پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس
کد مطلب:
۳۴۸۹۸۹
| تاريخ:
۱۴۰۲/۱۰/۶
| ساعت:
۱۱ : ۴
انتخابات برای کشور امنیت آور است
عبدالله گنجی روزنامه نگار و فعال رسانهای در شبکه خبر مطرح کرد: اولین معنای انتخابات در نگاه مقام معظم رهبری این است که انتخابات برای کشور امنیت آور است. انتخابات نزدیکی و دوری دشمن را تنظیم میکند یعنی میزان مشارکت مردم دشمن را تنظیم میکند که تا کجا جلو بیاید.
به گزارش
جهانی پرس از شبکه خبر در برنامه گفت و گوی ویژه خبری موضوع «رقابت انتخاباتی؛ الزامات و انتظارات » را با آقای علیرضا محجوب نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی و دبیرکل خانه کارگر و آقای عبدالله گنجی روزنامه نگار و فعال رسانهای و سیاسی ، بررسی و تحلیل کرده است.
سوال: سخنان شنبه این هفته رهبر معظم انقلاب اسلامی بار دیگر انتخابات یازدهم اسفند ماه را به صدر موضوعات کشور تبدیل کرد. بیانات ایشان در دیدار جمعی از مردم کرمان و خوزستان تاکید دوباره بر مولفههای مشارکت، سلامت، امنیت و البته رقابت در انتخابات بود که راهبردهای اساسی انتخابات محسوب میشوند. در گفت و گوی ویژه خبری به بحث رقابت واقعی در انتخابات و الزاماتی که باید برای تحقق این امر و همچنین بحثها و مولفههای دیگری که مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات یازدهم اسفند بود میپردازیم.
آقای گنجی بعد از چهاردهم دی ماه که نتایج هیئتهای نظارت اعلام میشود بر اساس اعلام وزیر کشور و همچنین مباحث مختلف، فکر میکنید چقدر احزاب و گروههای سیاسی برای یک رقابت واقعی در میدان خودشان را آماده و مهیا کرده اند؟
گنجی: شروع اولیه انتخابات ما با این قانون جدید که ثبت نامهای زود هنگام بود به زعم بنده آن نوع ثبت نامها خیلی هیجان ایجاد نکرد، چون بدون سر و صدا و بدون تصویر و بدون فیلم در فضای سردی بود.
سوال: فقط به دلیل زود هنگام بودن ؟
گنجی: نه، زود هنگام بود و آن روشهای قبلی در ثبت نام دیگر اعمال نمیشد قبلاً طرف با عدهای میرفت ثبت نام میکرد تصویربرداری میشد و اینها در افکار عمومی بازتاب پیدا میکرد، ولی الان در این دوره ثبت نام نداریم، اما وقتی جلوتر آمدیم خصوصا دیداری که مقام معظم رهبری با اعضای شورای نگهبان داشتند و تاکیداتی که مجدداً بر صحبتهای اول سالشان داشتند فضای نویی ایجاد کرد و فضا را به سمتی برد که دیگر احزاب و گروهها سفرهای استانی را شروع کردند، جلسات محفلی و غیر رسمی را شروع کردند و خوشبختانه شما هم در صدا و سیما به نوعی این در را برای این موضوع دارید باز میکنید، من فکر میکنم شیب خوبی شروع شده، انشاالله با اعلام نتایج ۱۴ دی ماه طبیعتاً آن موقع بهتر میشود این موضوع را قضاوت کرد.
سوال: از طرف خود احزاب و گروههای سیاسی چطور؟ الان شرایط و الزامات را اشاره میکنید که فراهم است خود گروهها و احزاب سیاسی آماده ورود به این فضا هستند؟ پرتوان و پرشور آن طور که مشارکت حداکثری رقم بخورد؟
گنجی: همه مشارکت حداکثری دست احزاب نیست، قانون انتخابات ما هم کاری به احزاب و گروهها ندارد یک وقت میبینیم حُسن قانون است، نمیدانم از نظر حقوقی عیب قانون است، قانون متمرکز بر افراد است بعداً که افراد آمدند تعیین صلاحیت شدند سطح بندی احزاب و گروهها شروع میشود، چون قانون اصلاً کاری ندارد که این شخص عضو کدام حزب است و بر شخص تمرکز میکند، وقتی افراد بیرون میآیند بعد از اعلام نتایج تایید صلاحیتها، بعد افراد میروند در سطحبندی ها، ولی آن طیفهای مختلف جریانی که ما در رسانه میبینیم همه آماده هستند که این صفبندی را بتوانند از فردای چهاردهم سازمان بدهند.
