کد مطلب: ۳۵۹۵۱۰ | تاريخ: ۱۴۰۳/۲/۱۳ | ساعت: ۱۰ : ۳۴
به گزارش جهانی پرس از صدا و سیما ، عیسی زارع پور در دیدار با «لوکیا ایسانگا ناکاداما» با اشاره به روابط دو کشور و سفر ریاست جمهوری به اوگاندا و اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری دیپلماسی اقتصادی در قاره آفریقا و تلاش برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی در این دولت، تاکید کرد: شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی در کشورهای مختلف آفریقایی و غیرآفریقایی طرح های مهم زیرساختی را انجام دادند و این آمادگی وجود دارد تا طرح های مشابه در حوزههای ارتباطات و اطلاعات نیز در این کشور (اوگاندا) اجرایی شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، بر لزوم توسعه همکاریهای فناوری اطلاعات و ارتباطات بین دو کشور تاکید کرد و با معرفی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، زمینههای کاری مختلف این وزارتخانه از پست، فضایی و زیرساخت تا دولت الکترونیک و ... را معرفی کرد.
زارع پور به سفر هفته آینده معاون فناوری و نوآوری این وزارتخانه به اوگاندا اشاره کرد و گفت: این سفر با همراهی شرکت ها، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران حوزه فناوری اطلاعات انجام میشود و امیدوارم که این رفت و آمدها باعث گسترش روابط در این حوزه شود.
وی با اشاره به فعالیت شرکتهای دانش بنیان بسیاری در حوزههای مختلف از جمله شرکتهای فناوری ارتباطات که زیرساخت دولت الکترونیک در ایران را با توانمندیهای داخلی راه اندازی کرده اند، افزود : این شرکتها علاقهمند و آماده حضور جدی در اوگاندا و کمک به رفع نیازهای این کشور در حوزههای مختلف و همچنین آماده انتقال دانش و تجربه به همتایان اوگاندایی خود هستند.
وزیر ارتباطات در این دیدار برای میزبانی وزیر تکنولوژی و فناوری اوگاندا اعلام آمادگی کرد و گفت: هیاتی ایرانی در آینده نزدیک با هدف مذاکرات تخصصی برای توسعه همکاریهای فیمابین به اوگاندا سفرخواهد کرد.
معاون نخست وزیر اوگاندار نیز با اعلام خرسندی از حضور در ایران و بازدید از ظرفیتها و توانمندیهای این کشور در حوزههای مختلف، برای استفاده از این ظرفیتها در جهت توسعه ارتباطات اعلام آمادگی کرد.
وی ضمن تاکید بر لزوم آموزش نیروی انسانی اوگاندایی ، از دوستان ایرانی در زمینه کارورزی دانش آموختگان در حوزه آی سی تی و تربیت عملی و مهارتی نیروهای اوگاندایی ، درخواست کمک کرد .
پیگیری تفاهمات انجام شده در سفر ریاست جمهوری به اوگاندا، از جمله ارئه خدمات مشاوره فنی و مهندسی در خصوص گسترش نسل چهارم و پنجم تلفن همراه و نیز معرفی شرکتهای توانمند ایرانی برای پیاده سازی این فناوری، مساعدت در تامین و تولید تجهیزات اصلی حوزه ارتباطات و مخابرات؛ کمک به ارتقای تکنولوژیهای مخابراتی و ارتباطاتی و انجام بررسیهای لازم بمنظور ایجاد بسترهای تحقق اقتصاد دیجیتال، برخی از محورهای دیدار وزیر ارتباطات با معاون نخست وزیر اوگاندا بود.
دو طرف ابراز امیدواری کردند با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده، امکان تبادل هیئتهای سطح بالا فراهم شود. تفاهم سیاسی و زمینههای همکاری بین طرفین در همه حوزههای مورد اشاره میتواند منجر به قرارداد یا تفاهمنامه همکاری گردد.