روایتی از رونق کسب و کار خانوادگی با پرورش سوسک
جوان سبزواری از طریق پرورش سوسک و فروش آن به دامداریها، توانسته درآمد ماهانه خوبی کسب کند و این حرفه پردرآمد را به دیگران نیز آموزش دهد.
به گزارش جهانی پرس از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، شاید کمی متفاوت از هر شغلی باشد، این که کسب و کار فردی با پرورش سوسک گره خورده باشد. امین، جوان اهل شهرستان سبزوار اما در حیاط خانهاش و به همراه مادر و برادرش، سوسکی پرورش میدهد که برای دام و طیور جنبه خوراکی دارد؛ سوسکهای پرورشی او مملو از پروتئین است و در ایران، برای خوراک دام و طیور استفاده میشود و در خارج از ایران، مصارف خوراکی برای انسان دارد. امین این روزها، با کمیته امداد همکاری میکند و راهور مددجویانی است که میخواهند مانند او مستقل شوند و کسب و کاری از آن خود داشته باشند.
میگویند حالا شغلشان خانوادگی شده است، شغلی که شاید از نظر مادر خانواده ترسناک است، اما سود خوبی دارد. این مادر، به همراه دو پسرش، کسب و کار خودشان را شروع کردهاند و سوسک پرورش میدهند، سوسکی مخصوص که مصرف خوراکی دارد و پسر کوچکترش در حیاط خانهشان در شهرستان سبزوار، پرورش میدهد.
میلورم و یا سوسک شب، نوعی سوسک خوراکی است که از طرف سازمان غذایی اروپا، به عنوان یک منبع پروتئین، شناخته میشود؛ سوسکی که کاملا پاکیزه است و اتفاقا مصرف خوراکی دارد و در برخی فرهنگها افراد از آن تغذیه میکنند.
امین صالحآبادی، آن زمان که این تعریف را از میلورم شنید، به فکر فرو رفت، به این فکر که چه طور میشود، زمینه پرورش این سوسک را انجام دهد و خودش، سوسکی خوراکی را روانه بازار کند و از آن جایی که از کودکی، عاشق حشرات بود، مطالعاتش را شروع کرد و زمانی که فهمید میتواند در حیاط کوچک خانهشان، سوسکی پرورش دهد، موضوع را با خانوادهاش درمیان گذاشت و برای شروع کسب و کارش، دست به کار شد.
امین تعریف میکند که کارش را ۲ سال قبل، با سرمایه ۲۰۰ هزار تومان پول و خرید ۲ هزار لارو (نوزاد سوسک شب) شروع کرد. زمانی که در جعبههای تمیز و مرتبی، در جایی که هوا تمیز و روشن است، بستری از سبوسهای گندم و جوی پرک آماده کرد تا لاروهایش بتوانند در آنجا، محلی برای رشد و تغذیه خود، داشته باشند. خیلی زود، چند ماه بعد، لاروها رشد کردند و به سوسکهایی بزرگ و سیاه تبدیل شدند، زمانی که امین میتوانست، آنها را بستهبندی و روانه بازار کند.
امین حالا ۶۰ هزار سوسک دارد و ماهی بیش از ۱۰ میلیون تومان هم از این کسب و کار خانگی، سود میبرد؛ او میگوید که کسب و کارش با سود ۵۰ درصدی همراه است. اغلب مشتریهای او در ایران، دامداریها و مراکز پرورش ماهی و آبزیان هستند. در خارج از کشور هم او، مشتریهایی دارد، سوسکهای او به ازبکستان، عراق و چین صادر میشوند.
این اما آنچه که درباره این کارآفرین سبزواری باید گفت، نیست؛ امین این روزها، دانشجوی رشته متالوژی است و در کنار اعضای خانوادهاش کسب و کار خودش را دارد. او تعریف میکند که مادرش، هنوز هم بعد از مدت زمان، ۲ سال، از حشرات سیاهرنگ میترسد، اما همراه با او و برادرش، برای پیشرفت کسب و کار خانوادگی، تلاش میکند. این جوان سبزواری تعریف میکند که بازار خرید و فروش سوسکهایش خیلی هم داغ است؛ همین بهانهای شده است که با کمیته امداد شهرش، سبزوار، همکاری کند. او به عنوان راهور کمیته امداد به مددجویان، راهنمایی میدهد تا کسب و کاری پرسود با موجودات زنده داشته باشند. به نظر این کارآفرین جوان، شروع کار، راحت است، باید مکانی تمیز و پرنور درنظر گرفت و برای شروع کار هم میتوان با هزینه ۷ تا ۸ میلیون تومان شروع کرد؛ هرچند که بعد از راهوری و تلاش امین برای انتخاب درست مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، این کمیته وام ۱۰۰ میلیونی، برای شروع کسب و کار در اختیارشان قرار میدهد؛ مسئلهای که از نظر این کارآفرین، میتواند شروع خوبی، برای راهاندازی کسب و کار باشد، کسب و کاری خیلی هم پرسود است.