کد مطلب: ۳۵۳۳۷۲ | تاريخ: ۱۴۰۲/۱۱/۲۰ | ساعت: ۱۵ : ۲
به گزارش جهانی پرس از روابط عمومی رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان ، آئین افتتاحیه این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری ساعاتی پیش در سالن اجتماعات مسجد کبود با حضور جمع کثیری از هنرمندان، نخبگان، دانشجویان، ایرانیان مقیم و اعضای سفارت ایران در ارمنستان آغاز و سپس کلیپی از ظرفیتهای فرهنگی، هنری و گردشگری استان همدان به نمایش گذاشته شد.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران درارمنستان ، درباره اهمیت برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و تاثیر آن بر توسعه روابط بین دو کشور، گفت: شناخت ظرفیتهای استانهای مختلف ایران و معرفی این استانها به مردم ارمنستان همچنین ایجاد تعامل و توسعه روابط و مناسبات فرهنگی و هنری و نیز تبادل تجارب بین هنرمندان ایران و ارمنستان از برنامههای این رایزنی است.
محمد اسدی موحد افزود: برگزاری چنین رویدادهایی باعث شناخت مردم دو کشور از یکدیگر میشود و همچنین موجب ایجاد فرصت برای هنرمندان در زمینه شناخت بیشتر و بهتر از هنر یکدیگر است.
رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان همچنین با اشاره به اینکه از ویژگیهای این رویداد حضور هنرمندان در رشتههای مختلف صنایع دستی همدان از جمله فرش و گلیم، چوب و مرواربافی و محصولات غذایی مختلف است، گفت: این امر میتواند گام موثری برای تبادل تجارب بین هنرمندان دو کشور باشد.
درادامه این مراسم سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان به اهمیت فرهنگ و تاثیر آن بهعنوان دیپلماسی نرم برای ایجاد روابط مناسب و الفت بین دو کشور اشاره کرد و گفت: ایران از نظر فرهنگ در جایگاه ویژهای قرار دارد و فاتح قلههای فرهنگی است.
سبحانی همچنین از استان همدان و مسوولان این استان از جمله مسوولان ادارهکل میراث فرهنگی و هنرمندان حاضر در این رویداد قدردانی کرد و افزود: این رویداد موجب معرفی بخشی از تاریخ، هنر و تمدن ایران است.
درادامه خلجی معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی استان همدان در سخنانی به ظرفیتهای استان همدان اشاره کرد و افزود: چند عنوان جهانی از جمله لالجین شهر جهانی سفال و سرامیک، ملایر شهر جهانی مبل منبت و همچنین سیر، انگور و گردوی جهانی متعلق به همدان است.
وی همچنین از علاقهمندان به ایران بهویژه دوستداران هنر و تمدن دعوت کرد با سفر به همدان بیشتر با تاریخ و تمدن ایران بهویژه همدان آشنا شوند.
دربخش دیگری از این مراسم معاون وزیر فرهنگ، علوم، آموزش و ورزش ارمنستان بود که ضمن تشکر از برگزاری این رویداد از معرفی ظرفیتهای همدان در این رویداد ابراز خرسندی کرد و گفت: چنین رویدادی سبب میشود جوانان دو کشور با فرهنگ و تمدن و زبان یکدیگر بیشتر آشنا شوند.
دانیل دانیالیان همچنین از حضور هنرمندان موسیقی و نقالی نیز قدردانی کرد و افزود: اگرچه اجرای هنرمندان به زبان فارسی بود اما حس هنری آن کاملا قابل انتقال بود بهویژه برقراری ارتباط روحی با اجرای نقال کاملا امکانپذیر بود.
این مقام فرهنگی ارمنستان همچنین ابراز امیدواری کرد که بتواند به همدان سفر کند و با جاذبههای فرهنگی همدان آشنا شود.
یکی از برنامههای قابل توجه در این رویداد اجرای گروه سرود دانشآموزان ارمنی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بود که مورد استقبال حضار قرار گرفت و آخرین برنامه اجرای گروه موسیقی آیین بود که با اجرای موسیقی سنتی و اصیل ایرانی فضای فرهنگی و هنری منحصربهفردی را ایجاد کرد.
جمعی از هنرمندان ایرانی از استان همدان به مدت یک هفته با نمایش آثار فرهنگی و هنری و صنایع دستی کشورمان میزبان مردم ارمنستان خواهند بود.
برنامه های مختلف از جمله اجرای موسیقی و آموزش و نحوه تولید آثار به مخاطبان و بازدیدکنندگان از جمله برنامه های جانبی این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری است.
به مناسبت ۴۵ مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به منظور معرفی موسیقی اصیل ایرانی اجرای نقالی و گروه موسیقی آیین در سالن کتابخانه ملی و دانشگاه هنر و موسیقی ارمنستان با شکوه خاصی برگزار گردید
صبح روز پنجشنبه ۱۹ بهمن ماه در ادامه برنامههای هفته فرهنگی همدان در ارمنستان، با همراهی آقای اسدی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و آقای خلجی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی همدان، نقالی با اجرای آقای کاوسی و موسیقی سنتی با اجرای گروه آیین در سالن کتابخانه ملی ارائه شد که با استقبال گسترده مخاطبان و حضار روبهرو گردید.
حاضران در این اجرا فرهیختگان و جمعی از دانشجویان و دانشآموزان ایروان بودند که هر دو اجرا از سوی آنان مورد استقبال قرار گرفت.
پس از اجرای هنرمندان همدان در کتابخانه ملی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، به ارائه سخنانی درباره هفته فرهنگی همدان در ارمنستان و نکاتی درباره اجرای هنرمندان پرداخت.
همچنین دانشگاه هنر و موسیقی ایروان دیگر مقصد نقال و گروه موسیقی آیین بود.
در این دانشگاه نیز ابتدا حاضران با هنر نقالی به زبان ارمنی آشنا شدند و سپس هنرمند همدانی به نقالی و روایت داستانهایی از شاهنامه پرداخت و بینندگان را مسحور اجرای هنری خود کرد.
پس از آن گروه موسیقی آیین اجرا داشتند که یکی از اجراهای خود را به موسیقی فولکلور استان همدان اختصاص دادند و به زبان کردی به اجرایی شاد پرداختند که حاضران را به وجد آورد.
دانشجویان و استادان حاضر در این سالن از برگزاری هفته فرهنگی همدان در ایروان استقبال کردند و رضایت خود را از اجراهای هنرمندانه در این دانشگاه اعلام نمودند.
گفتنی است دانشآموزان مدارس ایروان نیز بخشی از حاضران اجرای هنرمندان همدان در دانشگاه هنر و موسیقی ارمنستان را تشکیل میدادند.