صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش

ششمین جشنواره نقالان علوی با تمرکز بر اهمیت پژوهش برگزار می‌شود

نشست خبری ششمین جشنواره سراسری نقالان علوی با حضور حجت الاسلام‌والمسلمین سید محمدجواد جلالی دبیر علمی و حسین ظاهری دبیر این رویداد هنری در سالن صفارزاده برگزار شد.

به گزارش جهانی پرس، ناهید منصوری-حسین ظاهری در این نشست رسانه‌ای گفت: جشنواره سراسری نقالان علوی با محوریت مدح و منقبت حضرت علی (ع) و تبلیغ معارف غدیر در قالب 8 بخش مسابقه بزرگسالان، بخش طلاب، مسابقه دانش‌آموزی، مسابقه طومارنویسی، پژوهش و پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی و بخش نمایشگاه پرده‌ها، و نقاشی خیالی‌سازی برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه هیات انتخاب آثار در این دوره سعی کرده تا حساسیت بیشتری داشته باشد و آثار این جشنواره نمونه خوبی برای جوان‌ترها باشد و افراد با شکل صحیح نقالی و پرده‌خوانی بیش از پیش آشنا شوند به ویژگی‌های این رویداد پرداخت و در خصوص تغییرات ایجاد شده در این دوره از جشنواره تشریح کرد: با هدایت و راهنمایی شورای سیاست‌گذاری جشنواره بخش کودک و نوجوان با میانگین سنتی متفاوت‌تری برگزار می‌شود و از 17 استان شرکت‌کننده خواهیم داشت. همچنین بخش طلاب نیز به دیگر بخش‌ها اضافه شده است. همچنین از آنجا که در نقالی و پرده‌خوانی مبنا بر اساس طومار است و طومار نقشه راه نقالان و پرده‌خوانان به شمار می‌رود ما نیاز به رفع کمبودها و خلاها در این حوزه داریم بنابراین برای شناسایی استعدادها و تولید طومار، مسابقه طومارنویسی را پیش‌بینی کردیم تا هم طومارهای جدیدی نوشته شود و هم از افراد دعوت کنیم تا در دوره‌ آموزش طومارنویسی شرکت کنند و طیف وسیعی از جامعه طومارنویس را تقدیم جامعه هنری کنیم.
دبیر ششمین جشنواره سراسری نقالان علوی دیگر بخش این رویداد را مسابقه پژوهش و پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی معرفی کرد و گفت: ما از دوره آموزش سنتی گذر کرده‌ایم و در از طرفی اساتید سنتی رخ در نقاب خاک کشیده‌اند و افراد علاقه‌مند به نقالی و پرده‌خوانی یا دانش‌آموز و یا دانشجو هستند. برخی از علاقه‌مندان هم که تحصیلات آکادمیک دارند با شکل سنتی نمایش آیینی که در گذشته مفاهیم، تکنیک و ساختار مشخصی همراه بود، فاصله دارند و در اینجا پژوهش اهمیت پیدا می‌کند و تشویق دانشجویان به پژوهش و نگارش مقالات و پایان‌نامه‌ها ضرورت پیدا می‌کند. بر همین اساس در این دوره جشنواره، مسابقه مقالات و پایان‌نامه‌های دانشجویی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اضافه شد. در ایام جشنواره، نمایشگاه پرده‌ها و نقاشی خیالی‌سازی برگزار می‌شود تا افراد از نزدیک با پرده‌های نقالی و پرده‌خوانی آشنا شوند و نحوه ساختار خلق پرده‌ها را ببینند و شیوه روایت داستان‌ها را فرا گیرند.
ارتقای سطح علمی
ظاهری اضافه کرد: در این دوره از جشنواره سراسری نقالان علوی برای ارتقای سطح علمی، چهار نشست تخصصی با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار خواهد شد و پس از پیاده‌سازی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. همچنین برای جوانان شرکت‌کننده با حضور اساتید برجسته کشور دو کارگاه انتقال تجربه را خواهیم داشت تا سطح اجرای آثار افراد در قالب تعامل بالاتر رود.
حجت الاسلام سید محمد جواد جلالی دبیر علمی این رویداد هم در این نشست رسانه‌ای با اعلام اینکه جشنواره سراسری نقالان علوی امسال دارای دبیرخانه دائمی شده، از گسترش حوزه جغرافیایی این رویداد و شکل بین‌المللی آن از سال آینده و همچنین تشکیل شبکه نقالان بین‌المللی خبر داد.
نقش پژوهش
وی گفت: نگاه به مقوله پژوهش در هنر باعث جلوگیری از انحرافات، افراط و تفریط هم در خود هنر و هم در معارفی است که از طریق هنرمندان منتقل می‌شود. با گسترش ارتباطات و بررسی حوزه نقالی و پروه‌خوانی نیازهایی که در این عرصه وجود دارد باید از این مرحله عبور کنیم و به میراث مکتوب هنرنقالی بپردازیم و چیزی به آن اضافه کنیم.
جلالی ادامه داد: امسال علاوه بر اینکه به سمت تجمیع و احصاء مقالات هنر نقالی و پرده‌خوانی رفتیم تا به صورت مجموعه مدون آنها را ارائه کنیم، نظام موضوعات مسائل مرتبط با این حوزه هم در دبیرخانه جشنواره استخراج شده و  مقاله‌های مرتبط پس از بررسی عناوین، سفارش داده شده است. ما فکر می‌کنیم علاوه بر تولید مقالات جدید در این دوره از جشنواره، در سال آینده هم حداقل 20مقاله را تولید می‌کنیم و اثر پژوهشی خواهیم داشت.
تولید و تطبیق طومارها با معارف اسلامی
دبیر علمی ششمین جشنواره نقالان علوی بیان کرد: در زمینه طومار برای تصحیح نسخ طوماردر ارتباط با معارف اصیل اسلامی و تولید طومارهایی که درناگفته‌های تاریخ اهل بیت قرار دارد و کمتر به آنها پرداخته شده یا کمتر گفته شده نیاز به واگویه کردن دارد. اسلام با هنر اساسا همراه بود و مسئله تصویرگری به عنوان هنری که تکمیل کننده این منظومه تبیین برای معارف اسلام است جایگاه ویژه دارد که قسمتی از آن با تولید طومارها جبران می‌شود.
وی افزود: بخش دیگر وظایف دبیرخانه، تطبیق طومارها با معارف اسلامی و دور بودن آنها از خرافات و تفریط است لذا تمام آثار مورد بررسی قرار گرفته است و ما فکر می‌کنیم تا به لحاظ علمی، آثار کیفیت بهتری داشته باشد.
در پایان این جلسه پوستر جشنواره ملی نقالان علوی رونمایی شد و اعلام شد که این رویداد به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی و با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و موسسه سرو امید از 1 تا 4 تیرماه در حوزه هنری برگزار خواهد شد.

شناسنامه


کدخبر: ۳۶۳۴۱۵
تاریخ: ۱۴۰۳/۳/۳۰     ساعت: ۸ : ۵
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اختصاصی جهانی پرس       زیرسرویس: اختصاصی جهانی پرس
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
  • ٢١ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 23 2024