به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما، «محسن اردکانی» امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن) در نشست خبری در حاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب ایران درباره وضعیت آب در تهران گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی در کشور، در تهران چهار سال متوالی با خشکسالی مواجه بودهایم.
وی افزود: منبع عمده تأمین آب شرب تهران از منابع سطحی است و کاهش بارندگی سبب کاهش سطح آب شده است. در چهار سال گذشته، ما توانستیم با همکاری مردم در مدیریت مصرف آب و بهبود توزیع و ایستگاههای پمپاژ، بخشی از ناترازی را جبران کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران بیان کرد: هماکنون هر شهروند تهرانی بهطور متوسط روزانه ۲۵۰ لیتر آب مصرف میکند، در حالی که الگوی مصرف ۱۳۰ لیتر است. این به این معنی است که شهروندان تهرانی تقریباً دو برابر الگوی مصرف آب استفاده میکنند.
اردکانی ادامه داد: اگر هر شهروندی ۲۰ درصد در مصرف آب کاهش دهد، سالانه حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفهجویی میشود.
وی تصریح کرد: از سال آبی (اول مهر تا پایان شهریور سال آینده) حدود چهار ماه گذشته است و ما خود را برای عدم بارشها آماده میکنیم. امیدواریم ذخایر سدها به ما کمک کند تا این وضعیت را مدیریت کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران اظهار کرد: افرادی که روزانه کمتر از ۱۲ مترمکعب آب مصرف کنند، خوش مصرف بهحساب میآیند. در حالی که افرادی که بالای ۱۲ مترمکعب آب مصرف کنند، پرمصرف و دو برابر الگوی مصرف هستند و اگر مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دهند، پاداش دریافت خواهند کرد. در سال گذشته، ۱۸ میلیارد تومان پاداش خوشمصرفی به شهروندان پرداخت شده است.
اردکانی بیان کرد: سد طالقان ذخیره خوبی دارد، اما به دلیل محدودیت در خطوط انتقال آب، با برخی مشکلات مواجه هستیم. یک طرح میانمدت برای بهبود این وضعیت در دست اجراست که در صورت بهرهبرداری، ناترازی آب تهران کاهش خواهد یافت.
وی گفت: از پنج سد استان، میزان پرشدگی تنها ۲۰ درصد است و اگر سد طالقان را حذف کنیم، این میزان به ۹ درصد کاهش مییابد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران درباره کیفیت آب تهران تأکید کرد: کیفیت آب تهران مطابق با استانداردهای آب شرب است و ناظران وزارت بهداشت از خطوط توزیع و انتقال آب نمونهبرداری میکنند. ما در تهران ۳۸ آزمایشگاه برای کنترل کیفیت آب داریم و استانداردهای بینالمللی را رعایت میکنیم.
اردکانی با بیان اینکه تهران از نظر دفع فاضلاب از شهرهای پیشگام است، بیان کرد: متوسط برخورداری از دفع فاضلاب بهداشتی در تهران بالای ۹۰ درصد است و پیشبینی میشود تا شهریور ۱۴۰۴ این رقم به ۷۰ درصد برسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران گفت: تهران ظرفیت تولید ۴۵۰ میلیون مترمکعب پساب دارد.