محمد یونسی مطرح کرد؛
در تلاش برای رفع موانع موجود برای صادرات ادوات موسیقی هستیم
محمد یونسی با اشاره به اینکه برخی موانع قانونی برای صادرات و واردات آلات موسیقی رفع شده است تأکید کرد: پویا شدن و هدفمند شدن این حوزه میتواند آوردههای اقتصادی زیادی هم داشته باشد.
به گزارش جهانی پرس، محمد یونسی عضو هیئت مدیره و خزانهدار صنف صوت و تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی و آلات موسیقی تهران اظهار کرد: ما نزدیک به 700 واحد صنفی فعال در حوزه فروشندگان و تولیدکنندگان ادوات موسیقی در سراسر تهران داریم. با توجه به برنامه هفتم توسعه که سعی دارد فرصتهای صادراتی را برای تولیدکنندگان به ارمغان بیاورد تلاش کردیم تا با توجه به سهم تولیدکنندگانی که در صنفمان داشتیم نمایشگاه را در قالب یک فرصت صادراتی هم مطرح کنیم و تولیدکنندگان در این نمایشگاه بییشتر از قبل مورد توجه باشند. برای دومین بار است که پس از انقلاب مجوز برگزاری این نمایشگاه صادر میشود و تولیدکنندگان نیز در این رویداد شرکت کردهاند و فرصت خیلی خوبی برای همه آنها فراهم است تا همافزایی خوبی بین فعالان حوزههای مختلف و همچنین شرکتکنندگان این نمایشگاه صورت بگیرد.
یونسی درباره چالشهای موجود در حوزه تولید ادوات موسیقی گفت: به دلیل اینکه از ابتدای انقلاب این حوزه همواره مغفول مانده معضلات بسیاری وجود دارد. یکی از این معضلات صدور مجوز واردات برای واردکنندگان است که خیلی سخت صادر میشود و همچنین تخصیص ارز برای آنها تا امروز وجود نداشته و به دلیل اینکه سالها فعالان این حوزه مورد بیتوجهی قرار گرفتهاند متأسفانه همافزایی لازم بین فعالان آن نیز صورت نگرفته است. کار سختی است اما در تلاش هستیم تا همافزایی لازم شکل بگیرد و این حوزه هم فعالتر شود و اعضا بتوانند بخش فعالیتهای صنفی جدیتر و پویاتری داشته باشند.
وی افزود: با آموزشگاههای بسیاری که در این حوزه فعالیت میکنند رایزنیهایی داشتیم و از آنجا که آموزشگاهها با بحث فروش ارتباط مستقیمی دارند خوشبختانه شاهد حضور پویا و فعال آنها در این نمایشگاه هستیم که این اتفاق میتواند قدمی بزرگ در جهت ایجاد همافزایی لازم بین اعضای این صنف باشد.
این فعال صنفی در ادامه درباره نقش صنوف در رفع معضلات موجود تأکید کرد: قطعاً فعالیتهای صنفی راهگشا است. برای واردات یک سری از ادوات نامهنگاریهایی داشتیم تا بتوانیم برای تخصیص ارز جهت وارد کردن این ادوات مورد نظر به فعالان این حوزه کمک کنیم. یک سری ممنوعیتها وجود دارد که ما در تلاش هستیم با نامهنگاریهای لازم این ممنوعیتهای وارداتی را رفع کنیم. از دیگر اقدامات صورت گرفته میتوان به برگزاری جلسات برای آسیبشناسی معضلات موجود در این حوزه اشاره کرد. ایجاد فرصتهای صادراتی برای فعالان این حوزه در کشورهایی که به لحاظ فرهنگی با ما قرابت دارند از دیگر قدمهایی است که اتحادیه در جهت بهبود وضعیت موجود و رفع معضلات برداشته است. در تولید برخی ادوات ما پیشرفت چشمگیری داشتیم و شاید بتوان گفت تولیدکننده برتر در منطقه هستیم که به همین دلیل در حوزه صادرات میتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم و به همین منظور ما در تلاش هستیم موانع موجود در این عرصه را برطرف کنیم تا این فرصت اقتصادی بسیار خوب از دست نرود.
