معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار:
اولویت اصلی دولت اشتغال است
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نرخ بیکاری ۸/۲ درصد در بهار امسال، گفت: اولویت قطعی و اصلی دولت ایجاد اشتغال است و رئیسجمهوری بارها بر این مهم تأکید داشته و دارد.
به گزارش جهانی پرس از روابطعمومی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان، «محمود کریمیبیرانوند» در نشست شورای اشتغال کردستان در سنندج اظهار کرد: رقم بیکاری در دولت سیزدهم سال گذشته به ۹ درصد و امسال به ۸/۲ درصد رسیده که در سه دهه گذشته بیسابقه بوده است و نشان از اهتمام دولت برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری دارد.
وی بر ضرورت جدیت در پرداخت وام اشتغال خانگی تأکید کرد و افزود: از بانک مرکزی این قول را گرفتهایم که در صورت جذب ۷۰ درصد منابع بانکی این بخش تا پایان مهرماه، حداقل ۵۰ درصد اعتبارات کنونی را مجدداً دریافت کنیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به سامانه رصد اشاره کرد و گفت: تمام اطلاعات فردی شامل کد ملّی و نوع شغل در این سامانه ثبت و بهصورت شفاف به مردم گزارش می شود.
کریمیبیرانوند به انجام سه مرحله صحتسنجی در سامانه رصد و ثبت شغل اشاره و اضافه کرد: وظیفه اصلی ما در این سامانه، شفافیت، نظارت بر اشتغال ایجاد شده و سیاستگذاری است.
وی با بیان اینکه ۷۵ دستگاه در سامانه رصد فعالیت دارند، ادامه داد: تسهیلات بخش خانگی در دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: مصوبهای تحت عنوان معیشت مرزنشینان و اشتغال آنان داریم که با توجه به مرزیبودن کردستان، این مصوبه فرصت بسیار خوبی برای توسعه اشتغال مرزنشینان است.
کریمیبیرانوند کیفیت شغل را اولویت وزارت تعاون در سالجاری عنوان کرد و ادامه داد: کردستان در زمینه تحقق تعهدات اشتغال، سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی یادآور شد: سال گذشته در کردستان تحقق تعهد اشتغال ۱۳۲ درصد بود که عدد قابل توجهی است، ضمن اینکه ضریب صحتسنجی اشتغال نیز بیش از ۱۰۰ درصد بود.
کریمیبیرانوند ضمن تقدیر از عملکرد خوب بانکهای کردستان در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، بر لزوم اولویت قرار دادن پرداخت وام توسط بانکها به متقاضیان برای ایجاد اشتغال تأکید کرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی در کردستان در ۲ سال اخیر از میانگین کشوری بالاتر بوده که اتفاق بسیار خوبی است و در واقع کاهش نرخ بیکاری بدون افزایش مشارکت اقتصادی ارزش تحلیلی خاصی ندارد.