کد مطلب: ۳۶۵۴۸۱ | تاريخ: ۱۴۰۳/۵/۲۰ | ساعت: ۱۸ : ۳۳
به گزارش جهانی پرس، مرضیه گرانمایه، با توجه به تداوم موج هوای گرم و ترافیک در سطح شهر و ازدحام در وسایط نقلیه عمومی از جمله اتوبوس و مترو شاهد افزایش تنش و حالات عصبی بین شهروندان هستیم که در این بین مضاف شدن مشکلات اقتصادی و اجتماعی علی الخصوص ناامنی اجتماعی نظیر سرقت و کلاهبردی که همگی در تشدید بحران بوجود آمده دخیل هستند، تحمل گرما در تهران بسیار طاقت فرسا شده است به طوری که کولر آبی و گازی هیچ کدام جواب گو نیست حال بماند که سوء استفاده از طرف برخی از تعمیرکارن وسایل سرمایشی نیز مزید علت بسیاری از گرفتاریها در حواشی این گرمای سوزان است.
طبق گفته متخصصان برای تعدیل حالات جسمی و روانی، شهروندان با پرهیز از انجام فعالیت بدنی سنگین، ضروری است به طور منظم مایعات خنک بنوشند و ضمن خودداری از مصرف نوشیدنیهای شیرین، در طول روز پنجرهها را بسته نگه دارند، از تابش آفتاب به داخل منزل و محل کار خود جلوگیری کنند و در صورت تردد به محل کار استفاده از ضد آفتاب، کلاه آفتاب گیر، استفاده از لباسهای رنگ روشن و نخی ، استفاده از وسایل سرمایشی نظیر پنکه یا کولر و حتی قرار گرفتن در سایه تا حد امکان شرایط موجود را مدیریت کنند.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه در تابستان امسال رکورد گرما در تهران شکسته شده، بیان کرد: با اشاره به آخرین وضعیت گرما در کشور ، مردادماه در حال تبدیل به گرمترین ماه تاریخ است و ناهنجاری دمایی از ۲.۶ درجه گذشته است
وظیفه گفت: ثبت رسمی دما از سال ۱۳۲۳ به صورت شبکه در ایران سابقه دارد و وقتی حرف از رکوردشکنی میشود، یعنی این دما از سال ۱۳۲۳ تاکنون بیسابقه است. ضمن اینکه که گرمای هوا در تهران و بسیاری از مناطق کشور شنبه و یکشنبه نیز ادامه دارد و تهران دمای بالای 40 درجه را برای چندمین روز متوالی تجربه خواهد کرد گفتنی است بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هماکنون در آغاز دهه سوم مرداد 1403 در شرایط «ناسالم برای گروه های حساس» قراردارد و این شرایط تا اواسط هفته تداوم خواهد داشت.
طبق پیش بینیهای صورت گرفته توسط سازمان هواشناسی گرمای هوا در تهران و بسیاری از مناطق کشور شنبه و یکشنبه نیز ادامه دارد و تهران دمای بالای 40 درجه را برای چندمین روز متوالی تجربه خواهد کرد و احتمال بی آبی و گرما زدگی در صورت حضور بلند مدت در فضای آزاد وجود دارد.
خطر ورشکستگی صنایع به علت قطعی برق
با تداوم موج گرما و به دنبال آن قطعی برق ادارت از جمله بانکها و موسسات مالی، کارخانجات و صنایع مهمی چون فولاد و پتروشیمی خساراتی کلانی متوجه اقتصاد کشور میشود که میتواند در آینده نه چندان دور تاثیرات منفی در معیشت جمعیت کشور بروز دهد.
چالش ناترازی برق، مشکل جدی صنعت برق کشور است که با گرمشدن هوا محسوستر شده و خاموشیهای مکرر برق خسارات جبرانناپذیری به صنایع و اقتصاد کشور وارد میکند؛ کارشناسان معتقدند که خسارت قطعی برق به صنایع حدود ۵ میلیارد دلار است این در حالیست که خانوارها هم از خسارت ناشی از نوسانات برق در امان نمانده و گزارشهای متعدد مردم به دفاتر خبرگزاری و پایگاههای خبری حاکی از خسارت وارده به وسایل برقی خانگی افراد است.
در چنین شرایطی قطعی انرژی برق میتواند صنعت کشور را زمینگیر کند. بر همین اساس آسیبهای ناشی از خاموشیهای متعدد برق در حوزه صنایع، تبدیل به یکی از موضوعات چالش برانگیز و اساسی صاحبان واحدهای صنعتی شده است.
گزارشات حاکی از آن است که از اوایل مرداد امسال میزان تقاضای مصرف برق کشور به طرز چشمگیری افزایش یافته و از حداکثر تقاضای مصرف برق سال گذشته عبور کرده و در دهه دوم مرداد، نصاب جدید و بیسابقه ۷۹ هزار و ۷۰۷ مگاواتی در میزان اوج بار شبکه سراسری برق کشور به وقوع پیوسته است.
بنابه اظهارات مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، تأمین برق ٦ هزار مگاواتی با توجه به تقاضای مصرف علاوه بر زمان بر بودن، نیازمند احداث ٩ هزار مگاوات نیروگاه است که احداث این میزان نیروگاه و شبکههای مرتبط با آن نیازمند سرمایه ٩ میلیارد دلاری و تأمین سوخت مورد نیاز است.
در حال حاضر ظرفیت تولیدی برق نیروگاهها 93 هزار مگاوات است که با توجه به نظرات کارشناسان اضافه شدن 30 هزار مگاوات برق به رقم موجود و رساندن آن به 130 هزار مگاوات یک ضرورت مهم است.
ناگفته نماند تعطیلی کسب و کارهای بزرگ و کوچک و تأخیر در پرداخت به موقع حقوقها به سبب زیان ده شدن برخی شرکتها در اثر قطعی جریان برق، سبب دامن زدن به گرفتاریها و مشکلات مالی در خانودهها شده و در این بین کارگران بیشترین خسارات مادی و معنوی را متحمل میشوند که جا دارد مسئولان مربوطه در جهت پرداختن به مشکلات این طبقه مهم و وسیع از جامعه به فکر چاره و راهکار باشند تا نهاد مقدس خانواده از خطرات احتمالی شرایط فعلی در امان باشد.
لازم بذکر است استفاده از وسایل سرمایشی قدیمی با میزان بالای مصرف انرژی که گاهاً با هدر رفت میزان قابل توجهی از انرژی برق و آب روبرو است که نیازمند جایگزین کردن وسایل نو با کارآیی و مصرف انرژی کم است که به جهت ضعف اقتصادی خانوارها این مهم مقدور نبوده است هر چند تعمیر سالانه کولرهای قدیمی با مبالغ هنگفت صدای خیلی از خانوادهها را درآورده اما ناگزیر مجبور به استفاده از وسایل سرمایشی کهنه و مستحلک هستند.