سوال: برای صفبندی و به تعبیر رهبر معظم انقلاب رقابت واقعی، آیا آماده هستند؟
گنجی: بله رقابت واقعی که ایشان فرمودند یعنی رقابت بین کسانی که به معنای واقعی کلمه با هم اختلاف سلیقه دارند، طبیعتاً این رقابت، رقابت با اختلاف اصولی نیست و نمیتواند باشد و اصلاً نباید باشد کسانی که اختلاف سلیقه واقعی دارند نه تصنعی، اینها باید با هم رقابت کنند و صحنه ویترینی باشد که مردم این تنوع را در آن ببینند و دست به انتخاب بزنند؛ بنابراین رقابت واقعی سه ضلع دارد یک بخش آن دست حاکمیت است، یک بخش دست نخبگان و احزاب است و یک بخش دست مردمی است که میآیند و دست به انتخاب میزنند برای همه اینها باید شرایطی فراهم بشود که نقش خودشان را ایفا کنند.
سوال: انتخابات رقابت واقعی، رقابت تصنعی که آقای دکتر گنجی به آن اشاره کردند، از نگاه شما آقای محجوب چه تعریفی دارد و آن چیزی که باید این سه ضلع را فراهم کند یعنی حاکمیت، مردم و جریانهای سیاسی شرایط لازم را برای ایجاد یک رقابت واقعی دارند؟
محجوب: مقام معظم رهبری فکر میکنم که یک مقدار بیاناتشان هم بیم بود و هم امید، در مورد انتخابات حزبی دو دوره است که شورای محترم نگهبان، تلاش فراوانی میکردند که مجلس را تشویق کنند و نویسندگان را به نوشتن قانونی که انتخابات حزبی را بیشتر یادآوری کند تا انتخابات فردی، رقابت برای افراد کنارش باز باشد، ولی شکل و شمایل حزبی پیدا کند رقابت و انتخابات، به دلایل مختلف این اتفاق نه در آن دوره و نه این دوره نیفتاد بنابراین بیانات رهبری هم یک دعوت کلی است ایشان نگاهها و جناحها را به رقابت دعوت کردند. بله میتواند مصداقش احزاب هم باشد، ولی صراحت کلام ایشان جناحها و نگاهها است بنابراین اگر ما در این باب حرف میزنیم موازینی هم که ایشان گفتند یعنی گفتند کدام نگاه؟ گفتند سیاسی، گفتند اقتصادی، گفتند فرهنگی. این نکته را یادآوری کنم که مردم مشکلات اقتصادی فراوانی دارند، سفرههایشان مشکل دارد. در زمان دادن اجاره خانه پیش صاحبخانه شرمنده هستند پیش خانواده شان شرمنده هستند بنابراین نیاز است که ما راجع به نگاه اقتصادی بیشتر حرف بزنیم و بگوییم که باید خط کشی باشد بین کسانی که به دنبال خط اشرافیت هستند یا کسانی هستند که بخواهند به هر دلیلی ثروت تهیه کنند میدانید که وقتی میگویند میخواهیم به هر طریقی ثروت تهیه کنیم حتماً فساد قاطی این ثروت خواهد بود، روابط ویژه خواهد بود. مردم حق دارند اگر فشار میبینند برای همه فشار را مطالبه کنند نه برای خودشان، انتخابات هم رقابتش جناح باشد، حزب باشد، فرد باشد، چون در تعریف قانون انتخاباتی ما، همه اینها در آن میگنجد، ولی اساساً آنچه که ایشان میفرمایند این انتخابات رقابت برای چیست حرفشان را صریح بزنند، یعنی درد و دل نمیخواهند بکنند بنا است برنامهای بدهند چگونه میخواهند با اشرافیت در بیفتند.
