فراخوان سومین جشنواره ملی رادیویی صدای سخن
فراخوان سومین جشنواره ملی صدای سخن در شش بخش اصلی، بخش ویژه، فضای مجازی و رادیو نما، رادیو نگار یا نگارش رادیویی، بخش آموزش زبان فارسی در مدارس و بخش مردمی اعلام شد .
به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی رادیو فرهنگ؛ زبان فارسی میراث گرانبهای پیشینیان و مهمترین مولفه فرهنگ و هویت ملی ایرانیان است . رهبر حکیم انقلاب می فرمایند : "زبان و ادب فارسی از جهت بار فرهنگی و حقی که بر فرهنگ و تمدن جهانی دارد،درخور توجه است" .
پاسداشت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در رسانه ملی به ویژه رادیو از اهمیت وجایگاه والایی برخوردار است ، براین اساس شبکه رادیویی فرهنگ با همراهی شورای پاسداشت زبان فارسیِ معاونت صدا و کانون ادبیات ایران ، سومین جشنواره رادیویی صدای سخن را با رویکرد پاسداشت زبان فارسی برگزار می کند.
فراخوان جشنواره:
بخش های رادیویی :
بخش اصلی: شبکه های معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران،صدای مراکز استانها، رادیو های شهری، معاونت خبر و برون مرزی مجاز به شرکت و ارسال آثار به جشنواره خواهند بود.
قالب های برنامه سازی در بخش اصلی :
برنامه های ترکیبی ، برنامه های گفتار محور، برنامه های گفتگو محور، مسابقه و نمایش (حداکثر ۲۵ دقیقه )
برنامه های بخش ویژه سومین جشنواره صدای سخن در دو موضوع پذیرفته می شود : الف - جایگاه زبان فارسی در آثار استاد سید محمدحسین شهریار.ب- نقش استاد شهریار در گسترش زبان فارسی(حداکثر 25 دقیقه)
فضای مجازی ورادیو نما :
دراین بخش از سومین جشنواره صدای سخن فقط شبکه های معاونت صدا مجاز به شرکت هستند. ستاد جشنواره ، صفحه ها و فرسته های رادیوها را در بازه زمانی اعلام شده در فراخوان بررسی می کند و آثار برتر در حوزه ی رادیونما و فضای مجازی معرفی و از آنها تقدیر خواهد شد.
بخش رادیو نگاریا نگارش رادیویی :
نگارش متن رادیویی حداکثر در۳۰۰۰ کلمه با موضوع : زبان معیار در رادیو ویژه همه برنامه سازان و مخاطبان رادیو است و از هر شبکه رادیویی یک مقاله پذیرفته می شود.
بخش آموزش زبان فارسی در مدارس :(با همراهی وزارت آموزش و پرورش)
در این بخش از سومین جشنواره صدای سخن، معلمان و دبیران زبان و ادبیات فارسی می توانند حداکثر ۵ دقیقه از خلاقیت خویش در آموزش زبان و ادبیات فارسی را ( با تلفن همراه) بصورت فیلم یا فایل صوتی تهیه و به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
بخش مردمی :
دراین بخش مخاطبان فعال شبکه های رادیویی( شنوندگان) می توانند با موضوع پاسداشت زبان فارسی برنامه ای رادیویی حداکثر 15 دقیقه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
کلیه آثار از طریق وبگاه رادیو فرهنگ تا تاریخ 30 تیر 1403 دریافت خواهد شد.
اختتامیه سومین جشنواره ملی رادیویی صدای سخن 27 شهریور1403هم زمان با روز بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی برگزار می شود.