پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۵۳۴۷۴  |  تاريخ: ۱۴۰۲/۱۱/۲۴  |  ساعت: ۱۱ : ۲۸


شنفتن رادیویی که 21 ساله شد

21 سال پیش بود که رادیو سلامت مهمان خانه ها شد و ماند برای همیشه و شد عضوی از خانواده های ایرانی. این رسانه که به صدای دانش، نشاط و سلامت در میان شنوندگان شهره است، بیش از دو دهه است که هم نفس و همراه بوده با مخاطبانش، چه چشم ها که شب ها پای رادیو به خواب نرفته اند و چه گوش ها که همجوار و همنشین اش نبوده اند در طول روز و در موسم کار روزانه.

به گزارش جهانی پرس، گوشه نشین دیروز تاقچه ها، حالا در فضای مجازی اپلیکیشن دارد و روی تلویزیون هم قابل رویت است. به مناسبت سالگرد رادیو سلامت پای صحبت های مدیر شبکه و دیگر مدیران این شبکه نشستیم که در ذیل می خوانید.

دکتر نهضت باهنر، مدیر رادیو سلامت درباره نقش رادیو سلامت و ضرورت آن در زندگی مردم می گوید: رادیو سلامت به عنوان یک رسانه تخصصی در حوزه سلامت نقش کلیدی و چند وجهی در ارتقای سلامت جامعه ایفا می کند. ارائه اطلاعات دقیق و به روز در زمینه های مختلف سلامت از جمله سلامت جسم، بهداشت روان، بیماری های مختلف و راه های پیشگیری از آنها بخشی از عملکرد این رسانه است. همچنین آموزش و ترویج سبک زندگی سالم شامل فعالیت فیزیکی منظم، تغذیه سالم، خواب کافی و مدیریت استرس از سویی و تغییر رفتارهای نا سالم از سوی دیگر به ارتقای کیفیت زندگی افراد کمک می کند و در نهایت این آموزش ها به تصمیمات بهتر و آگاهانه افراد جامعه درخصوص سلامت خود و اعضای خانواده شان می انجامد.
ارتقای سلامت
وی ادامه می دهد: ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های مختلف سلامت جسم و سلامت روان در یاری رساندن به افراد برای مقابله با مشکلات تو چالش های مربوط به سلامت از دیگر زمینه های کاری رادیو سلامت است.این شبکه تخصصی حوزه سلامت با اطلاع رسانی موثر و اثر بخش و ایجاد حساسیت مطلوب و جلب توجه مسئولان به مشکلات حوزه سلامت و ترویج فرهنگ مطالبه گری در کنار مردم عاملی اثر گذار در ارتقاء کیفیت سلامت جامعه است.
دکتر باهنر می افزاید: رادیو سلامت به عنوان یک رسانه تخصصی سلامت محور نقش خود را در برهه های مختلف اجتماعی در ارتقاء سواد سلامت مردم نشان داده است و این جایگاه در زمان شیوع ویروس منحوس کرونا بیش از پیش نمایان شد، رادیو سلامت بدون آنکه مردم را بترساند با اطلاع رسانی صحیح و به موقع و استفاده از مرجعیت صحیح در اطلاع رسانی توانست در آن مقطع زمانی تاثیر گذاری خود را به خوبی نشان دهد.
مدیر رادیو سلامت درخصوص چشم انداز پیش رو در این شبکه تخصصی می گوید: رادیو سلامت با هدف ارتقای سلامت، آگاهی رسانی و امید بخشی با انعکاس دستاوردهای مهم حوزه سلامت در کشور، تمام قد در کنار مخاطبان فرهیخته و شنوندگان فهیم خود ایستاده است و قطعا به جهت پویایی، اثر بخشی، افزایش کیفیت این رسانه، تلاش ما و همکارانمان بی وقفه و مضاعف استمرار خواهد داشت.رسالت ما در رادیو سلامت، اثر بخش در ارتقای کیفیت زندگی مردم، توانمند سازی جامعه و حرکت به سوی داشتن یک جامعه متعالی و سلامت محور است. بنابراین با استفاده از حضور محققان و دانشمندان و افراد ذی صلاح در حوزه سلامت تمام توانمان را در رسیدن به این اهداف مهم بکار خواهیم گرفت. من سالگرد تاسیس این شبکه رادیویی را به مخاطبان شبکه و سپس همه همکاران که هر کدام به سهم خود و با تلاش بی وقفه به پویایی این رسانه کمک می کنند، تبریک عرض می کنم و امیدوارم با کمک چهار گروه برنامه ساز، بهداشت و تندرستی، سلامت روان و معنوی، سلامت اجتماعی و خانواده برنامه های مثمر ثمری را به مردم خوبمان هدیه دهیم.
دکتر رضا خواجه ای مدیریت گروه بهداشت و تندرستی را به عهده دارد. او با بیان اینکه از ابتدا کارکرد این گروه پرداخت به همه مباحث پزشکی و تغذیه بوده، ادامه می دهد: ما دراین گروه برنامه هایی در حوزه های پزشکی، معرفی بیماری ها، مباحث پیشگیری، روانشناسی تربیتی، اهدای عضو، چالش های حوزه سلامت، جوانی جمعیت، مادر و کودک، خواص مواد غذایی، کنترل وزن و ... داریم. همچنین رویدادهای سلامت در قالب اخبار پزشکی روزانه پخش می شود. در کنار این موارد دو مسابقه شاد با رویکرد تفریحی و سرگرمی هم پخش می کنیم. دو برنامه کمربندی داریم که صبح ها ساعت هشت، فراسو و ساعت 15 مجله پزشکی است. برنامه های تخصصی ویژه دانشجویان پزشکی و رزیدنت ها هم روانه آنتن می کنیم که مجریانش، پزشکان هستند.
شهرام زین العابدینی، مدیر گروه سلامت اجتماعی درباره فعالیت های این گروه توضیح می دهد: ما در این گروه برنامه هایی با محوریت نشاط اجتماعی، حرکت درمانی به واسطه ورزش، سواد رسانه، سیاست های افزایش جمعیت، پزشکی ورزشی، چالش های حوزه سلامت، مطالبات پزشکان در حوزه تخصصی شان، محیط زیست و تاثیر آن در سلامت اجتماعی، معرفی نخبگان عرصه سلامت، بررسی اعتیاد و...