سوال الان از نظر شما اگر رقابت بین احزاب شکل بگیرد افراد، جناحها، سلایق مختلف، رقابت بر سر خدمت است یا قدرت؟
محجوب: ما الان روی محور بیانات رهبری داریم صحبت میکنیم آن چه که ایشان میفرمایند در باب رقابت قطعاً خدا منظورشان است، اما اگر قرار باشد برای خدا رقابت کنیم حتماً باید یک جور حرف بزنیم؟ اگر بنا است برای خدا رقابت کنیم همه مثل هم فکر کنیم؟ مگر دو برادر در یک خانه مثل هم فکر میکنند؟ عرصه سیاسی کشور نیازمند رقابت است، ایشان فرمودند مسابقه، در مسابقه سعی میکنند از هم جلو بیفتند اینجا که دیگر مسابقه ورزشی نیست یعنی نظرها و حرفهای پختهتر، ببینید هر کسی راجع به اقتصاد در سالهای اخیر در هر انتخاباتی صحبت کرده کلیات را فرموده واقعاً کلیات، مشکل ما را حل نمیکند یا دانستن کلیات اقتصادی هم مشکل تصمیم گیران را حل نمیکند. آنچه باید گفته بشود پیامهایی باشد که از این پیامها جهت در بیاید و از درون جهت، امید در بیاید. از درون این امید، انگیزه در بیاید. انگیزه آنقدر باشد که من را به پای صندوقهای رای بیاورد.
سوال: الان فکر میکنید گروههای سیاسی این را برای ارائه در میدان رقابت دارند؟
محجوب: وقتی مجلس ما فرمانش نپیچید طرف این که انتخابات را حزبی کند، یعنی برداشت آنها این بود که این سطح نیست، ما میگوییم نباشد، باید فراهم بیاید، اصلاً بودن شرط نیست، ایشان هم نگفته که هست، گفته فراهم بیاورید و ما الان سر فراهم آوردن بحث داریم میگوییم کاری بکنید که این شرایط فراهم بیاید همه بیایند گفتگو کنند و بعد بشود عیاربندی کرد مردم هم بتوانند مشوق پیدا کنند، مشوق انتخابات این نیست که ما بگوییم برو پای صندوق، مشوق انتخابات این است که در او چنان شوری ایجاد شود که بگوید رفتم به این گروه رای دادم مسائلم حل میشود و در این شرایط این خیلی حرف بزرگی است که باید زده شود کار بزرگی میخواهد، افراد بزرگی میخواهد باید مراکز پژوهشی ما مثل مرکز پژوهشهای خود مجلس اعلام آمادگی کند به این افراد مشورت بدهد، به جریانات مشورت بدهد، نظر کارشناسی بدهد همه به آنها کمک کنند روزنامهها، جراید، مطبوعات و سایتها.
سوال: الان در دی ماه هستیم، اسفند ماه هم انتخابات برگزار میشود، به نظر میرسد که این اتفاق از نگاه شما و جریان سیاسی بیفتد؟
محجوب: چرا نمیتواند بیفتد؟ ولی اگر ما بنشینیم و تحرک نداشته باشیم قطعاً این اتفاق نمیافتد ما باید ببینیم هدف ما چیست، اگر آمدیم خودمان را مطرح کنیم، خودمان را انتخاب کنیم، حتماً همین که شما میگویید اتفاق میافتد، اگر آمدیم مشکلی را از مردم حل کنیم و میتواند رگهای گردن ما سرخ بشود مطمئن باشید مردم هم سرخ میشوند، مشروط بر این که چیزهایی را از ما بشنوند و از آن مهمتر چیزهایی را بعداً ببینند، من نمیگویم نماینده مجلس میتواند من در دورههای متعدد مجلس بودم میدانم قدرت و اندازه نماینده چقدر است؟ انتظار بیش از اندازه ندارم، ولی مجموع مجلس تصمیم است، مجموع مجلس اینطور است تازه خبرگان هم است و فقط مجلس نیست.
