کد مطلب: ۳۵۲۷۵۸ | تاريخ: ۱۴۰۲/۱۱/۲ | ساعت: ۲۰ : ۱۴
به گزارش جهانی پرس، از سال ٢٠٠٠ سازمان ملل یکی از مولفههای توسعه را بحث نشاط میداند و به همین دلیل مجموعه ما یک مجموعه تفریحی- ورزشی است. در بازدیدی که رهبر معظم انقلاب در سال ٧٧ از پیست توچال داشتند، عنوان کردند که مجموعه توچال نعمت الهی است و توصیه کردند تا مردم از این نعمت استفاده کنند. ما با توجه به این موضوع نشستها و برنامههایی برای ارتقای نشاط عمومی داشتیم تا مسئولیت خود را در این حوزه انجام دهیم.
وی افزود: گردشگری ورزشی بسیار اهمیت دارد و کشورها تلاش میکنند از این بازار عقب نمانند و ما هم باید تدارک ببینیم و برنامه داشته باشیم. پتانسیل بالایی در این زمینه داریم ولی متاسفانه برنامه و راهبردهای خوبی نداریم و حتما باید دولتها تلاش کنند و ما هم در این زمینه فعال هستیم. این درحالی است که در گذشته میزبان گردشگران روسی و کشورهای دیگر بودیم.
مدیرعامل مجموعه ورزشی توچال گفت: باید فرصتها، تهدیدها، نقاط قوت و ضعف در نظر گرفته شود. چندین مسابقه بینالمللی در توچال با همکاری فدراسیون اسکی و کوهنوردی برگزار و تلاش کردیم سرانه ورزشی کشور را ارتقا دهیم. زمانی که کار را شروع کردیم ۲ زمین تنیس داشتیم و درحال حاضر ۷ زمین تنیس در اختیار داریم. ضمن اینکه پیست توچال هم مورد علاقه بسیاری از کوهنوردان است و امیدوارم بتوانیم در گردشگری ورزشی و نشاط اجتماعی آن چیزی که در توانمان هست را به اجرا درآوریم.
وی ادامه داد: دو سال قبل خبرنگاری از آناتولی ترکیه گفت پیست اسکی توچال نماد شکست تحریمهای آمریکا علیه ایران است و شاید مصاحبه حامد حدادی را دیده باشید که به او گفتند؛ کت و شلوار میپوشید خوشحالید! در واقع تصور آنها این است که ما در ایران امکانات نداریم ولی وقتی بتوانیم به خوبی اخبار خوب را منعکس کنیم، جلوی این شایعات گرفته خواهد شد.
امداد گفت: پیست توچال ٢٧ بهمن میزبان جام جهانی پارااسکی با حضور ۵٠ کشور است. در توچال تامین آب شرب و آبیاری درختان توسط مجموعه انجام میشود و ما مکرر با قطعی برق مواجه هستیم و به همین دلیل خودمان برق مجموعه را تامین میکنیم و از ایستگاه اول تا هفتم آب سرد و گرم داریم. خطوط تلکابین مشکل جدی داشت و تحریم بودیم. اما کابینهای ما مجهز به مانیتور خواهند شد. بخشی از قطعات را در داخل تولید کردیم و در حال حاضر همه ایستگاههای ما بازسازی شده است. حال آنکه قبلا ایستگاهها شبیه حلبیآباد و باعث شرمندگی بود.
وی ادامه داد: در حوزه مکانیک اتفاقات جدی رخ داده و قطعات مهم تعویض شده است. در حوزه الکترونیک هم بهرهبرداریهای لازم انجام شد و امروز ٥٠ کابین در مدار بهرهبرداری است و وعده داده بودیم که اسفند ماه گذشته این امر رخ دهد اما به دلیل تستهای پیچیده در مدار کابینها و طراحی آن، بهرهبرداری به تعویق افتاد. هر یک عدد کابین اروپایی حدودا ٢ میلیارد و ٢٠٠ میلیون تومان تمام میشد و ما با قیمت مناسبتر کابین را بومی و تولید کردیم. قول دادند هر ماه ١٠ کابین به مجموعه اضافه کنند. در پیست اسکی نیز در سال ۱۴٠٠ یک دستگاه تله اسکی ساختیم و در سال ١۴٠۱ یک تله اسکی دیگر اضافه شد. هتل هم بعد از دهه ٨٠ ساخته شده و یکی ازمرتفعترین هتلهای جهان است.
امداد یادآور شد: در مجموعه توچال خدمات نسبتا ارزان قیمتی ارائه شده است. قیمت بلیت را متناسب افزایش دادیم تا عموم مردم بتوانند استفاده کنند. بلیت سه نرخی است و شنبهها ارزانتر است. نرخ تله اسکی هم ٣٠٠ هزار تومان است. کسی که بخواهد ست کامل اسکی را تهیه کند باید ۶٠٠ هزار تومان پرداخت کند و با ۴ میلیون تومان میتواند ۴ جلسه آموزش هم ببیند. عمر لوازم اسکی به خاطر کیفیت و جنسی که دارد بسیار بالاست.