در قالب برنامه های افق روشن، نفس دوم، نیم نگاه، مخاطب خاص، روی خط خبر، زاویه پنهان، زیست رو، با نخبگان، کافه خبر، گل یا پوچ، به زندگی سلام کن، زنگ ورزش  و... خواهیم پرداخت. همچنین دو برنامه انتخاباتی با نام انتخاب آینده و منتخب مردم داریم که موضوع آن سواد سیاسی، ویژگی های قانونگذار، تهیج مردم برای انتخابات، سیاست های کلی حوزه نظام سلامت و ... است.
انسیه سمیع پور که مسئولیت گروه خانواده را به عهده دارد، در این باره توضیح می دهد: با توجه به اهمیت نقش و جایگاه خانواده، ماموریت گروه خانواده در شبکه رادیویی سلامت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری درباره خانواده است که شامل ترغیب و تشویق جوانان به ازدواج، افزایش نرخ رشد جمعیت (فرزندآوری)، تحکیم بنیان خانواده (آموزش مهارتهای زندگی، همسرداری، فرزندپروری و ...) و آموزش مدیریت اقتصادی در خانواده، قناعت، مدیریت دخل و خرج و... است. از گروه خانواده برنامه هایی همچون «خونه زندگی»، «دیوار شیشه ای »، «سیبک و قصه های مادربزرگ»، «نغمه صحت » «مثبت ۱۲» درباره نوجوانان ، "کودک من " "نیمه دیگر من" و پشت پلک صبح پخش می شود.
امیدبخشی در برنامه ها
کامبیز نقاش مدیر گروه سلامت روان و معنوی رادیو سلامت با اشاره به فعالیت های این گروه می گوید: از اثر گذارترین موارد بر سلامت، اصلاح سبک زندگی و رسیدن به ارتقاء کیفیت زندگی است و در همین راستا ما در رادیو سلامت و در گروه سلامت روان و معنوی تلاش داریم تا با تمرکز بر امید بخشی، اطلاع رسانی صحیح و سودمند، توجه به معنویات به عنوان یک اصل ارزشمند در تعالی سلامت، یاری رسانی و مشاوره سلامت روان و در نتیجه ارتقاء کیفیت زندگی مخاطبانمان کمک کنیم و در این راه از دستاوردهای بهترین مرکز و مجامع علمی و تخصصی کشور بهره می گیریم.
محمد یوسفی مدیر فضای مجازی درباره فعالیت این بخش از رادیو سلامت بیان می کند: ما در رادیو سلامت سعی کرده ایم از ظرفیت های فضای مجازی به بهترین شکل استفاده کنیم. باشگاه سلامت یاران و سفیران سلامت را راه اندازی کرده ایم که بالای سی هزار نفر عضو فعال دارد. همچنین به واسطه رادیو نما، وب سایت و پیام رسان داخلی با مخاطبان در ارتباط هستیم و صدای آنها را از موج سلامت پخش می کنیم. همچنین در طول سال پویش های متنوع در حوزه سلامت برگزار می کنیم تا فضای مجازی پلی میان شبکه و مخاطبان باشد و تعامل و مشارکت مردم را همراه خود داشته باشیم.
افسانه سادات حسینی، مدیر طرح و برنامه ریزی درباره فعالیت این گروه عنوان می کند: مهمترین بخش فعالیت این واحد، طرح و برنامه است که هدایت محتوایی براساس اولویتهای شبکه است. اولویتهای محتوایی به گروهها اعلام می شود. برنامه توسط برنامه ساز خلق و طرح از گروه ارسال می شود و بعد از بررسی و تصویب طرح، ساعت مناسبی برای برنامه در جدول پخش، در نظر گرفته می شود. ارزیابی برنامه برای ایجاد اصلاحات به گروه و تهیه کننده اعلام می شود. تجمیع و تحلیل اطلاعات و آمار بخشی دیگر از فعالیت این واحد است  که به مدیرشبکه برای تصمیم گیری کمک می کند. ارایه راهبردهای شبکه از دیگر فعالیتهای این واحد است که باتوجه به وضع موجود و برای کسب وضع مطلوب و با بهره گیری از نتایج تحقیقات، نظرسنجی و نیازسنجی ها صورت می گیرد.
 


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=353474

چاپ خبر