سوال: آقای گنجی فکر میکنید چقدر اخلاق در رقابت واقعی، رقابت در انتخابات مهم باشد؟ الان آقای محجوب نکتهای گفتند که آن چیزی که میگویند با آن چیزی که عمل میکنند و تصمیمسازی میکنند حداقل برای مردم و برای خدمت به مردم باشد. در دورههای مختلف مجلس دیدیم که گهگاه آن چیزی که گفتند با آن چیزی که عمل شد متفاوت بود حالا در برخی از موارد، فکر میکنید چقدر مهم است آن نمایندهای که از یک جریان سیاسی یا به صورت فردی میآید چیزی را میگوید و بعد چیز دیگری را عمل میکند میتواند معیار خوبی برای ورود به مجلس باشد؟
گنجی: در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت در نظام دینی موهبت الهی است به شرط اینکه شما از اختیارات بیشتری که برخوردار می شوی بتوانی خدمتی بکنی، این اساس است، یعنی مسئولیت توفیقی است برای اینکه شما بتوانی خدمت کنی، ما تقریباً از مجلس پنجم به این طرف هم پول وارد انتخابات ما شد و هم متأسفانه بانکهای خصوصی در انتخابات تاثیرگذار بودند و هم هزینه انتخابات یک جوری به فرهنگ تبدیل شد، پول خرج کردن و وقتی شما در انتخابات میلیاردی خرج کردی حالا رو کم کنی یا به هر حال منافعی را دنبال میکنی، طبیعتاً وقتی وارد مجلس میشوی باید دنبال رفع آن شرمندگیها و منّتهایی باشی که در آستانه ورود به مجلس دیگران آمدند به شما کمک کردند و حالا باید آنها را جبران کنی، ذهن درگیر جبران آن است، ذهن درگیر خدمت به مردم نیست.
سوال: یعنی از مجلس پنجم به این طرف ما بیشتر شاهد این موضوع بودیم؟
گنجی: بله قبل از آن نبود، وقتی که اینجوری شد طرف درگیر آن مسئله است که آن را بتواند به هر طریقی جبران کند، با لابی، من یک مورد خاصی دیدم آقایی دورههای قبل مسئولیتی داشت میخواست استعفا بدهد برود نماینده مجلس بشود، در شهرستانش هم رای خوبی داشت من کنار ایشان ایستاده بودم که به او گفتند مسئول این سازمان با استعفای شما موافقت نکرده که بروی نامزد بشوی، همان جا به سجده رفت و گفت تکلیف از من ساقط است. ما نماینده اینجوری میخواهیم که وقتی این امکان برایش فراهم نمیشود ناراحت نشود، بگوید ما تکلیفی داشتیم که انجام بدهیم نشد؛ بنابراین حقیقت داستان این است که ما برای این موضوع یعنی الان انتخابات را نباید بیاوریم در آن ترازی که بنده انتخاب میشوم یا آقای محجوب، این یکی از نتایج انتخابات است. یکی از مشکلات فرهنگ سازی سیاسی در جامعه ما این است که معنای متنوع انتخابات که بیشتر مد نظر رهبری هم آنها است اینها همه را ما رها کردیم هم میبینیم زید امر اصلاح طلب است یا اصولگرا است.
سوال: اصلاً انتخابات فقط اصلاح طلب و اصولگرا است یا نه؟
گنجی: نه میگویم حالا نحلهها رو اسم میآورم کدامها رای میآورند کنجکاویها در این زمینه هست مستقلها رای میآورند اینها رای میآورند اینها ظرفیتشان چیست ببینید اولین معنای انتخابات که در نگاه مقام معظم رهبری است و همیشه هم آمده این است که انتخابات برای کشور امنیت آور است انتخابات نزدیکی و دوری دشمن را تنظیم میکند یعنی میزان مشارکت مردم دشمن را تنظیم میکند که تا کجا جلو بیاید اگر مشارکت پایین باشد حتماً این اتفاق میافتد که بیاید پایین و این را جاهای دیگر هم گفته، اما انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۲ مشارکت مردم خیلی پایین بود ۵۱ درصد ۱۵ میلیون بعد ۴ سال بعدش این مشارکت رسید به ۲۸ میلیون ۷۶ مقام معظم رهبری فرمودند که این حماسه بزرگ یک تهدید بزرگ نظامی را از کشور دور کرده .بنابراین ببینید دشمن را انتخابات تنظیم میکند میزان مشارکت مردم بعد تنظیم دشمن است و این انتخابات در واقع معنا بخشی به نظام مستقر است نسبت مردم و حاکمیت را تعریف میکند در انتخابات حالا هم جهتگیری هم کیفیتش و هم کمیتش مهم تر از این سطحی است که حالا کی انتخاب میشود . من فکر میکنم که بیتجربگی مردم ما در نظام سیاسی جمهوری و کم تجربگی نظام جمهوری اسلامی هر چقدر میآییم جلوتر این فضا به بلوغ میرسد و پختهتر میشود مردم دیگر کم کم میدانند که اینکه میآید شعار میدهد چقدر واقعی است چقدر مثلاً دارد خالی میبندد به خاطر اینکه رای بیاورد.
