صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
پيوندها
بانک صادرات
هواپيمايي قشم
بيمه پارسيان
ايران خودرو
بانک گردشگري
بانک ملي
کوير موتور
لاماري
کوير موتور
روایت معاون شهردار تهران از حاشیه های سفر به اجلاس شهرداران عضو بریکس:

از فعال سازی بخش فارسی کتابخانه زبان های خارجی مسکو‌ تا تشکیل مجمع شهرداران عضو بریکس

حضور هیاتی از شهرداری تهران در مجمع شهرهای آینده سازمان عضو قدرت‌های نوظهور جهان «بریکس» در مسکو‌ و کسب جایزه جهانی نوآوری در این اجلاس تنها بخشی از دستاورد سفر این هیات در رویداد بود.

به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، حضور هیات اعزامی شهرداری تهران در این اجلاس حاشیه هایی فراتر از متن نیز داشت که کمتر در رسانه ها به آن پرداخته شده است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این باره می گوید حضور هیات اعزامی شهرداری تهران در این مجمع که با حضور کشورهایی مانند قرقیزستان، تاجیکستان، بلاروس، قطر، بحرین، مالزی، اندونزی، فیلیپین، چین، امارات و برخی دیگر از کشورها همراه بود اهمیت زیادی داشت.

محمد امین توکلی زاده در توضیح این رویداد و برنامه های هیات اعزامی از سوی شهرداری تهران می گوید: در نخستین روز حضور در اجلاس بریکس، به دعوت شهرداری مسکو از موزه جنگ این شهر که در میدان پیروزی قرار دارد و سال ۱۹۹۳ ساخته شده است بازدید کردیم.

او حرفش را اینطور ادامه می دهد: موزه دارای دو بخش مختلف بود که در یک بخش تجهیزات جنگی استفاده شده در دفاع از مسکو‌ در جنگ جهانی دوم در مقابل ارتش آلمان نازی به نمایش گذاشته و بخش دوم نیز مرتبط با فعالیت های فرهنگی و اجتماعی بود که در موزه برای تبیین این رویداد طراحی و اجرا شده است.

کلاس درس برای دانش آموزان در موزه

معاون شهردار تهران، استفاده از فناوری و تدریس هویت ملی و تاریخی به دانش آموزان را دو نکته برجسته در بازدید از این موزه ارزیابی می کند و ادامه‌ می دهد: دست اندرکاران موزه تورهایی را برای بازدید دانش آموزان از موزه جنگ برگزار می کردند و سوالاتی را به دانش آموز ارایه و پاسخ آن را به عنوان کار درسی از آنان دریافت می کردند تا به عنوان نمره درسی از آن استفاده شود.

توکلی زاده می گوید این روش آموزشی تاثیر به سزایی در تقویت هویت ملی دانش آموزان و آشنایی آنان با قهرمانان و کسانی که در راه دفاع از کشورشان از جان گذشتگی کرده اند بر جای می گذارد: اینکه نسل نوجوان‌ و جوان روسیه با فداکاری پیشینیان خود آشنا می شوند موضوع مهمی است که روس ها به آن توجه زیادی دارند و این مسأله را در قالب برگزاری کلاس های درسی دنبال می کنند تا با این روش نسل جدید ارتباط خود را با هویت ملی خود حفظ کند.

تلفیق هنر، رسانه و تکنولوژی برای انتقال مفاهیم تاریخی

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ترسیم عینی گذشته مسکو‌ در مقابل تهاجم ارتش آلمان نازی به بازدیدکنندگان از موزه جنگ را راهبرد موثر دیگری می داند که در این موزه دنبال می شود: تصویرسازی و ترسیم فعالیت های مردمی، ابداعات و نوآوری در پزشکی و تعمیر تسلیحات جنگی در کنار روایت های مستند و مسلط وقایع با استفاده از گروه های هنری از ویژگی های موزه جنگ مسکو‌ بود که به انتقال مفاهیم به مخاطب کمک زیادی می کرد. این روش نیز می تواند در بیان پیام و انتقال مفاهیم در موزه های ایران و تهران نیز به شکل جدی دنبال شود.

