صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
سرپرست مرکز مدیریت بیماری ‌های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد:

کاهش شیوع هپاتیت B با انجام واکسیناسیون در کشور

هپاتیت های ویروسی یکی از عمده ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان امروز محسوب می شوند. هرسال میلیون ها نفر به این بیماری مبتلا شده و جمعی ازآنها نیز مبتلا به انواع حاد یا عوارض ناشی از بیماری و حتی مرگ می شوند. این بیماری به دلیل هزینه هایی که ایجاد می کند، بار سنگینی بر دوش نظام های سلامت تحمیل می کند. با افزایش دانش و آگاهی در مورد روش‌های انتقال، پیشگیری و اهمیت واکسیناسیون، می‌توان نقش موثری در کنترل و کاهش موارد ابتلا داشت.

به گزارش جهانی پرس _دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری ‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت و گو با وبدا، با اشاره به فرارسیدن هفته ملی پیشگیری از هپاتیت، عنوان کرد: هفته ملی اطلاع‌ رسانی هپاتیت از اول تا هفتم آبان ‌ماه هرسال، با هدف پیشگیری از این بیماری به وسیله ارتقای دانش و ‏آگاهی مردم و تقویت برنامه‌ های پیشگیرانه، غربالگری و کنترل هپاتیت‌ های ویروسی، برگزار می شود.
 
وی افزود: در سالهای اخیر سازمان جهانی بهداشت و به تبع آن کشورهای جهان توجه بیشتری به بیماری هپاتیت ویروسی B وC معطوف داشته اند. هدف سازمان جهانی بهداشت عمدتاً تشویق دولت ها به تقویت تلاش ها برای مبارزه بر علیه هپاتیت های ویروسی یا عفونت کبدی که در سراسر جهان تعداد قابل توجهی از انسان ها را به کام مرگ می کشاند، است.
 
وی ادامه داد: شیوع هپاتیت B در کشور قبل از واکسیناسیون، بیش از 2.5 درصد بود، اما با انجام واکسیناسیون هپاتیت B از سال ها پیش (به طوریکه افراد زیر 37 سال همه بر علیه این بیماری واکسینه شده اند)، اکنون هپاتیت B درکل جمعیت کشور، نزدیک به یک درصد است. 
 
کنترل هپاتیت B با واکسیناسیون 
 
دکتر مرادی با بیان اینکه مهمترین مداخله کنترل هپاتیت B، واکسیناسیون است، خاطرنشان کرد: این مداخله تاکنون به خوبی جواب داده است. در حال حاضر، ایران می تواند در لیست کشورهایی که انتقال مادر به کودک HBV را حذف کرده اند، قرار گیرد.
 
سرپرست مرکز مدیریت بیماری ‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص شیوع هپاتیت C بیان کرد: در کشور هپاتیت C حدود یک صدم درصد تا 3 دهم درصد پیش بینی می شود و بیشترین شیوع هپاتیت C در گروه های پر خطر مانند معتادان به تزریق و افراد دارای رفتارهای پر خطر دیده می شود.
 
وی تصریح کرد: اگر چه هپاتیت C واکسن ندارد، اما با گسترش درمان های جدید و موثر، اکنون امکان کنترل هپاتیت C نیز وجود دارد.
 
دکتر مرادی یادآور شد: کشور ایران می تواند با گسترش دسترسی به درمان، حذف هپاتیت C درکشور را در آینده ای نزدیک، محقق سازد.
شناسنامه


کدخبر: ۳۶۷۱۶۶
تاریخ: ۱۴۰۳/۸/۴     ساعت: ۱۹ : ۲۹
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: فناوری       زیرسرویس: فناوری
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
  • ١٩ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 21 2024