سوال: مثال برایمان میزنید آقای گنجی چیزی در ذهنتان دارید از مثالهایی که در دورههای مختلف بود مثلاً یک فرد یا یک گروه نمیخواهیم اسم جریان خاصی را حالا اگر خواستید بگویید که حرف زدند، ولی تحقق پیدا نکرد و با همان راه پیدا کردند؟
گنجی: بله ببینید حالا، چون نماینده همانطور که جناب آقای محجوب گفتند به تنهایی که نمیتواند برود آن چیزی را که قول میدهد عمل کند باید جمع را باید با خودش همراهی کند در مجلس به تنهایی که واقعاً اگر هم بخواهد نمیتواند به تنهایی کاری کند، اما ببینید ما ملاحظهای داریم که همین جا من خواهش میکنم از کسانی که نامزد مجلس هستند.
سوال: پس یک طرفش میشود پرهیز از آنچه نمیتوانند انجام بدهند؟
گنجی: بله ببینید ما شرایط خاصی داریم نامزدی که میآید الان شعار میدهد فرقی نمیکند حتی ریاست جمهوری ما یک متغیرهایی داریم که در شرایط خاص الان در کشورمان حاکم است ما زیر ۱۸۰۰ تحریم داریم کشور را اداره میکنیم خوب یک نماینده اگر اینها را نداند بیاید یک فضای گل و بلبلی ترسیم کند و حتی یک رئیس جمهور ،بعد اصلاً بخواهد، ولی نتواند و ببیند اینجا که دست دشمن است دست تو که نیست که بخواهی این کار را بکنی بنابراین مبتنی بر واقعیات کشور باید مطالب باورپذیر آورد و من فکر میکنم مردم ما به این جا رسیدهاند که فرق آن حرف باورپذیر و حرف غیر واقعی را به بلوغی رسیدهاند که میتوانند تشخیص بدهند.
سوال : آقای محجوب رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که میدان باز باشد میدان باز است برای ورود احزاب گرایشهای سیاسی مختلف؟
محجوب: ببینید ما الان در مقطعی هستیم که، چون جریانات جناحی، جریانات حزبی ما حتی افراد ما در موضع قوت نیستند همه باید همدیگر را اولاً تقویت کنیم مسیرمان تقویت همدیگر باشد حالا با همه ضعفهایی که میشود گفت و وجود دارد واقعاً دوستان در عرصه اقتصادی سفره کارگر را ببینیم دستمزدش را ببینیم اضافات ما به دستمزدش را ببینیم مبلغ ناچیزی به آن افزودهایم تورم به این بزرگی اگر بخواهیم از این حرفها بزنیم حرف زیاد است. هیچ کدام هم به کسی حمله نمیکنیم، چون واقعاً اعتقاد نداریم به کسی حمله کنیم، ولی انتظار داریم که همه مردم را هدف بگیرند هر که مردم را هدف گرفت حالا این میگوید من از این راه مردم را به این اندازه میرسانم که تورم اذیتشان نکند از این راه میکوشم دستمزد و حقوقشان را افزایش بدهم بازنشسته را همسان سازی اش را به یک چالش نکشیم که یکی بودجه را رد کند برای اینکه بگوید که من به فکر تو هستم اینها آخرهم ناچیزی ممکن است گیرشان بیاید اینها نکاتی است که ما اگر به زندگی مردم بچسبیم و او را هدف قرار بدهیم یعنی مشی اقتصادیمان مشی سیاسیمان را در این مسیر بیندازیم مسیر باز خواهد بود میدان باز است، ولی قاعدتاً اینجا خیلیها دنبال این میدانها نیستند از اول جملهام هم حرفم این است بیایید میدان را به سمت فقرا ببریم چرا ما دوست داری از فقرا را اساس قرار ندهیم.