ملاقات با سفیر

معاون شهردار تهران، به فعالیت سفارت کشورمان در مسکو‌ و دیدار مفصل با نماینده عالی سیاسی کشورمان در روسیه اشاره می کند و می گوید: جلالی سفیر کشورمان درباره بریکس اطلاعات مفصل و جامعی را در اختیار هیات اعزامی شهرداری تهران قرار داد. از کارکرد بریکس که بعد از تحریم ها علیه روسیه برای مقامات این کشور دارای اهمیت دوچندانی شده است صحبت و از اینکه کشورهای بسیاری در موضوعات متنوع در این رویداد شرکت دارند در حال انعقاد تفاهم همکاری با روسیه هستند آمارهای قابل توجهی ارایه کرد.

توکلی زاده عضویت ایران در بریکس را حاصل تلاش های شهید رئیسی دانست و با گرامیداشت یاد شهید جمهور ادامه‌ می دهد: روسای جمهور کشورهای عضو بریکس در این رویداد حاضر خواهند شد و از ایران نیز دکتر پزشکیان شرکت خواهد نمود.

حضور فعال تهران در مجمع شهرداران بریکس

معاون شهردار تهران، حضور نمایندگان و شهرداران کشورهای عضو بریکس را فرصت مغتنمی برای افزایش ارتباطات و همکاری شهرداران شهرهای عضو این سازمان ارزیابی می کند و می افزاید: شهرداران عضو بریکس مجموعه های متنوعی را در اختیار دارند که می توان با هم افزایی با شهرداران در زمینه های عمرانی، فرهنگی، ورزشی و رسانه ای زمینه را برای رشد شهرداری های پایتخت کشورهای عضو بریکس فراهم کرد.
لازم به ذکر است اتحادیه شهرهای بریکس تیرماه سال جاری در شهر قازان روسیه و با حضور هیاتی از شهرداران ایرانی به سرپرستی هیات شهرداری تهران و مجمع شهرداران آسیایی تاسیس شد و شهر تهران به عنوان نایب رئیس این مجمع انتخاب شده است.
آغاز فعالیت بخش فارسی کتابخانه زبان های خارجی مسکو

روابط فرهنگی میان روسیه و ایران از سابقه طولانی برخوردار است و بسیاری از جوانان روسیه به یادگرفتن زبان فارسی علاقه زیادی دارند. این رو مدت های طولانی است که دانشجویان روسیه در دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی در حال تحصیل هستند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، به بازدید هیات اعزامی مدیریت شهری پایتخت از موزه زبان های خارجی مسکو‌ اشاره و از فعال نبودن این بخش خبر می دهد و می گوید: در سال های گذشته رئیس جمهور وقت ایران از این موزه بازدید کرده و سردیسی از حکیم ابوالقاسم فردوسی را به این کتابخانه اهدا کرده بود اما کتاب فارسی در کتابخانه وجود نداشت و عملا علاقه مندان به زبان فارسی امکان‌ مطالعه کتاب فارسی را در این‌ موزه نداشتند.

او به ابتکار هیات ایرانی برای فعال کردن بخش فارسی موزه زبان های خارجی مسکو‌ اشاره می کند و حرفش را اینطور ادامه می دهد: هیات ایرانی تعدادی کتاب را با تدابیر خود به مسئولان‌ کتابخانه اهدا کرد و با این اقدام عملا بخش فارسی در موزه زبان های خارجی با اهدای این کتاب ها فعالیت خود را آغاز کرد.

توکلی زاده به نمونه ای از کتاب های اهدا شده به این موزه اشاره می کند: کتاب روضه خوان که کتاب هویت مقاومت و ایثار ما است با تقریظ مقام‌ معظم رهبری همراه است یکی از این کتاب ها بود که با استقبال مسئولان موزه همراه شد. تلاش. می کنیم کتاب های دیگری نیز برای این‌ موزه و توسعه بخش فارسی آن تهیه و در اختیار آنان قرار دهیم.

شناسنامه


کدخبر: ۳۶۶۴۸۰
تاریخ: ۱۴۰۳/۶/۳۰     ساعت: ۲۱ : ۲۰
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اجتماعی       زیرسرویس: اجتماعی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
  • ٢٢ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 24 2024