اساسی در بدن انسان ایفا میکنند؛ برای مثال میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با پاتوژنهای مضر اشاره کرد.
محققان در این پژوهش از میکوبیوم بینی 214 بیمار مبتلا به آلرژی و 125 فرد سالم نمونهبرداری کردند. بر اساس نتایج این بررسی، بین 7 تا 10 مورد از رایجترین نوع قارچهای بینی در بین دو گروه متفاوت بودند. شرکتکنندگانی که بیماریهای تنفسی داشتند، مایکوبیومهای غنیتر و متنوعتری داشتند.
به گفته پژوهشگران، نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهد که حفره بینی یک مخزن اصلی برای قارچهایی است که باعث رینیت آلرژیک میشوند.