سوال: چه کسانی دنبال این میدان نیستند آقای محجوب که الان اشاره میکنید؟
محجوب: بیشتر کسانی که واقعاً میآیند در میدان رقابت، چون هم آن گفتهها بدون تعهد است یا کم تعهد است و یا گفتهها پرتعهد است بعد همانطور که ایشان هم گفتند و من هم اولش عرض کردم اینکه کار یک فرد نیست که جریان و جناح باید بیاد این را رهبری درست اشاره کردهاند بنابراین امروز که میشود پانزدهم پیشران هر کاندیداتوری مجلس جناحها و جریانهایی هستند که بتوانند حرف بزنند نامزد که نمیتواند حرف بزند نامزد باید بگذارد در ایام تبلیغات رسمی در مطبوعات در رسانهها حالا در جلسه خصوصی ممکن است حرف بزند رهبری حتی این را هم اساس گرفتند در بیاناتشان گفتند که حتی از محافل هم نگذرید در خانهها هم بگویید این را در همه جامعه توصیه کردند یعنی این نشان میدهد که جناحهای ما و جریانات ما ضعیف هستند یعنی حزب به اعتقاد من مدرسه سیاسی است حزب تعطیل باشد حزب کارکرد خوب نداشته باشد تعلیمات سیاسی وجود ندارد تعلیمات سیاسی وجود نداشته باشد مشارکت در آن معنی پیدا نمیکند به این خاطر دعوت جناحها است دعوت نگاهها است دعوت افراد است دعوت آحاد است ما هم در حقیقت اینقدر حرفها خوب و کامل زده شده که نیازی به تکرار این مطالب نیست همان چیزی که شما پخش فرمودید تکرار همین حرفها یعنی اصل و فرع و اول و آخر مطالب را گفتن است اینجا نه میدان که من از کسی چیزی بگویم این حرفها واقعیترین حرفهایی است که در این شرایط کاربرد دارد و باید گفته شود.
سوال: یک نکته الان آقای محجوب میگویند احزاب ما ضعیف هستند ما یک میدان رقابت میخواهیم یک فضای رقابتی یک حضور حداکثری یک حضور پرشور برای این احزاب و این تفکر میتوانند ورود پیدا کنند به یک مسابقهای که خودشان را ارائه بدند برای اینکه مردم انتخابشان کنند؟
گنجی: ببینید درست میفرمایند آقای محجوب در کشور ما تحزب ضعیف است.
سوال: میخواهم ببینم کجا اصلاح شود کجا قدرتمند شود در این فرصت باقیمانده؟
گنجی: ببینید تحزب ضعیف است و همیشه هم همینطور بوده پوست اندازی معمولاً نمیکند شبکه سراسری تربیتی در کشور دارد، ولی بالاخره در کشور ما آرایش انتخاباتی میشود جناح ما آرایش حزبی نداریم برخی طیفهای داخلی جریان میآیند به هم میپیوندند میشود جناح البته در جریان اصلاح طلبی بعضی وقتها فاصله طیفها خیلی زیاد است مثلاً یکی مثل آقای محجوب اینجا نشسته علیه اشرافیگری صحبت میکند این برای ما افتخار است برای کارگران ما افتخار است، ولی در همین جریان ممکن است طیفی باشد که مثلاً می آید از وزرای میلیاردی به کار میگیرد وزیری که میآید در تلویزیون میگوید که ما پورشه سوار میشویم و خیلی ابایی ندارد با خانواده پورشه سوار میشویم بنابراین به نظر من در خود جناح هم ممکن است یک وقتهایی طیفها با هم همگون نمیشوند، ولی باید ببینیم اکثریت قالب جریان چیست ما انتخاباتمان جریانی است یعنی جناحی است حزبی نیست، چون حزب به تنهایی نمیتواند بار را بکشد بنابراین میپیوندند به هم در موسم انتخابات به هم میپیوندند بعد از انتخابات دوباره احزاب میروند در همان دوران تعطیلیشان در دوران زمستانیشان به سر میبرند، اما احزاب، چون عمدتاً رسانه هم یک جورایی دارند پایگاه خبری دارند چه روزنامه چه مجازی چه سایبر خب طبیعی است که در دورانی که الان ما وارد تبلیغات رسمی نشدهایم، چون شورای نگهبان که چهاردهم اعلام نتیجه میکند دوباره ۳۰ روز وقت دارد برای اعتراضات یعنی ما الان مثلاً شاید حدود ۴۰ روز دیگر داریم تا آخر کار در این ۴۰ روز بله این تریبونهای احزاب است که میتواند میدان داری کند در واقع میتواند برنامههای