پایگاه خبری تحلیلی جهانی پرس

کد مطلب: ۳۶۵۷۱۸  |  تاريخ: ۱۴۰۳/۵/۲۵  |  ساعت: ۱۷ : ۴۰


برگزاری چهارمین همایش ملی قرض نیکو با محوریت الگوی مطلوب تجهیز منابع قرض الحسنه

چهارمین همایش ملی قرض نیکو با محوریت الگوی مطلوب تجهیز منابع قرض الحسنه با حضوررئیس کمیته امدادامام خمینی (ره)، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمعی از خیریان و اصحاب رسانه در هتل المپیک تهران برگزار شد.

به گزارش جهانی پرس، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد اظهار کرد: در قرآن به فرهنگ قرض‌الحسنه در ابعاد مختلف به طور جدی پرداخته شده است، فردی که قرض‌الحسنه پرداخت می‌کند، در حقیقت با خداوند معامله کرده است. در حالی که پرداخت ربوی به منزله جنگ با خداست.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه در کشورهایی که تورم منفی دارند، معاملات ربوی از بین رفته است و اگر نظام بانکی اصلاح شود، تورم نیز کنترل خواهد شد یادآور شد: جای تعجب دارد که چگونه با وجود تورم بالا که می‌تواند بسیاری از زیان‌ها را جبران کند، همچنان بانک‌های ما ناترازی دارند و با مشکل مواجه هستند.
وی به چالش تورم در کشور اشاره و یادآور شد: زمانی با وامی که صندوق‌های قرض‌الحسنه پرداخت می‌کردند می‌توانستیم خانه‌ای کوچک  و خودرو خریداری کنیم اما وام های قرض الحسنه کارکرد گشته خود را به شدت از دست داده اند.
امام جمعه موقت تهران افزود: در کشور‌های توسعه‌یافته که با تورم زیر یک تا سه در صد و یا با رشد منفی تورم  مواجه هستند، معاملات ربوی متوقف شده است؛ اما در کشور ما بانک‌ها از معاملات ربوی هزینه دریافت می‌کنند.

ابوترابی فرد با ذکر اینکه وجود بانک‌های قرض‌الحسنه در کشور یک تجربه موفق محسوب می‌شوند و کسی فکر نمی‌کرد که در شرایط تورمی کنونی این بانک‌ها بتوانند اینگونه خدمات ارائه دهند خاطرنشان کرد: برخی از این بانک ها  تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام پرداخت می کنند که این مبلغ برای راه‌اندازی یک کسب و کار خوب و مفید کفایت می‌کند.

امام جمعه موقت تهران با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید از توسعه قرض الحسنه در کشور حمایت کند و تورم را متوقف نمایدگفت: اگر دولت به دنبال خدمت به مردم و احیای صندوق‌های قرض‌الحسنه و رشد فرهنگ متعالی قرض‌الحسنه و هدایت پول به سمت حوزه‌های مولد است فقط باید تورم را مهار کند. تا وقتی تورم مهار نشود دریافت وام با سود ۳۰ درصدی برای افراد منفعت دارد و ممکن است برای دریافت آن همه صف بکشند.
ابوترابی‌فرد با بیان اینکه تقاضای ملت از دولت کاهش هزینه‌ها و مدیریت صحیح منابع است، تأکید کرد: تنها کسی که در انتخابات بر مدیریت هزینه‌ها تأکید کرد آقای دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور محترم بود و باید از ایشان تشکر کرد. با برنامه‌ریزی درست نظام بانکی می‌توان راه را برای هدایت صحیح منابع به سمت صندوق‌های قرض‌الحسنه و بانک‌های قرض‌الحسنه هموار ساخت.
سید مرتضی بختیاری نیز گفت: بیشترین وام پرداختی در بخش قرض الحسنه برای دهک‌های یک تا سه و بعد چهر و پنج است.
رئیس کمیته امداد افزود: وام های پرداختی در درجه اول برای کارگشایی و سپس برای اشتغال، مسکن و ... است که با استقبال خوب جامعه هدف همراه است.
وی ادامه داد: صندوق امداد ولایت کمیته امداد دارای سه اساسنامه است درسال ۱۳۹۴ اساسنامه آن به توشیح مقام معظم رهبری رسیده و هر قدم در این صندوق برداشته می‌شود با نظارت بانک مرکزی و بر اساس اساسنامه آن است.
بختیاری گفت: سال گذشته به دلیل عمکلرد مطلوب، این صندوق ۷ مرتبه مورد تشویق قرار گرفت که بانک مرکزی ۶میلیارد تومان جایزه تشویقی داد.
وی ادامه داد: اولویت اصلی صندوق امدادولایت در اعطای وام، کارگشایی است گاهی با ۲۰ میلیون تومان زندگی مددجویی تغییر می یابد، کارهای ارزشمندی در این رابطه انجام شده است.
بختیاری بر توسعه فرهنگ قرض الحسنه در کشور تاکید کرد و گفت: وام های اعطایی تا ۱۰ میلیون تومان بدون کارمزد است و تاکنون ۲۵ هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه داده شده است.
رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: با توجه به تقاضای متقاضیان، امسال بانک مرکزی مجوز افزایش سقف وام را تا ۱۰۰ میلیون تومان صادر کرده است. این در حالی است که پیش از این، سقف وام تنها ۵۰ میلیون تومان بود و این میزان در سال‌های گذشته ثابت باقی مانده بود. اما با پیگیری‌ها و تلاش‌های ما، این سقف به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

در پایان این همایش از فعالان عرصه قرض‌الحسنه و خیران این حوزه تقدیر به عمل آمد.
 


لينک مطلب: http://www.jahanipress.ir/ NSite/FullStory/?Id=365718

چاپ خبر