وی ادامه داد: مالیات زیادی پرداخت میکنیم. در طول سال حدود ۴ میلیون مراجعهکننده به مجموعه داریم و از تلکابین یک میلیون نفر استفاده میکنند. میزان درآمد مجموعه بستگی به فصل پرکار و کم کار دارد و در ماه ١٠ میلیارد تومان درآمد داریم ولی محدودیتهایی برای زمان کار کردن تلکابین داریم.
مدیر مجموعه ورزشی توچال عنوان کرد: یک پیست اسکی میتواند با امکانات لازم از فدراسیون جهانی امتیاز بینالمللی بودن را بگیرد و ما هم امکانات پزشکی خوبی داریم و میتوانیم احیای کامل را انجام دهیم.
قرار بود جام جهانی پارااسکی اسفند سال گذشته برگزار شود ولی با تصمیم کمیته ملی المپیک این مسابقات اواخر بهمن برگزار میشود. هتلهای موجود در سطح شهر میزبان ٥٠ کشور هستند و تنها هتل توچال میزبان اسکیبازان نیست.
بهرام ساوه شمشکی روز دوشنبه در مراسم افتتاح پیست بینالمللی توچال اظهار کرد: بیش از سه دهه در جامعه اسکی فعالیت دارم و بیش از ۲هزار مربی را آموزش دادم. در توچال زیرساختهای ما بسیار قدیمی و برای قبل از انقلاب اسلامی است؛ حتی پیست اسکی دربندسر. بعد از انقلاب تمام سیستمها بازسازی شد و امروز بعد از ۴٠ و اندی سال تلاش مدیران، همه سیستمهای پیست از ایستگاه یکم تا هفتم تغییر کردند و ظرفیت مسافران چند برابر شده است. پیست اسکی توچال ٢٠ سال جوان شده و تا ١۵ سال دیگر مشکلی نداریم.
وی یادآور شد: ظرفیت پیست افزایش یافته چرا که در سه سال گذشته این ظرفیت را نداشتیم ولی امروز اتفاق خوبی افتاد و وظیفه داشتم بهعنوان متولی این رشته تشکر ویژهای از مدیر مجموعه بینالمللی توچال داشته باشم.
ساوهشمشکی ادامه داد: کاملا در پیست توچال هماهنگی لازم داریم. هیچ ورزشکار ما پشت درب توچال نمانده و همگی بهراحتی در پیست تمرین میکنند. تیم ملی ما در ساعت تعیین شده صبح اول وقت در پیست حضور مییابد و اگر مشکلات فنی در پیست وجود داشته باشد همه اعضای تیم به مدیریت توچال کمک میکنند. دو سال پیش بهترین انتخابی تیم ملی را داشتیم که با نظم کامل برگزار شد.
وی تصریح کرد: زمانی که در پیستهای اسکی مسابقه برگزار میشود، هر مسابقه باید در تقویم جهانی ثبت و نماینده فدراسیون جهانی باید در جریان باشد. فدراسیون جهانی هزینههای کارشناسان جهانی را پرداخت میکند و چون مسابقات اسکی در توچال برگزار میشود و در تقویم فدراسیون جهانی ثبت میشود، این پیست عنوان بینالمللی به خود میگیرد.
نایب رئیس فدراسیون اسکی عنوان کرد: بیبرفی دغدغه همه پیستهای اسکی است. با وجود برف کمی که آمد با درایت مدیر توچال توانستیم با کمک ماشینهای برف روب پیست را آماده و دوره آموزش مبتدی را برگزار کنیم. این امری بدیهی است و همه جای دنیا همین کار را میکنند.
وی با اشاره به مصدومیت در ورزش اسکی گفت: اسکی آسیب دارد و قهرمان المپیک هم فلج میشود. امین حیایی نیز از این موضوع مستثنی نیست. گلزار هم سالهاست در این پیست اسکی میکند و طبیعی است که هنرمندان به پیست بیایند.
وی ادامه داد: ظرفیت پیست توچال این نبود و در چند سال پیش تنها ١٠٠ تلکابین وجود داشت ولی در حال حاضر این میزان به ١۵٠ تلکابین رسیده است. مسابقات ما بعد از عید در پیست توچال برگزار میشود. در دی و بهمن کمتر مسابقه برگزار میکنیم زیرا برف نرم است ولی اسفند و فروردین که برف سفت است، بهترین زمان برای برگزاری مسابقات است. امسال میزبانی مسابقات بینالمللی آلپاین اسنوبرد و پارااسکی را در پیش داریم و با وجود کم برفی، داخل پیست امنیت کامل دارد ولی اگر باد در توچال نبود، دو متر برف داشتیم.