جریان را بیاورد ارائه بدهد منتها شما ببینید ما سه نوع رقابت داریم. بدون تعارف ما نوعی رقابت داریم که در آن واقعاً عدهای هستند که نیتهایشان خالص است برای مردم. یک عدهای داریم نیّتشان قدرت است کلاً ببینید در نظام دینی کسی که لابی میکند برای ورود به قدرت و مسئولیت خیلی خطرناک است خودش لابی میکند میافتد دنبالش این را میبیند و آن را میبیند به نظر من اینطور آدمها را حالا قانون ما که این اجازه را نمیدهد خصوصاً اینجا که انتخاب مردم است، ولی کلاً کسی که دنبال یک مسئولیتی میافتد همان اهداف خودش را دنبال میکند که در ذهنش است. بخشی هم داریم الان ما در کشورمان که حالا اینها عمدتاً ثبت نام هم نکردهاند فکر میکنم اینطور که من شنیدم ثبت نام نکردهاند اینها با نظام رقابت میکنند یعنی شما الان نگاه کنید با کشورهایی که تمرین دموکراسی زیاد دارند خصوصاً در غرب نگاه کنید احزاب یا جریانات سیاسی سر چی رقابت میکنند تامین اجتماعی، بیمه بیکاری، سن بازنشستگی، مهاجران خارجی کلاً سر این چیزها است بعد ما میایم اینجا رقابت ما سر چیست یک وقت میبینید طرف سر خود جمهوری اسلامی دارد رقابت میکند و اصلاً دارد با اساس نظام درگیر میشود یه پایش را گذاشته بیرون یک پایش را گذاشته داخل دارد رقابت میکند شعار که میدهد احساس میکنید که این اصلاً ایران اینترنشنال دارد شعار میدهد واقعاً اینطور داریم بنابراین ما این سه دسته را داریم به نظر من آنهایی را که واقعاً میخواهند خدمت بکنند مردم باید بشناسند. در حوزه انتخابیه همین مجلس قبلی دو نفر با هم دوست بودند نامزد شده بودند من هم دوتاشان را میشناختم یکیشان رای آورد بعد یک آقایی که صاحب تحلیل است گفت میدانی که چرا این رای آورد آن رای نیاورد، چون ایشان که رای آورد یک آدمی بود که هیچی از دنیا نداشت مردم این را میدانستند که دنبال چیزی برای خودش نیست و مردم بهش رای دادند، ولی آن یکی این اموال و امکانات را دارد مردم فهمیدند که میخواهد اینها را افزایش بدهد و بنابراین به این رای دادند. مردم ما این را تشخیص میدهند.
سوال: آقای محجوب آن چیزی که باید رقابت شود بر سرش یعنی مولفههای خاص و انتظارات از مجلس آینده چیست؟
محجوب: البته آن چیزی که فرمودند رقابت همه جانبه است، اما آن چیزی که نظر من است من تصور میکنم راه حل خیلی مهم است رقابتها باید جنبه راه حل داشته باشد و هجوم به همدیگر باید متوقف بشود منظورم هجوم جناحی است و الا رقبا در حوزه رقابت میکنند نمیشود همه چی را سوال یعنی مثل آقای گنجی اعتقاد دارید که برنامه بدهند در حوزه اقتصادی در حوزه فرهنگی محجوب بیشتر از برنامه یعنی الان ببینید من ناچارم مثال بزنم ما سال ۵۸ و ۵۹ وضعی بدتر از این داشتیم در خیابان سنگر بود تیراندازی بود یک شهید بهشتی بود که همه چنان جنب و جوشی درست کرد که هیچ کسی نبود که نرود پای صندوق پس بنابراین میشود اگر ما بگوییم نمیشود یا شدنی نیست شهید بهشتی را برای چی به عنوان معلم درس میگیریم یا چهرههای بسیاری که آن روز بودند پس کسانی که دوستدار انقلاب هستند مسیرشان باید این باشد دوستدار کشور هستند مسیرشان باید این باشد حتی دوستدار دیگر هم هستند باید رهبری جمله گفتند گفتند از راه انتخابات همه چیز تکلیفش مشخص میشود یعنی هیچ راهی جز انتخابات وجود ندارد بنابراین ما حرفمان این است که میدان باید برای رقابت باز گذاشته شود، ولی شناخت مردم و شناخت ما شناخت جریانات شناخته است باید به کمک جامعه بیاید اجازه ندهد خط اشرافیت خط ثروتمندان خط کسانی که به مال مردم نظر دارند فساد کردهاند و یا میخواهند فساد کنند آن خط برنده شود.
چاپ خبر