یونسی درباره جایگاه ایران در تولید ادوات موسیقی در منطقه خاطرنشان کرد: آمار دقیقی درباره این موضوع ندارم اما در دور اول که نمایشگاه را برگزار شد در تولید ساز هنگ درام و چند محصول دیگر ما کشور اول خاورمیانه بودیم و باید بگویم که وضعیت بسیار خوبی در حوزه تولید داریم که با بهتر شدن شرایط صادرات و فروش و ایجاد فرصتهای بیشتر، میتوانیم شرایط بهتری را هم متصور شویم.
یونسی درباره واردات ادوات موسیقی نیز اظهار کرد: متأسفانه از آنجا که واردات برخی ادوات موسیقی تا امروز ممنوع بوده و بسیاری از ادوات به صورت غیرقانونی وارد کشور میشد ما آمار دقیقی از میزان واردات نداریم اما اخیراً اقدامات خوبی صورت گرفته که این روند قانونی شده ولی با این حال هنوز آمار دقیقی وجود ندارد. نکته حائز اهمیت این است که رفع موانع قانونی و واردات از مسیرهای قانونی علاوه بر اینکه میتواند آمار دقیقی در اختیار ما قرار میدهد، به حذف قاچاق کمک میکند چرا که سازوکاری تعریف شده ایجاد میشود.
وی افزود: در صنعت موسیقی هنوز ابتدای راه هستیم و به همین مشکلات و موانع بسیار وجود دارد که برخی موانع حذف شدهاند و ما در جهت ایجاد یک سازوکار مناسب و هموار شدن مسیر حرکت میکنیم.
عضو هیئت مدیره و خزانهدار صنف صوت و تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی و آلات موسیقی تهران تصریح کرد: همانطور که گفتم ما امروز نزدیک به 700 واحد صنفی فعال داریم که به صورت قانونی در شهر تهران فعالیت میکنند. این مراکز اکثراً از فعالان قدیمی هستند و ما آموزشگاهها، هنرمندان، هنرجوها و علاقهمندان بسیاری داریم که در این حوزه فعالیت میکنند و این موارد جزو بازار هدفی هستند که کسبه مورد نظر با این قشر همکاری دارد. پویا شدن و هدفمند شدن این حوزه میتواند آوردههای اقتصادی زیادی هم داشته باشد. مطمئناً برگزاری این نمایشگاه و همافزایی ایجاد شده برای فعالان این عرصه جهش بزرگی ایجاد میکند. باید فرصتهای صادراتی را جدی بگیریم و زمان آن رسیده که اقدامات بیشتری در این حوزه داشته باشیم.
یونسی در ادامه بیان کرد: در این نمایشگاه از رایزنهای فرهنگی کشورهای مختلف دعوت شده که حضور این افراد کمک میکند تا امکان ورود به بازار آن کشورها برای کشور ما باز شود و میتوان گفت این فرصت بزرگی است که برای فعالان این عرصه ایجاد میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از فعالان این حوزه دعوت میکنیم که در این نمایشگاه شرکت کنند. صوت در محصولات مختلفی حائز اهمیت است، حتی تولیدکنندگان مطرح تلویزیونها نیز در ایجاد کیفیت مناسب محصولات خود در رقابت هستند و این مورد به تولیدکنندگانی مربوط میشود که در حوزه صدا فعالیت میکنند. ما فروشندگان و تولیدکنندگان صدا را برای حضور در این نمایشگاه نیز دعوت کردیم. از آنجا که اتحادیه ما مربوط به صوت و تصویر میشود ما سعی کردیم علاوه بر تولیدکنندگان آلات و ادوات موسیقی، تولیدکنندگان دستگاههای صوتی را هم در این رویداد داشته باشیم و به طور کل از حضور فعالان حوزه صوت هم در این نمایشگاه بهره میبریم. قطعاً دورههای بعدی نمایشگاه با آسیبشناسیهای صورت گرفته و تجربیات کسب کرده بهتر از دورههای قبل خواهد بود و ما روندی رو به رشد خواهیم داشت.
دومین نمایشگاه صنعت موسیقی ۲۹ آبان تا ۲ آذر در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار میشود.