صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
پيوندها
بانک صادرات
هواپيمايي قشم
بيمه پارسيان
ايران خودرو
بانک گردشگري
بانک ملي
کوير موتور
لاماري
کوير موتور

تولید مواد جدید با ترکیب نانوذرات توخالی و رشته‌های DNA

پژوهشگران در تحقیقات اخیر خود دریافتند نانوذرات توخالی که به رشته‌های DNA متصل شده اند ، می‌توانند منجر به تولید مواد بسیار قوی و غیر معمول شوند.

به گزارش  جهانی پرس از صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ، محققان اعلام کردند ذرات خیلی کوچکی که نمی‌توان با روش‌های مرسوم آن‌ها را جمع‌آوری کرد و آرایش داد، احتمالا بتوانند به رشته‌های DNA بچسبند و در نتیجه ساختار‌های محکم و قوی را ایجاد کنند.
  ماده‌ای که از نانوذرات توخالی و DNA ساخته شده ، فوق العاده قوی است، به خصوص با توجه به اینکه بلوک‌های ساختمانی آن کوچک هستند. در نهایت می‌توان از این مواد،  برای ساخت وسایل پزشکی و الکترونیکی بسیار محکم استفاده کرد.
«هوراشیرو اسپینوسا»  و همکارانش در دانشگاه «نورث‌وسترن» در ایلینویز، برای تهیه این ماده فوق العاده قوی، از ذرات ساخته شده از فلزاتی مانند طلا و پلاتین با ابعاد صد نانومتر کار خود را آغاز کردند برخی از آن‌ها مانند مکعب‌های جامد یا توخالی با گوشه‌های مسطح بودند، در حالی که برخی دیگر فقط لبه‌های یک مکعب را تشکیل می‌دادند.
محققان در این ساختار جدید از  DNA به عنوان چسب استفاده کردند ، آن‌ها مولکول‌های سنتز شده DNA را به نانوذرات متصل کردند. سپس،  آن‌ها را مخلوط کردند، ذرات DNA که به طور طبیعی به یکدیگر جذب می‌شوند، از نظر شیمیایی پیوند خورده و باعث می‌شوند نانوذرات به هم بچسبند و یک ماده جدید را تشکیل دهند.
محققان اشکال متفاوت از نانوذرات را برای ساخت ترکیباتی با خواص مختلف استفاده کردند. در ادامه محققان به آزمایش روی این ساختار‌های تولید شده پرداختند. آن‌ها دریافتند که با استفاده از نانوذرات شبکه‌ای مانند، ماده‌ای با بالاترین استحکام و سفتی تولید می‌شود.
این ماده قوی‌تر از ساختاری بود که از نیکل با استفاده از بلوک‌های ساختمانی ده برابر بزرگتر ساخته شده بود و می‌توانست ده برابر فشار بیشتری نسبت به یک ماده مبتنی بر نیکل تحمل کند.
ذرات کوچکتر به طور معمول مواد قوی تری را ایجاد می‌کنند، چنین اجزای ریزی برای شیوه‌های تولید استاندارد مناسب نیستند.
استفاده از DNA یک عامل خارجی برای کنترل ذرات ریز است و به دانشمندان این امکان را می دهد تا ساختار‌هایی با خواص مورد نظر تولید کنند.
شناسنامه


کدخبر: ۳۴۵۰۰۴
تاریخ: ۱۴۰۲/۷/۱۹     ساعت: ۱۰ : ۵
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: فناوری       زیرسرویس: فناوری
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
  • ٢٢ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 24 2024