صفحه اصلی
جستجو پیشرفته
لطفا منتظر بمانید...
سازمانها و نهادها
گروه های خبری
اقتصادی
مدیریت شهری
فرهنگ و هنر
اجتماعی
محله خبر
اختصاصی جهانی پرس
تولید، اکران و پخش
پيوندها
بانک صادرات
هواپيمايي قشم
بيمه پارسيان
ايران خودرو
بانک گردشگري
بانک ملي
کوير موتور
لاماري
کوير موتور

بیست‌وششمین نشست وزارتی مجمع کشور‌های صادرکننده گاز با تأخیر برگزار می‌شود

سرپرست اداره کل امور اوپک، مجامع و سازمان‌های بین‌المللی وزارت نفت گفت: بیست‌وششمین اجلاس وزارتی مجمع کشور‌های صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) با توجه به شرایط منطقه و هماهنگی دبیرخانه این مجمع با تأخیر برگزار خواهد شد.

به گزارش جهانی  پرس از صدا و سیما، علی اکبر دیزج خلیلی گفت: بیست‌وششمین نشست وزارتی مجمع کشور‌های صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) که قرار بود طی روز‌های هفتم تا نهم آبان امسال در تهران برگزار شود، با توجه به اوضاع منطقه و هماهنگی با دبیرخانه مجمع کشور‌های صادرکننده گاز با تعویق برگزار می‌شود.

در همین حال، محسن پاک‌نژاد ۱۹ شهریور طی ملاقاتی با محمد حامل، دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف که برای حضور در نشست هماهنگی بیست‌وششمین نشست وزارتی به تهران آمده بود، گفته بود: ایران یکی از بنیان‌گذاران اصلی این مجمع است و برگزاری بیست‌وششمین نشست وزارتی در آغاز دولت چهاردهم را به فال نیک می‌گیریم.

وی تصریح کرده بود: امیدوارم بیست‌وششمین نشست وزارتی جی‌ئی‌سی‌اف با حضور حداکثری کشور‌های عضو و ناظر برگزار و به نقطه عطفی دیگر در تاریخ مجمع کشور‌های صادرکننده گاز تبدیل شود.

وزیر نفت تأکید کرده بود: وزارت نفت ایران تلاش‌های زیادی در زمینه برگزاری مؤثر و مفید این نشست انجام داده است و به‌دلیل مشغله کاری در آغاز کار دولت چهاردهم، محل برگزاری نشست تهران تعیین شد.

پاک‌نژاد در دیدار با دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف در تهران گفته بود: همان‌طور که نخستین نشست وزارتی مجمع سال ۲۰۰۱ میلادی در تهران برگزار شد و نتایجی مثبت را برای اعضا به همراه داشت، انتظار می‌رود این نشست هم با مشارکت حداکثری، دستاورد‌هایی ارزنده را برای کل اعضا داشته باشد.

مجمع کشور‌های صادرکننده گاز سازمان تازه‌بنیانی است که ایران، روسیه، قطر و تعدادی از دیگر کشور‌های صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ تأسیس کردند. ایده اولیه تأسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود و اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۰ در تهران متولد شد. از زمان تأسیس این مجمع تاکنون ۲۵ نشست در سطح وزیران و ۶ نشست در سطح سران برگزار شده است. ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز جهان و از بنیانگذاران جی‌ئی‌سی‌اف است که دو دوره دبیرکلی این مجمع (محمدحسین عادلی) را عهده‌دار بوده است. کشور‌های الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، ۱۲عضو اصلی جی‌ئی‌سی‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو به‌عنوان ناظر در مجمع کشور‌های صادرکننده گاز شرکت می‌کنند. اعضای مجمع کشور‌های صادرکننده گاز ۳۹ درصد از تولید گاز جهان، ۶۹ درصد از ذخایر گازی جهان، ۴۰ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۵۱ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌شده (ال‌ان‌جی) را در اختیار دارند.

شناسنامه


کدخبر: ۳۶۷۱۷۳
تاریخ: ۱۴۰۳/۸/۴     ساعت: ۱۹ : ۴۰
امتیاز به این خبر:
  • 0
سرویس: اقتصادی       زیرسرویس: اقتصادی
انتشار:
تماس با ما


نام :*
ایمیل:
متن پیام :*
ارسال
نظرات


استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
  • ٢٣ جمادي الاولي ١٤٤٦
  • Nov 25 2024