صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
کارگردان نمایش «زال و سیمرغ»:

«زال و سیمرغ» نمایش شکرگزاری خداوند است

فرناز جواری با نمایش «زال و سیمرغ» به بخش کاغذی نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور راه یافته است.

به گزارش جهانی پرس از ستاد خبری جشنواره تئاتر ملی شبستان،جواری متولد سال 1371 از استان کرمانشاه است. وی ابتدا در رشته شیمی تحصیل کرد و سپس تغییر رشته داد و تصویرسازی خواند. جواری بعد از تحصیل، در آموزش و پرورش مشغول فعالیت شد و با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز ارتباط برقرار پیدا کرد. وی در حوزه‌های نگارگری، عروسک‌سازی، خوشنویسی و نقاشی هم فعالیت دارد و در برخی از این رشته‌ها تدریس می‌کند.

این هنرمند در خصوص نمایش زال و سیمرغ بیان داشت: این اثر تلفیقی از نگارگری با عروسک کاغذی است. ایده اجرای این نمایش از زمانی در ذهن من شکل گرفت که خانم ساغر لطفی‌نژاد یک دوره آموزشی در حوزه تئاتر کاغذی در قالب مدرسه تئاتر شبستان در شهر کرمانشاه برگزار کرد. من در آنجا با تئاتر شبستان آشنا شدم و نمایش زال و سیمرغ را برای این جشنواره آماده کردم.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه سختی‌هایی در موضوع رفت و آمدها و اسکان عوامل وجود داشت، اما برخورد دست‌اندرکاران و مخاطبان در مساجد به قدری دل‌نشین بود که سختی‌ها فراموش شد. ما از استقبال مردم و مخاطبان در مساجد انرژی‌ مثبت بسیاری دریافت کردیم و تشویق شدیم تا در این مسیر حرکت کنیم و جشنواره را رونق ببخشیم.
جواری عنوان کرد: مسجد مکانی امن برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری و هنرمندان است. هنگامی که در مساجد به تمرین و اجرای نمایش‌هایمان می‌پردازیم، احساس خیلی خوب و خوشایندی داریم. من ایده برگزاری یک جشنواره در مساجد را بسیار خوب و ارزنده قلمداد می‌کنم.
کارگردان زال و سمیرغ همچنین اظهار داشت: مضمون این نمایش شکرگزاری خداوند است. گذشتگان همواره و در همه حال شکرگزار خداوند بودند و اگر بتوانیم این فرهنگ را احیا و در جامعه‌مان جاری و ساری کنیم، اتفاق خوبی خواهد بود.

وی تاکید کرد: بچه‌های مسجد با کمترین امکانات می‌توانند به آماده‌سازی و اجرای تئاتر بپردازند. در هر یک از مساجد استعدادهای بسیار خوبی در بین کودکان و نوجوانان وجود دارد که با کسب آموزش‌های لازم می‌توانند اجراهای خوبی رقم بزنند. مساجد می‌توانند کانون‌ها و پایگاه‌هایی برای انجام فعالیت‌های هنری و انتقال معارف و مفاهیم دینی در قالب آثار هنری همچون تئاتر باشند.

این کارگردان هنری و تئاتر بیان داشت: پدر بنده خوشنویس است و من سال‌هاست که در حوزه نگارگری و مینیاتور فعالیت می‌کنم. همچنین بنده خیلی به شاهنامه علاقه‌مند هستم. از این رو تصمیم گرفتم در یک اثر نمایشی، ترکیبی از همه این‌ها با عروسک کاغذی به وجود بیاورم. امیدوارم که این ترکیب برای بینندگان جذاب باشد. تلاش کردم که یک حس قدیمی در اثرم دیده شود.

وی افزود: کسانی که با آن‌ها کار را انجام دادم نوجوان هستند. مخاطبان اصلی این اثر نیز نوجوانان هستند. البته این اثر با زبانی عامیانه ارائه شده و کودکان نیز می‌توانند آن را تماشا کنند. شعرهای شاهنامه با زبانی روان و ساده بیان شده‌اند. امیدواریم فرهنگ شاهنامه‌خواهی در مساجد و جامعه گسترش پیدا کند.

جواری گفت: در فرهنگ و تاریخ ما آموزه‌هایی وجود دارد که با مذهب و دین ما نیز منطبق هستند. ما می‌توانیم این آموزه‌ها را در قالب تئاترهایی در مساجد اجرا کنیم.
وی عنوان کرد: تعداد عوامل این نمایش هفت نفر هستند. 2 نفر از آن‌ها نوازنده هستند که به صورت زنده به اجرا می‌پردازند. یک نفر راوی است که به روایت موضوع می‌پردازد. 3 نفر نیز عروسک‌گردان هستند که هر کدام دیالوگ‌هایی دارند. عروسک‌ها و دکور را خودم ساختم و عروسک‌گردانی را به عوامل آموختم. در دو ماه گذشته تمرین‌های بسیاری برای اجرا و حضور در جشنواره انجام دادیم.

نمایش زال و سیمرغ به کارگردانی فرناز جواری است که در روزهای 14، 15 و 16 اسفند در مساجد ابوالصدق، رحمانی و صاحب الزمان (عج) تهران اجرا شد.
گفتنی است؛ «نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان» به همت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از 13 الی 18 اسفند 1402 با شعار «مسجد، تئاتر، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

شناسنامه


کدخبر: ۳۵۷۱۲۸
تاریخ: ۱۴۰۲/۱۲/۱۷     ساعت: ۲۱ : ۴۹
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس:       زیرسرویس:
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
  • ٢٢ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 24 2024